Jeg har drømmejobben – Har du.? Fantastisk arbeidsplass.!

God fredag dere.! Og god helg.! 🤗🤗

I dag tenkte jeg at dere kanskje har lyst til å bli enda litt mer kjent med meg. Og jeg vil i dag skrive litt om jobben min. Så «here we go.» 🤡

Jeg begynte å jobbe i Nordsjøen 14 august 2008. Hjelp det har allerede rukket å bli 10 år snart. Og for noen år som det har vært. Fantastiske år på alle måter med masse erfaringer og masse opplevelser. Dere lurer sikkert nå på hva jobb det er jeg prater om. Og jeg jobber på en oljeplattform som heter Songa Enabler. Og jeg jobber som renholdsoperatør med fagbrev for Norsk Offshore Catering AS, (NOC). Og for en fantastisk jobb det er som jeg har. Jeg syns hver tur er like spennende hver gang jeg skal ut. 

Det er en travel jobb som jeg har, og man sitter ikke mye i ro for og si det slik. Men det gjør heller ikke noe, ettersom  jeg er en som liker å jobbe å stå på hele tiden. Det er jo defor jeg er her ute, og ikke for å sitte på ræven. Da hadde de to ukene offshore blitt uendelig lange om vi ikke hadde hatt noe å gjøre på. Som sagt er dagene veldig travle her ute. Og jeg jobber inne på hotellet/hotellbiten og gjør rent der. Og det er ikke lite vi skal rekke over. Jeg jobber fra kl. 06.00 -18.00 hver dag i 14 dager. 1 uke hvor jeg er i messen og 1 uke hvor jeg er på lugarer og i vaskeriet. 

Første uken i messen går med til å ta all oppvask som tallerkener, bestikk,kopper,glass, og masse mer. Og da oppvask fra 130 personer som oftest. Ellers er det mitt ansvar å smøre å få ut kaffemat to ganger til dagen til gutta ombord. Og da er det påsmurte baguetter med diverse pålegg å pynt. Ellers så er det jeg som skreller poteter, gulrøtter, løk og rødløk, og det blir det en del av i løpet av en uke. Bæring av proviant en gang per uke. Og da får vi 4 store containere som skal tømmes fortest mulig. Utover det har jeg også en del nedvask skal tas. Diverse kjøleskap, isboks, kaffetraktere, saft og melkedispensere. Og mye mye mer. Så dagene de går unna i messen.

Den siste uken jeg er på jobb så er jeg på lugarene og i vaskeriet. Her skal vi holde rent alt som er av korridorer, 2 skifterom med toaletter, fellestoaletter, trappevask, miljøstasjoner og kontorrengjøring. Fellesområder som trimrom, musikkrom, kino, solarium, skal også tas. Og det tyngste av alt er en haug med sengeskift, og utvask av et visst antall lugarer hver dag. Og i tillegg til alt dette vasking av håndklær, sengetøy og privattøy til 130 stykk. Og diverse nedvask. Det er 130 stykk som er maks antall ombord på riggen. Jeg kunne nevnt enda mer av renhold som vi gjør, så dette er bare noe av det, så det er mer enn nok å henge fingrene i de 2 ukene jeg er på jobb. 

Etter de 2 ukene på jobb offshore, så er jeg mildt sagt veldig sliten. Jeg er stuuptrett når jeg sitter på helikopteret på vei inn til land. Og når jeg kommer hjem har jeg ikke behov for å være noe sosial eller noenting de første dagene. Da er det kun en ting som teller. Mest mulig fred, ro og å få hentet seg inn fortest mulig før jeg kan begynne å leve igjen. De som tror det er «som en dans på roser» å jobbe offshore tar grundig feil. Det er heller tvert i mot. Det er knallhardt. Så liker du ikke å jobb og å ta i et GODT tak, ja da er ikke dette en jobb for deg. Heldigvis har de fleste av oss 4 uker fri etter 2 ukers arbeidsperiode. Den første uken hjemme går gjerne med til å «hente seg inn igjen». 2 uker på jobb går fort. Men 4 uker hjemme går enda fortere. Så sånn er det.

Jeg syns selv at jeg har drømmejobben. Og det fordi det alltid er spennende å komme ut hit å høre hva som skjer og har skjedd siden sist jeg var ute. Å få reise rundt i Norges land å se nye steder. Få være en del av det norske oljeeventyret, som også er en av Norges største og viktigste ressurser for landet. Og ikke minst bare det å få være ombord å jobbe på en oljeplattform som ligger milevis og laangt til havs i all slags vær og vind, er i seg selv et eventyr.

Bildene er alle sammen av riggen som jeg jobber på, selvsagt. På det ene bildet ligger jeg i bar overkropp med masse elektroder angående hjerte. Bare en test og jeg som forsøkskanin. Og så er det meg foran riggen på land i Tromsø i fjor vinter. Og et med meg i overlevelsesdrakt også. 

Jeg har drømmejobben. Har du.? 🤗🤗🤗

7 kommentarer
  1. Så flott at du har funnet den perfekte jobben for deg.
   Jeg har jobbet litt innen film/tv-produksjon, det er lange dager og mye venting men utrolig spennende og veldig gøy når man ser det på tv/kino

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg