Terrorbildet – Våpen til Politiet.!

Alle vet vi at terror har blitt et nærmest daglig innslag i dag, i både aviser og på nyheter. Og terroren begynte for alvor da World Trade sentrene i New York ble rammet av to fly som kjørte inn i hvert av tårnene 11 september 2001. Det var Al Qaida som sto bak dette grufulle angrepet hvor tusenvis av menneskeliv gikk tapt. 

Siden 2001 så har terrobildet bare forverret seg. Selv hadde vi i vårt vakre land terror i både Oslo og på Utøya, der norske Anders Behring Breivik skjøt og tok livet av flere titalls mennesker. En bombe gikk av i regjeringskvartalet og flere ble regel rett henrettet på Utøya på verste tenkelige måter. Ellers har det vært terror i både Paris, London, Brussel, Stockholm og mange andre steder i Europa. Bomber, skyting, lastebiler og biler som har kjørt inn i folkemengder og i det hele tatt. Ja daglig hørte man det ene eller det andre som hadde skjedd i en storby i Europa/verden der flere menneskeliv var gått tapt. Og så har vi fryktelige IS som også har herjet voldsomt, særlig de siste 10 årene. 

Det jeg skal frem til er at de siste 17 årene så har tryggheten, freden og roen blitt sterkt svekket i Europa. Vi har i perioder hørt og sett daglige terrorangrep rundt omkring i Europa. Det rare er, at når jeg nå hører om et terrorangrep på TV, nyhetene eller i aviser. Så reagerer jeg ikke på samme måte som før med vantro, forferdelse, fordømmelse og sjokk. Nå når noe skjer så er det mer som om jeg bare letter litt på skulderen og tenker « ja da smalt det der også.» og ferdig med det liksom. Denne reaksjonen er jo ikke normal, men ettersom det skjer så ofte så har jeg liksom blitt «så vandt til» at det er terror et eller annet sted i Europa og verden. At det liksom er en del av hverdagen vår blitt. Og at dette er noe vi bare må leve med. Er dette noe man bare skal venne seg til.? Eller hva.? 

Så var jeg tidligere denne uken en tur nede på Karl Johan i Oslo. Og der har Oslo Kommune satt ut svææære blomsterurner langs og i hele Karl Johan. Og jeg må si at dette var hverken et pent syn eller et hyggelig syn å se disse urnene stå hulter til bulter i Norges paradegate nummer 1. Men sånn er det altså blitt at også vi i fredelige og fredfulle Norge slett ikke kan føle oss trygge for terror. Galninger som setter seg i en varebil eller bil og kjører i voldsom fart og meier ned fredfulle folk som er ute i gatene og koser seg i gatene. Her er hendelsene i Barcelona og Stockholm et godt eksempel på dette der folk ble kjørt ned å drept. Så dette sikkerhetstiltaket til Oslo Kommune med disse blomsterurnene ønsker jeg varmt velkomment. Riktignok er det ikke særlig pent med disse urnene overalt på Karl Johan, men det er heller ikke poenget. Kan dette hindre terror så ja hvorfor ikke.

Det neste jeg vil skrive litt om er dette med om det norske politiet skal få være våpen eller ikke. Jeg selv er sterkt for at Politiet skal få bære våpen slik som trussel og terrorbildet nå er blitt. Nå skal Politiet endelig få bære våpen på Norges hovedflyplass Gardermoen. Så får vi håpe Oslo og de største byen også får bære våpen. Og også etterhvert hele landet. Slik som trusselbildet er til enhver tid så syns jeg Polititet for lenge siden burde fått lov til å bære våpen. 

Jeg er spent på hvordan terrorbildet vil være de neste 10-15 årene. Har det blitt verre.? Har det blitt bedre.? Eller hva har det egentlig.? Det gjenstår å se. Men det vi kan si er at terror er en fryktelig ting, og det at vi mennesker i det hele tatt klarer å gjøre noe slikt mot hverandre, det er langt forbi min fatteevne. Kan vi ikke bare leve i fred og harmoni da.?

Dette var nå mitt syn og refleksjon på dagens terrorbilde….

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg