Jeg er mobilavhengig – Er du mobilavhengig.? Mobilen «er livet» mitt.!

Good tirsdag folkens.🤗🤗🤗

I dag tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om mobilen. Denne KJÆÆÆRRE duppedingsen som vi alle sammen går og bærer på. Enten det er i bukselommen, jakkelommen eller aller helst i hånden. Vi har den med oss over alt hvor enn vi ferdes, enten det er på jobb, trening, på butikken, ferie, turer. Eller har du øynene klistret ned i mobilen når du sitter på bussen, trikken, toget eller i bilen eller på gata. Drar du frem mobilen når du sitter og spiser frokost eller middag. Eller klarer du simpelthen ikke å la den mobilen ligge i fred et sted.? Stiv nakke og øm/vond tommel stopper oss uansett ikke i å ta opp mobilen i ethvert ledig øyeblikk.

Jeg må selv si at jeg kjenner meg så godt igjen i dette ovenfor her. Gjør du.? Har du noen ganger tenkt på hvor mange ganger du i løpet av en dag drar mobilen din opp av og ned i lommen din.? Gjennomsnittlig så tar vi mobilene våre opp av lommen mer enn 60 ganger om dagen. Jeg selv skal ærlig innrømme at jeg nok ligger laangt høyere enn dette gjennomsnittet. Og jeg er garantert ikke alene om det. Hvor mange ganger i løpet av en dag jeg gjør det, det tørr jeg ikke si. Men et par hundre ganger er det nødt til å være…. Hvor mange ganger per dag tror du at du tar mobilen din opp av og ned i lommene dine.?

Jeg jobber i Nordsjøen på en oljeplattform. Og der jobber jeg 2 uker om gangen når jeg er på. Og der ute er det forbudt med mobiltelefon. Altså «livet mitt» må legges igjen på land de 2 ukene jeg er på jobb offshore. Jeg kjenner jo på det når jeg låser mobilen inn i skapet på land at jeg aller helst GJERNE skulle hatt den med meg  ut på jobb. Kjenner det stikker litt på en måte. Men med en gang jeg er kommet ut på jobb og i gang med jobbingen så er mobilen nesten glemt. Da tenker jeg svært lite på den, og det er heller ikke noe savn faktisk. Men da har jeg både iPad og iPod som jeg kan forholde meg til i stedet. Lurer meg på hvordan det hadde vært om jeg ikke hadde kunnet ha iPaden og iPod-en der ute. Jeg tror kanskje jeg hadde klikket på ett eller annet tidspunkt. Ikke fordi jeg ikke hadde hatt lov til å ha hverken iPad, iPod eller iPhone der ute. Men da på grunn av nettet/Internett og mulighetene det til daglig gir. Da tror jeg savnet etter mobilen hadde vært voldsomt.

 Faktisk så må jeg si at det er ganske så deilig å være uten mobilen i de 2 ukene jeg er på jobb. Jeg slapper mer av når jeg slipper å holde på med å titte ned på mobilen i tid og utide. Og får også med meg mye mer av hva som skjer rundt meg.Det er nesten så jeg vil si at mye mobilbruk fører til en stressfaktorer hos mange. Vi klarer oss simpelthen ikke uten, og blir med en gang stresset dersom vi ikke har kontroll på mobilen, ikke finner den, eller har mistet/blitt frastjålet den. Er det en sykelig avhengighet vi har til mobilene våre.? Blir vi syke av den.?

Ifjor var det 176 millioner mobilavhengige personer i verden. Dette var da en økning på 123% fra året før. Smartmobilene våre er et fantastisk verktøy og leketøy. Dagens smarttelefoner er snart som datamaskiner og slik  som utviklingen går i et heseblesende tempo fremover vil vi nok se at mobilene våre vil fungere som datamaskiner. Vi er godt på vei nå, og det er vel heller bare et tidsspørsmål før det er små datamaskiner vi holder i hendene våre, mer enn en mobiltelefon. 

Jeg tror også at det hele handler om at vi ikke må la mobilene våre ta overhånd og styre oss fullstendig. Slik at det går på bekostning av det du eller jeg ønsker å oppnå i livet. Det kan være lurt av oss å ta en liten pause fra mobilen. Det trenger ikke være en laaaang pause. Bare 2-3 min om gangen 2-3 ganger om dagen. Dette vil hjelpe voldsomt, og da særlig for hjernen da den får tid til å bearbeide de nye inntrykkene den har fått i løpet av dagen. Hjernen og hodet trenger også litt hvile fra elektroniske duppedingser. 

Så, skal vi prøve å legge mobilene våre fra oss litt inni mellom hver dag dere, og se om vi klarer å bli litt mindre avhengige av den.? 

#mobil #mobilavhengig #jegermobilavhengig #telefon #telfonenvår

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg