Genialt til rengjøring – Magic Spounge – Prestan glans.!

Gooood tirsdag dere. Og du verden som det laver ned med snø i Oslo i dag. Årets første snø i tigerstaden er altså et faktum. Og jammen er det kommet litt også. Så får vi se da hvor lenge den får lov til å bli liggende.❄️❄️❄️❄️❄️

I dag har jeg et genialt tips til dere som dere kan bruke når dere rengjør. Og dette vil også være med på å lette rengjøringen for deg noe voldsomt. Så «here we go». 

På jobben min offshore har vi noen svamper som vi bruker nesten overalt hvor det enn måtte være flekker. Og også vanskelige flekker. Disse svampene heter «magic spounge». Og ja, det ligger i navnet. De er mildt sagt magiske, og kanongode. De kan brukes til å fjerne flekker med, på alle overflater og skader ikke overflatene de brukes på. Ja flekkfjerning på, vegger med tapet, malte vegger, benker, border, stoler, porselensservanter, toalettrengjøring, stål, aluminium, «you name it». Der det er en flekk kan de kort og godt brukes. Har du en skitten kumme eller vask kan de også brukes der. Jeg bruker mine gjerne i dusjen på glassdørene og på blandebatteri osv. Jeg klarer meg simpelthen ikke uten disse. Og de er ekstra gode på ekstra vanskelige flekker også.:)

På dagens bilder kan dere se at jeg bruker disse svampene på kjøkkenvasken. Hvordan du bruker disse svampene er veldig enkelt. Litt lunkent vann rett på svampene og det er bare å begynne å gnikke til du har fått løst alt. Du trenger ikke ta så veldig hardt i når du gnir. Men bruk rikelig med vann. Deretter skyller du og tørker helt tørt med ren og tørr klut/mikrofiberklut. 

Når jeg er ferdig med rengjøringen av kjøkkenvasken har jeg på et glansmiddel som heter Prestan. Det for å få en glans/skinnende blank overflate på kjøkkenvasken. Kan kun brukes på aluminium og det er også viktig at vasken er HELT tørr før du gnir dette på. Visst ikke er det ingen vits. Føres på med helt tørr klut. La så tørke i noen minutter. Og vips du har en skinnende kjøkkenvask. Slikt eller lignende glansmiddel fås kjøpt på de fleste dagligvarekjeder. Jeg kan ikke bekrefte om det stemmer at de selger Prestan eller lignende. Men verdt å sjekke ut folkens. Jeg har min Prestan fra jobb. skulle du ikke finne dette så blir vasken likevel ganske så blank bare ved bruk av denne magiske svampen.

Disse svampene selges SVÆRT å billig på eBay. Jeg betalte circa 40 kroner og da er det en pakke med 100 stykker i. Søk på Magic Spounge på eBay og du får opp en rekke alternativer. Så bare å velge folkens. Gå inn på linken her https://m.ebay.com/?_mwBanner=1 eller last ned eBay appen. Det er egentlig lettere å bruke appen syns jeg. 

På bildene ser dere hvordan jeg rengjør med disse svampene. jeg bare elsker dem. Ha er godt renhold og flott dag i snøen folkens. Iallefall til de av oss som holder til i Oslo. ☃️☃️☃️☃️☃️

 

4 kommentarer
  1. Hei! Så mange flotte tips til rengjøring du har. Jeg ble skikkelig inspirert, nå er stekeovnen full av bakepulver og Magic spounge er bestilt 🙂 Kan du si noe om hva du har av rengjøringsmidler som “basic” i hjemmet ditt? Hilsen Marit 🙂

  2. Marit Enoksen: Hei Marit.:-)) Og så så hyggelig at du finner inspirasjon i bloggen min. En masse mer rengjøringstips kommer nok etter hvert. :)) Og jeg håper du får stekeovnen din ren og pen nå.:))
   Jeg har svææært lite kjemikaler hjemme hos meg. Etter at jeg tok fagbrevet i renhold kastet jeg nærmest ut alt jeg hadde av ALTFOR MYE kjemikaler i skapene som de fleste av oss har. Nå er det stort sett bare på bad/baderom/toalett jeg bruker kjemikaler. Og da et surt kjemikalie. Jeg har nå WC-gel hos meg. Super både i toalett og i dusj/på fliser i dusj. Ellers går det i lunkent vann,(helst 20 grader Ca) magic spounge svamper med vann på, på kraner, servanter, blandebatteri osv. Og gode microfiberkluter og mopper. Det beste kjemikalet/rengjøringsmiddelet er vann i seg selv. Ingenting blir rent uten vann, sånn er det bare.
   Ellers til vinduer ute/inne, temperert vann(20 grader), litt eddik eller 1 dråpe zalo. Nal, og mikrofiberklut til å tørke over med. Og til slutt gni avispapir godt over hele vinduet når det er tørt så blir det helt blankt. Det samme på speil inne, eller kun en fuktig/sentrifugert mikrofiberklut gjør susen på speil o.l.
   Til parkettgulv.: Gode mikrofibermopper. Bruk KUN LITT vann(20 grader) til rengjøring av parkett. Som oftest holder det med tørrmopping av parkett, og en lett fuktig mikrofiberklut til å fjerne/gni bort flekker på parkett med. :))
   Så her i huset finnes nesten ingen kjemikalier til rengjøring. Og det er godt for miljøet og ikke minst for deg som rengjør som slipper å trekke inn/puste inn giftene fra kjemikaliene. Og til slutt. Over 90 % av kjemikalier du får kjøpt i butikk er HELT unødvendige til bruk i private norske hjem.:))

  3. Takk for hyggelig og bra svar 🙂 Du har helt rett, det brukes altfor mye kjemikalier. I tillegg til at det ikke er sunt, tar det også mye plass. Jeg skal følge ditt eksempel 🙂 Bare ett spørsmål til, jeg bruker salmiakk i vannet når jeg skal ta en skikkelig rengjøring på kjøkkenet, for å få bort fett..er det noe annet jeg kan bruke? Marit

  4. Anonym: det spørs hvor du mener på kjøkken…? Men kjøkkengulvet i kjøkkenvifte kan du putte i oppvaskmaskinen. Da de aller fleste av disse tåler oppvaskmaskin. Har du ikke som tåler deg legger du de i bløt i kjøkkenkummen med litt oppvaskmiddel(zalo) i varmt vann i 10-15 minutter. Og skyll de godt til slutt. Gjør dette jevnt og relativt ofte så er de lettere å holde rene. Om kjeramisk topp har jeg også skrevet et innlegg om det.:))
   Mikro.: Ta ut den roterende platen i mikroen og vask i oppvaskmaskinen. Sett så en skål med vann inn i mikroen og kjør på full guff i 3 minutter. Så lar du skålen stå i mikroen med døren igjen i minimum 5 minutter. Begynn så å tørke. Gjenta prosessen dersom det trengs..:))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg