Dagens middagstips – Ovnsbakt laksefilet med friske grønnsaker, rømme og ris.!

Gode ettermiddagen dere. 🤗🤗🤗

I dag tenkte jeg at jeg skulle smelle til med et mattips til dere. Eller med andre ord et lett, sunt og utrolig godt middagstips som en hver amatør lett kan mekke i hop. Så her går jeg rett på sak dere. Here we go.:

 

 

Forvarm stekeovnen på 200 grader. Bruk under og overvarme.Og skyll grønnsakene godt før du bruker de. 

Punkt 1.: Velg selv hvilke grønnsaker du vil bruke. Her kan nesten alt av grønnsaker brukes. Jeg har valgt å bruke asparges, rød paprika, rødløk, purreløk og squash. 

Punkt 2.: Kutt grønnsakene opp i passe biter eller strimler. Gjelder alle disse grønnsakene som er på disse bildene. Husk å ta ut innmaten/frøene i squashen, og skjær/kutt den i skiver. Velger du å kutte alt i strimler, ikke kutt i for tynne strimler. Jeg gar valgt både strimler og biter.

 

 

Punkt 3.: Sviss/surr/stek grønnsakene på en stekepanne. Jeg foretrekker å steke i olivenolje. Smør kan også brukes. Grønnsakene skal ikke gjennomstekes. Dette er viktig. Ikke gjennomstekes, men bare varmes/svisses full fart på pannen. Krydre med litt salt og pepper før du tar pannen til side.

Punkt 4.: Hell grønnsakene over i en ildfast form og fordel dem jevnt utover i formen. 

 

Punkt 5.: Ha laksefilet stykkene opp på grønnsakene. Krydre laksen med litt salt og pepper og tørkede urter dersom du ønsker det. Jeg har brukt tørket persille til min laks. PS.: Her er det uendelig med muligheter. Krydre med salt og pepper, friske urter, fiskemarinader. Masse muligheter. Bare fantasien som nærmest kan stoppe deg…

Punkt 6.: Sett den ildfaste formen i midterste rille i stekeovnen på rist. Stek på 200 grader i circa 20 minutter. 

 

Server med en gang. Enten med kokt ris, kokte poteter. Jeg har valgt kokt ris da jeg ikke er særlig glad i poteter. 

Server med rømme og ferske sitronbåter til. 

Ha en fortreffelig GOD middag folkens.🤪🤪🤪

 

#middagstips #middag #laks #laksefilet #grønnsaker #ris #rømme #sunt #helsekost #helse #suntfett #ovnsbaktlaksefilet #ovnsbakt 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg