Norske bønder – En ULV i fåreklær.?

Good morgen folkens. 🤗🤗🤗

I dag kunne man lese på Dagbladet at TINE Meierier blant annet har brukt den norske ulven som julemotiv på sine melkekartonger. Og da på H-melk kartongen. Og hva er da galt med det da.? Det har virkelig blitt en debatt og kommentarene hagler mot TINE som har gjort dette. Og folk hisser seg skikkelig opp på grunn av det. Jeg personlig skjønner virkelig ikke hvorfor folk lager slikt styr Og hisser seg sånn opp på grunn av at TINE gjør dette. En tegning av en ulv som er med på en del av julemotivet på kartongen reagerer folk sterkt på. En tegning folkens.! Det er da bare en tegning.! Og da er det særlig bønder som reagerer, som har hatt dyr som har hatt besøk av ulven og der ulven har drept og lemlestet både sauer, hunder og kalver. Vi vet alle at ulv blir brukt i eventyrfortellinger, og da er jo Rødhette og Ulven et glimrende eksempel på det. Vil bøndene fått samne reaksjon dersom noen setter seg ned og leser eventyret om Rødhette og Ulven.? Eller om noen ser filmen om Rødhette og Ulven.? Bruk sunn fornuft folkens og prøv å skille mellom eventyr og virkelighet. Og det at TINE bruker ulv som en del av sitt julemotiv må folk og bønder som har mistet husdyr på grunn av ulv også tåle. TINE har ikke gjort dette for å provosere, men bruker ulv som en del av julemotivet på melkekartongene fordi ulven er en del av norsk natur/fauna og også finnes i en rekke norske eventyr. Julemotivet er flott. Ulv i norsk fauna er en del av vår natur i Norge. Og det må vi ganske enkelt bare leve med å forholde oss til. Slik våre forfedre fint har klart i generasjoner før oss også.

Hvem er det verste rovdyret i naturen dere.? Er det ulven eller er det vi/oss mennesker.? Vi mennesker er faktisk det værste rovdyret av alle og er den største trusselen som er på denne planeten mot hvilket som helst eksisterende dyr. Ikke bare mot ulven, men mot alle dyr og alt dyreliv. Vi slakter på millioner av dyr hver eneste dag for å spise å meske oss med til vi er nette og gode. I tillegg kaster vi tonnevis av det vi slakter rett i søpla. Og rodyra våre som ulven, de skal ikke få mat.? Hvor er logikken? I denne saken er det åpenbart null logikk når man ikke tåler å se tegning av en ulv på en melkekartong. 

Altså.. Det er bare en melkekartong. Og i år representerer den eventyr på TINES melkekartonger. Ulven er med i mange eventyr, og riktig nok blir den noen ganger feil fremstilt. Selv om man ikke liker ulv så må man tåle at det finnes bilder av den. Og det gjelder dere bønder også. Melkekartongen til TINE er flott. Kjempebra Tine. 

Så over til noe annet. Jeg syns det er flott at det nå skal skytes noe ulv. Og jeg forstår også veldig godt at bøndene er sinte på ulven og at de gjerne vil ha den bort. Og da kanskje til og med helt bort/utryddet. Sauer, kalver, husdyr er en del av levebrødet til mabge bønder og enkelte bønder har lidd store tap etter at ulven har vært og forsynt seg og gjort sitt. Dette har nyhetsbildet vist oss mang en gang. Så at mange bønder vil ha ulven bort den skjønner jeg. Regjeringen tillot i høst at det skulle skytes et visst antall ulv her til lands. Rett og slett fordi bestanden har blitt for stor. Og det er derfor ulven nå også har begynt å angripe husdyrene til bøndene. Jeg er for at det skal skytes ulv og at vi skal ha en kontrollert bestand i Norge. Jeg er langt i fra enig i at ulven bør utryddes. Det er jeg sterkt i mot. Ulven er et viktig og flott  rovdyr i norsk fauna og er en viktig del av norsk natur. På lik linje med jerv og rev. Så la oss nå iallefall ikke utrydde ulven også, men bruk sunn fornuft. Og det tror jeg regjeringen og de tiltakene de gjør nå vil være gode tiltak slik at både ulv, bønder og oss andre mennesker kan leve i «fred og harmoni.» 

2 kommentarer
  1. Norske bønder gir seg ikke før alle rovdyr er utryddet i Norge. Før i tiden var det enda flere ulver her, og bjørn. Folk passet på dyrene. I dag slippes de løs uten tilsyn. At tusener på tusener av sauer pines og dør på beite hvert eneste år uten at ulv, jerv eller bjørn er innblandet, snakker de ikke om.
   Så nei, en tegning av et ulvehode på en melkekartong er ikke noe å lage spetakkel om, egentlig. Det er latterlig.
   Tine får heller lage tegninger av hjelpeløse sauer som har ramlet på rygg og får øynene hakket ut av fugler. Da er det nok mange andre enn bøndene som hyler opp. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg