Homofil – Ut av skapet.!

God dag dere.! 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈

I dag skal jeg skrive litt om hvordan det var for meg å komme ut av skapet. Jeg er i dag en mann på 39 år så det begynner å bli noen år siden jeg «kom ut av skapet.» Eller kom ut som homofil ville jeg sagt da. Jeg var 22 år da jeg  sto frem som homofil. 

Jeg var litt usikker på hvordan jeg skulle gå frem ved å si at jeg var homofil. Dette grublet jeg lenge på, og det endte opp med at min bestemor på en måte ble forsøkskanin. Hun var den gang nesten 90 år gammel da hun fikk vite det. Jeg sa det ikke til henne personlig, men jeg skreiv faktisk et brev til henne og fortalte det på den måten. Jeg tenkte at om hun som nesten var 90 år tålte å høre det så tålte alle andre også å høre det. Ettersom hun tilhører en helt annen generasjon enn oss andre i familien,og kanskje også mye mer av den konservative generasjonen. En dag og to etter at min bestemor hadde fått brevet, ringte min far til meg og sa at bestemor hadde mottatt brevet og at det gikk helt fint at jeg var homofil. Og det samme sa min pappa til meg. Og det var en lettelse. Det var mest en lettelse å få sagt det uavhengig av om de aksepterte det eller ikke. Nå slapp jeg å holde på denne hemmeligheten som jeg hadde båret på i så mange år. Dette var og er sannheten om meg, og jeg hadde ikke orket å leve «inne i skapet» i dag som en godt voksen mann på 39 år. Mine søsken og mor har alle tatt dette veldig fint. Første gangen jeg møtte min bestemor etter at hun hadde fått brevet lurte hun voldsomt på når tid hun skulle få treffe typen min. Det var det hun var interessert i å høre om. Men den gang hadde jeg ingen kjæreste. Jeg syns det var en herlig reaksjon hun ga meg der. 

Alle jobber jeg har hatt frem til og med i dag, så har det aldri vært noe problem for meg å være åpen homofil. Jeg har aldri opplevd noe trakassering og mobbing som åpen homofil i arbeidslivet, eller forøvrig for den saks skyld. Jobben jeg har i dag i Nordsjøen har et veldig maskulint mannlig miljø. Også her er jeg åpen om min legning. Og her er nysgjerrigheten voldsom. Disse straighte gutta spør og spør om alt mulig rundt min legning. Og jeg syns jo at det er herlig at de gjør det. I stedet for å gå rundt å lure på ting så spør de meg faktisk. Og inkluderer meg, ikke minst.

Det eneste jeg irriterer meg litt over er at så mange har problemer med å si ordene homo/homofil. I stedet for så bruker man gjerne ordene «skeiv» og « kom ut av skapet.» Hvorfor kan man ikke bare si homo og homofil da.? Og hvorfor er dette så vanskelig å si for mange.? Jeg merker det svært godt når jeg prater med flere av gutta på jobben min at de gjerne vil si homo/homofil men ikke får det til. De nøler og så sier de «skeiv» eller kom ut av skapet» Skeiv.? Jeg er da ikke skeiv.? Jeg er en høyreist oppegående mann som ER HOMO/HOMOFIL og ikke skeiv. Er du skeiv da.? Neppe det tror jeg ikke du er. Du er en høyreist rakrygget mann eller kvinne. Og jeg har da heller aldri vært skeiv. Og det uttrykket «kom ut av skapet»?? Hvordan i all verden oppsto det uttrykket.? Jeg har da aldri kommet ut av et skap, og jeg har heller aldri gått inn i et skap og blitt der. Men jeg har stått frem som HOMO/HOMOFIL. Det virker nesten som om veldig mange har et problem/en fordom ved å si ordet homo/homofil i samtaler. Og det overrasker meg litt. Vi lever i Norge og vi lever i 2017 folkens. 

Iallefall er jeg veldig stolt over å være den jeg er og også stolt av å være HOMO/HOMOFIL. 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈

Dagens 3 av 4 bilder er av meg. Det eneste bilde som ikke er av meg  er det med malingen over hodet. Men jeg syns det bildet er så kult at jeg bare måtte ha det med her. Prideklokken jeg har rundt håndleddet kan du få kjøpt på denne linken her.: http://pridestore.com/

Ha en fantastisk fredag da 🤗🤗

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg