NEDSTRAND – En fantastisk perle i Ryfylke – Nedstrand i mitt ❤️

Goood torsdag folkens. EN dag til nå så er det helg for veldig mange av oss. Og det skal bli deilig.Og håper du også kommer til å nyte den.🤗🤗🤗

I dag tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om en nydelig vakker liten perle av et sted. Nemlig stedet Nedstrand. Nedstrand er et tettsted i Tysvær Kommune i Ryfylke og i Rogaland. 5,5 mil nord for Haugesund by. Dette lille paradiset som jeg vokste opp på har circa 950 innbyggere. Selv flyttet jeg fra Nedstrand da jeg skulle begynne som kokk ved Radisson SAS Royal Hotell i Stavanger. Dette var 5 august 1998 at jeg flyttet til Stavanger for å ta læretiden i 2 år. Siden ble jeg værende i storbyen og borte fra det fredelige hjemstedet mitt Nedstrand. På mange måter kunne jeg godt tenkt meg å bodd på Nedstrand igjen. Jeg elllsker stillheten og roen, og det får man mer enn nok av på Nedstrand…Men så tenker jeg at det kan bli altfor stille også, og  altfor lite å gjøre der, sånn i det lange løp….. Men det kommer vel litt an på hva slags fritidsinteresser og den slags man måtte ha også. Selv er jeg nok mer en bygutt enn en landets gutt. Savner storbyen Oslo og storbylivet etter noen dager hjemme hos mor og far på Nedstrand. Men er du en sjel eller person som ønsker fred og ro og kunne tenke deg å bosette deg på landet,(Nedstrand), så anbefaler jeg sterkt dette stedet. Du vil bli tatt godt i mot og tatt godt i vare på. Det er slik «nedstrandinger» er.

Om sommeren kan jeg ikke annet si enn at Nedstrand er et utrolig idyllisk og vakkert sommerparadis. Særlig da når solen skinner og sommeren viser seg fra sin beste side. Da er Nedstrand et magisk sted å være. Riktignok dobles antallet mennesker der om sommeren, da ferierende flytter inn i hyttene sine og campingvognene. Og det gjør ingenting syns jeg. Herlig med litt liv og røre om sommeren. Det viser bare at folk nyter og er glade i sommeren. Selv kunne jeg heller tenkt meg en liten hytte på Nedstrand. Da hadde jeg kost meg skikkelig. Vi får se da, om det en gang vil la seg gjøre.

Aktivitetet.: Stedet er et yndet sted for turmål, mange fjelltopper og skoger. Så dersom du er glad i å gå i skog og mark og også bestige fjelltopper er det flere muligheter til det her. De 3 mest populære nutene å bestige heter Stølanuten som ligger 577 meter over havet. Eller du kan ta turen til den høyeste nuten som er Lammanuten  med sine 630 meter over havet. Den siste nuten heter Skrubburnuten med sine 591 meter over havet. Ellers er det også en klatrepark som er svært populær. Den ligger like ved Tveit videregående skole. Vil du besøke den kan du følge denne linken her.:https://hoytlavt.no/nedstrand. Selv har jeg aldri tatt i bruk denne parken. Da jeg ikke føler meg som en klatremus. Men en stor flott park er det. Ellers er det også et nytt og flott idrettsanlegg med både svømmebasseng, trimrom og fotballbaner til bruk her. I tillegg er det også ballbinge. Alt dette i nærheten av barne og ungdomsskolen. Det er masse flotte badeplasser på Nedstrand, blant annet kan «Leirå» nevnes og «Holmaberget». Utrolig flotte steder for både grilling, bading og diverse utespill. Er du glad i å hente sopp er det bare å sparke på seg støvlene og komme seg ut i skogen. For der yrer det av forskjellige sopp. Både jakt og fiskemuligheter er det også her. Det var iallefall litt av hva du kan finne på, på Nedstrand.:))

Litt Historie om denne vakre perlen.: Nedstrand var egen kommune fram til 1964, og hadde ved sammenslåingen da den nye storkommunen Tysvær ble etablert, drøyt 1 000 innbyggere. Fram til 1970-tallet hadde Nedstrand sentrum flere forretninger, foruten lensmannskontor, bakeri, postkontor og bank. Både bankfilialen og postkontoret ble nedlagt på 1990-tallet. Det er fortsatt tre landhandlerier i drift i det gamle kommunesenteret, alle tre tilknyttet Joker-kjeden i tillegg til legekontor.

Det nærmer seg snart Jul dere. Litt over 3 uker igjen til julaften, og da skal jeg hjem en tur noen dager for å feire Jul sammen med mine foreldre. Deg gleder heg meg skikkelig til. Sist jeg var hjemme på Nedstrand var i sommer i juli måned. Så nå er det i aller høyeste grad på tide med en tur hjem til denne vakre perlen av et sted. ❤️❤️❤️

#nedstrand #ryfylke #rogaland #tysvær #tysværkommune #paradis #sommeridyll #idyll #nedstrandimitthjerte

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg