På tide.? Eller utidig.?

I dag kunne man lese av petro.no at Statoil nå vil «fjerne» røykerommene rundt omkring på sine offshoreinstallasjoner. Ja, de vil skrenke inn røykerommene til små båser uten komfortabel sofa, stoler og bord. Dette skal nå erstattes med høye bord røykerne kan stå rundt, og de må stå i trange båser. TV  og PC blir også fjernet fra røykerommene.  Jeg vil tro at dette tiltaket å stå inni en røykfylt trang «bås» vil gjøre det mindre attraktivt og mindre sosialt. Og at røykerne vil oppholde seg der inne mye kortere enn hva de vanligvis har gjort. Ha pause å stå å røyke liksom, tror jeg vil være mindre attraktivt for å ta en røyk også. Men røyker du så røyker du, og da vil du jo ha den røyken uansett uavhengig av om du må stå eller sitte, så det er jo også en ting.

Selv jobber jeg på en oljeinstallasjon i Nordsjøen. Og jeg er en av de som er ikke røyker. Og jeg har heller aldri røykt. Hvorfor skulle jeg det liksom.? Når det er sagt så syns jo jeg som ikke røyker at dette forslaget er supert, på lik linje med alt annet som strammer inn for røykerne. Så lenge det ikke går over «stokk og Stein.» For røykere vil vi ha uansett, og dermed så må man også ha plass til røykere i samfunnet. Røykerne er og finnes overalt og de vil vi heller aldri bli kvitt, samme hva. Så her må man også bruke litt sunn fornuft.

Etter at røykeloven kom så har det blitt «mye verre» å være en røyker. Og jeg tror fortsatt bare at det er så vidt begynnelsen vi ser med innstramminger på røyking her og der. Sykehusene vet jeg vil ha slutt på all røyking utenfor sykehusene også. Men dette har de ikke fått til enda. Det så jeg selv, sist jeg var en tur på Ullevål Sykehus for en liten stund tilbake. Nå er Statoil først ut med dette på sine installasjoner, og jeg tror diverse andre offshoreselskaper vil følge etter. Begynner en, så begynner gjerne en til, og så er det i gang……Dette med røyking er det jo ene og alene røykeren selv som har valgt å begynne med. Så sånn sett så er det ikke synd på dem heller.? Alle vet jo, både røykere og ikke røykere hvor farlig dette med røyking er.

Petro skriver også at fagforeningene syns dette er mobbing. Og ar det vil gå utover HMS/sikkerheten. Hvorfor i all verden vil det gå utover sikkerheten/HMS.? Det er jo ikke snakk om at røykerne skal fjernes fra installasjonene. Røykerne skal fortsatt få røykedosen på lik linje som før. Eneste forskjellen fra før blir at komforten blir mindre behagelig. Så hvordan kan dette være mobbing da.? Og hvordan kan dette gå ut over sikkerheten.? Tilbudet til røykerne blir det samme bare med en dårligere komfort når de skal ha denne pinnen sin. 

De to nederste bildene er ombord på riggen jeg jobber på.😉😉

Er det på tide.? Eller er det utidig å gjøre dette.? Hva syns du.?

2 kommentarer
  1. Heidi: jobber for Norsk Offshore Catering jeg. I disse nedskjæringstider ansetter de foreløpig ikke noen dessverre. Takk for at du leste innlegget mitt.:-))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg