«Homofilt levesett er motbydelig for Gud.!»

Hjelpes vel nå må jeg bare skrive litt her igjen. Jeg kommer over et innlegg på Facebook der en Pastor ved Hans Reite fra Ørsta i Møre uttaler seg om homofili og homofile.

Pastoren sier blant annet, og jeg siterer fra innlegget hans.: «Dei homofile og lesbiske må få drive med det dei vil i det skjulte, men kvifor skal dei stå fram med parade for å profilere levesettet sitt? Er det for å verte fleire?», skriv Reite mellom anna. Han viser til Bibelen og skriv at «homofilt levesett er motbydeleg for Gud.» 

Hva er det denne pastoren ikke har skjønt.? For det første blir man ikke flere homofile av å ha en parade. Eller av å gå i en parade. Og det er heller ikke for å profilere levesettet at homofile har en parade. Med så mye fordommer og mobbing som homofile fortsatt den dag i dag  i 2017 opplever. Så er en parade «et must» Det handler om å få aksept, og for å bli respektert som den man er uavhengig av om du er homofil eller hetro eller hva nå enn du måtte være. Når det er sagt så er det heldigvis også mange heterofile som går i paradene. Er de hetrofile også homofile da fordi de velger å gå i en «homofil parade».?

Et annet sitat fra denne pastoren i det innlegget er som følger og jeg siterer.: «ingen er skapt som homofil eller lesbisk. Dette vert skapt av synda, miljø og påverknad».Har du hørt noe så horribelt gale.??? Snakk om å være dømmende. Han dømmer sine egne medmennesker «nedenom og under». Er det det en pastor skal gjøre.?  Jeg er selv homofil. Og er stolt over min legning og det å være en homofil mann. Hvordan kan jeg som homofil VELGE å være homofil.? Dette er da ikke noe man velger eller kan velge. Jeg har aldri valgt å være homofil. Homofil er noe som man blir født som, og ferdig med det. Man ER FØDT homofil, på lik linje som en heterofil er født hetro. Heterofile har ikke valgt å være heterofile, de ER FØDT heterofile. Hverken synd, miljø eller påverknad som denne pastoren sier kan på noen som helst måte skape eller påvirke at noen blir homofile. 

«At homofili er motbydelig for Gud» sier denne pastoren også i dette innlegget sitt. Hvordan var det og hvordan hadde de homofile det på Gud og Jesus sin tid.? Og hvordan håndterer Gud de som var homofile den gang.? For homofili eksisterte også på den tiden. Var de velkomne i kirken.?At en pastor i tillegg og flere andre kan leve å forholde seg til ei bok som dette som ble skrevet for flere tusen år siden, det skjønner jeg Ikke. Han som skreiv denne boken, mente han virkelig det han skreiv ned i denne papirboka.? Var han virkelig så ærlig at alt som står i denne papirhaugen er riktig.? Og de som følger denne boken, er de ikke med i tiden.? Eller skal de uansett leve etter ei bok som ble skrevet for flere tusen år siden og ikke følge utviklingen. For alt utvikler seg og endrer seg, men tydeligvis ikke for de som forholder seg til denne boken uansett hva….

«En homofil legning må sees på som noe annet enn å leve i et homofilt forhold. Et menneske med homofile tendenser må søke hjelp og forbønn for sin situasjon, og Herren vil hjelpe. Men homofile forbindelser er synd.» Jeg sier ikke noe mer om dette sitatet annet enn at det er et fryktelig latterlig sitat. Kjenner også at jeg blir eitrendes sinna av å lese dette her. Nesten så det ikke en gang er verdt å kommentere på noe vis. Det fortjener ikke en kommentar en gang. 

For snaue 2 år siden meldte jeg meg ut av Den Norske Statskirken. Å gjøre det er det beste valget jeg noensinne har gjort. Det eneste jeg angrer på ved det, er at jeg ikke gjorde dette tidligere. Et mer dømmende organ enn Den Norske Starskirken tror jeg ikke det finnes i dette landet….. Blant annet dømmer de slik som denne pastoren gjør i homofili spørsmålet. Og også når det kommer til abort og mye mye mer. Jeg er ikke kristen og er heller ikke knyttet til hverken kristendom eller annen religion. Og har slett ikke tenkt til å bli det. Jeg respekterer selvsagt denne pastorens uttalelser, men noe aksept vil denne pastoren aldri få. Og så håper jeg han respekterer mitt syn på hans uttalelser i sitt innlegg. Og jeg respekterer også de fleste religioner med unntak av Islamsk Stat, IS. Og hvem er vi til å dømme.? Hvilken rett har vi til å dømme.? Er det en naturlig rett å dømme.? Jeg bare spør….. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg