Georg Nelson Veggklokke – Design.!

 

Goood mandag morgen dere. Ja, for det er vel en god mandag dere.? 🙃

I dag skal jeg skrive litt om denne fantastisk vakre veggklokken som jeg har lagt ut et par bilder av. Det er en klokke fra designer Georg Nelson. Jeg bare måtte ha denne klokken da jeg i fjor var innom en tur på Illums i Vika. Da hang denne vakre klokken og nærmest ba meg om å kjøpe den umiddelbart. Det jeg i stedet gjorde var å ta bilde av klokken som hang i butikken hos Illums i Vika. Og også et bilde av navnet/designeren. Det jeg så gjorde da jeg kom hjem var at jeg googlet «Georg Nelson klokker». Og da kom det opp en masse bilder av klokker fra Georg Nelson. Akkurat denne klokken som jeg har kostet over 3100 kr på Illums i Vika, mens den på nett kunne fås helt ned til litt over 500 kr. Så det er ingen billig klokke akkurat….. Jeg fant min på en dansk nettside som jeg nå ikke husker navnet på, og der kostet klokken 750 DK. Med frakt til Norge kom klokken på 1000 kr. Det var adskillig rimeligere enn hva Illums i Vika skulle ha. Så et smart tips når du ser noe du virkelig liker og som du gjerne skulle tenke deg å hatt, er å ta et bilde av gjenstanden og hvem designeren er, og kanskje navnet på gjenstanden også, for så å ta et Googlesøk for å se om det dukker opp en rimeligere utgave osv. Jeg har begynt å gjøre dette, å må si jeg har spart en del penger på å gjøre det på den måten. Så det er et godt tips dere kan ta med dere på veien. 😍 Klokken kan fås i alle mulige farger, mens jeg valgte denne fargen. Syns fargen i klokken som jeg valgte passer veldig godt til gråfargen på veggen som jeg malte lit tidligere i år i leiligheten min. Syns også at klokken passer fint til lerretmaleriene som jeg har på veggen her. Kunsten/maleriene jeg har skal jeg komme tilbake til i et noe senere innlegg. Så følg med følg med. 🤗

 Illums i Vika og Illums på Glassmagasinet i Oslo og Ting i Oslo selger denne klokken i flere utgaver blant annet dersom du skulle være interessert i en utgave av denne klokken.

Avslutningsvis står det noen få ord nederst i bloggen om hvem Georg Nelson er. Syns sånn er litt viktig å vite jeg når man finner en design klokke, designlampe eller annen design. Man blir på en måte litt kjent med designeren når man gjør dette.

får litt kjennskap til designeren. Iallefall så liker jeg å vite hvem designeren er på gjenstander, møbler, kunst, og annet som jeg kjøper.

George Nelson (1908-1986) var en amerikansk industriell designer og en av grunnleggerne av amerikansk modernisme. Mens direktør for design for Herman Miller-møbelfirmaet Nelson og hans designstudio, George Nelson Associates, Inc., designet mye av det 20. århundrets mest ikoniske modernistiske møbler og klokker.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg