Genialt rengjøringstips – Keramisk Topp & Induksjons Topp.!

Hei og goode fredags kvelden dere.🙃🙃

Tenkte at jeg skulle gi dere noen gode rengjøringstips også i denne bloggen ettersom jeg har fagbrev som renholdsoperatør. Fagbrevet i renhold tok jeg på Lilleborg Profesjonell. Det vil si at jeg tok teorien på Sandaker i Oslo hos Lilleborg Profesjonell og der etter var det 3 dager med praktisk prøve som jeg avla på Aker Sykehus. Fagbrevet i renhold fikk jeg høsten 2012 og besto den prøven med karakteren bestått. Og det er som renholdsoperatør i Nordsjøen jeg jobber med i dag. Og derfor tok jeg fagbrevet for å få enda litt høyere lønn enn det jeg hadde fra før av. Og også for å stille lutt sterkere dersom noe skulle skjer jobbsammenheng. Og i disse nedbemanningstider så vet man jo aldri….

Mange tror at det å ta fagbrev i renhold bare er å ta en klut og ett eller annet kjemikale å «kleise» på og kjøre på. Men så enkelt er det altså ikke. Renhold er sååå mye mer enn det. Blant annet ergonomi, pH-surhetsgrad til kjemikalie man skal bruke til diverse overflater. Og andre viktige ting er miljø, arbeidsstillinger, smitterenhold, HMS, renholdsmaskiner og mye mye mer. Dette er et stort fag, og et veldig viktig fag slik jeg ser det. Feil bruk av kjemikalie/pH kan skade og i verste tilfelle ødelegge overflater. Så bruk riktig PH og bruk pH-skalaen dersom du skulle være i tvil. 

Jeg hadde vel aldri trodd at dette med renhold ville være noe interessant, men det var det faktisk. Veldig nyttig og veldig lærerikt. Og etter fagbrevet fjernet jeg 90 % av alle kjemikaliene som jeg hadde i leiligheten min. Ja man trenger nesten ikke kjemikalier i det hele tatt. Mikrofiberklut og vann så kommer man veldig langt. Så hjemme hos meg går det for det meste med vann og klut/mopp, med unntak av bad/baderom, her brukes sure kjemikaler med en pH-surhetsgrad rundt 2. 

Så over til det geniale rengjøringstipset jeg ville fortelle dere. Dere har vel kanskje ofte opplevd at toppen på komfyren din, altså den keramiske/induksjons toppen din veldig ofte aldri blir helt ren når du vasker toppen. Det sleit iallefall jeg med før jeg tok fagbrevet i renhold. Men så leste jeg på renhold.no at det å få en slik topp ren var veldig enkelt. Og ikke mange tingene trengte man heller for å få dette til. Man trenger JIF skurekrem, en brødpose. Ja du leste riktig, altså en brødpose. Og til slutt en mikrofiberklut og rent lunkent vann. Kjemien som oppstår mellom brødposen og JIFen er magisk. Prøv bare selv så ser du hvorfor.

Slik gjør du det.: 🤗🤗

Sørg for at den keramiske/induksjobstoppen er helt kald før du gjør noe som helst av renhold.

Punkt 1.: Sprut på med JIF skurekrem godt på toppen. 

Punkt 2.: Ta en brødpose og stikk handa inn i den.

Punkt 3. : Begynn å gni skurekremen godt ut med                         hånden som du nå har inni brødposen. Bruk gjerne litt makt om du må. Som oftest trengs ikke det. Gni til du kjenner at du har fått løs det meste som sitter fast på toppen. 

Punkt 4.: Tørk godt av med en fuktig og brettet mikrofiberklut til du har fått bort all JIFen. 

Punkt 5.: Tørk/poler så godt av med en helt tørr mikrofiberklut over hele toppen, gjerne flere ganger til du ser at den blir helt blank og tørr. 

Rengjøringsskrape.: Mange vet jeg bruker slike rengjøringsskraper som ser ut som isskraper på toppene sine. Og som man får kjøpt på de fleste elektroniske butikker som Power, Expert osv, og som er beregnet for keramiske topper/induksjons topper. Og det er sikkert vel og bra det, men da må du likevel til med vann og klut for å fjerne griset på toppen etterpå. Og da kan du like godt gjøre det fra begynnelsen av syns jeg og droppe hele isskrapen. Og det som også er det store minuset med disse skraper er at de faktisk kan lage riper på toppene. 

Bildene er fra min komfyr og keramiske topp som jeg rengjorde i formiddag. Se hvor bra dette ble. 😇😇

4 kommentarer
  1. Dette innlegget kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt!
   Fikk ny komfyr for en uke siden. 😉
   Skal ta med meg dette tipset til neste rengjøring. Takk!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg