Forfengelighetens verden – Forfengelighet, en avhengighet.? – Eller en sykdom.?

God lørdag dere.🤗😉

Ja, vi er alle forfengelige på en eller annen måte. Enten man liker det eller kanskje ikke liker det. Og blir noen av oss konfrontert med at man er forfengelig så hender det at noen av oss nekter for det, og da særlig gutter, og kanskje er de straighte guttene verst til å innrømme sin forfengelighet. Vi er alle forfengelige, men på hvert vårt vis. Enten at man vil ta seg godt ut i klesveien. Noen vil ha en stram, fin trent kropp. Noen sminker seg i timevis foran speiletog bruker mye tid på det. Ja, noen er maskulint forfengelige og noen feminint. Eller i det hele tatt. Dette gutter som jenter. Og hva er forfengelighet for deg.? Forfengelighet kan være så mangt også.

Selv skal jeg ikke nekte for at jeg er forfengelig. Jeg trener nesten hver dag, bruker smykker og klokker, og jeg vet ikke hvor mye merkeklokker og smykker som jeg har liggende. Jeg liker å ta meg godt ut. Jeg er nok ikke «verste sort» når det kommer til det å være forfengelig. Jeg var myyye verre før. Da skulle absolutt alt være det og det merket. Det gjaldt både i klesveien og smykker. Når det kom til smykker var det Dolce & Gabbana, så det har jeg masse av. Per dags dato brukes bare 1/3 av dette. Samme med klær, alt skulle være i dyre merkeklær. Her hadde jeg ikke noe bestemt merke. Men det måtte være dyrt. Slik er jeg ikke i dag, ikke i det hele tatt. Nå kjøper jeg det jeg vil ha, uavhengig av om det er et merkeplagg eller ikke. Og føler meg like vel i det billige som i det dyre.Og det er jo slik det bør være. Og ikke være så opphengt i merke merke merke hele tiden. Nå når jeg tenker på dette i ettertid så lurer jeg litt på hva det var som gikk av meg. Hvorfor måtte det være dyrt.? Hvorfor måtte det være det og det merket.? Hvorfor.?Jeg forstår ikke hvorfor jeg tenkte sånn, kanskje var det fordi dette var i ungdomsårene, at presset var der.? Jeg vet ikke. Nå når jeg er en voksen og mye sterkere person, så biter ikke dette merkepresset særlig på meg. Jeg kjøper både merke og ikke merkevarer i dag. Det som jeg liker kjøper jeg, men innenfor rimelighetens grenser vel og merke. 

Forfengelighet kan være mye. Forfengelighet kan være dyr smak eller billig smak. Se godt ut, både når det gjelder, hår, sminke, kropp, utseende, klær, trening, kosthold, livsst Ja, alle er vi på en eller annen måte avhengige av et eller annet. Og det påvirker livene våre både positivt og negativt. Noen blir så opphengte/avhengige av at f.eks. utsende og kropp skal være så perfekt, at det skal perfeksjoneres. Så gale at uansett hvor flott mann ser ut, så blir vedkommende likevel ikke fornøyd. Dette er en forfengelighet som kan gå «til hue» på vedkommende at både kropp og utseende i verste fall blir helt ødelagt. 

Det er litt skremmende å se hvor forfengelige/avhengige vi mennesker er. Samtidig så tror jeg dette med å være forfengelig er en naturlig greie blant oss mennesker. En naturlig greie som vi ikke hadde klart oss uten. 

Så om du ønsker å være forfengelig på den ene eller andre måten så syns jeg du skal være det. For det er jo ingenting som er galt med å være det. 

3 kommentarer
  1. Innenfor rimelighetens grenser ( og det er fleksible grenser) er det greit og naturlig. Blir det altfor mye, er det noe psykelig. Det er også psykelig om det er for mye andre veien. Folk som aldri vasker seg eller tøyet sitt, for ja, de finnes. Og de stinker så ille at en annen stakkar nesten besvimer. Men selv merker de ikke lukten, fordi den er rundt dem hele tiden.

  2. Kan vel sikkert regnes som forfengelig å ha minst 10 par boots fra USA også :p men eg bryr meg pent lite om merke, så lenge buksa passer utapå bootsa… 😉 Og smykker? Tja, har noen eg sikkert har hatt i 10-15 år. Og gifteringen ville eg ikke ha i gull eller sølv, så den er i karbon og treverk fra gamle Jack Daniels tønner 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg