Hvorfor må man gifte seg.? – Skal aldri gifte meg – Å gifte seg, så viktig for mange – Mor og far feirer 46 års bryllupsdag .! 💑

Ja tenk. I dag feirer mor og far bryllupsdag. Og da hele 46 år har de vært gifte sammen. Jeg er STUM av beundring og utrolig stolt over mine kjære foreldre som har «holdt ut» med hverandre i så mange år. Når man har vært gifte i 46 år så er det visst ikke noen betegnelse på det. 45 år som gifte er safirbryllup, og så går det hele 5 år til før man kan få en betegnelse på bryllupsdagen. Og det er når man har vært gifte i 50 år. Og det heter da gullbryllup. Jeg er utroooolig glad for at min mor og far har holdt sammen så lenge. Det er ikke mange ekteskap som varer så lenge i dag. I dag er det mer vanlig å være gift en andre gang eller kanskje til og med en tredje gang. Det er liksom det som er det moderne i dag. Mine, dine og våres barn. Jeg holdt på og si også alle andres barn. Men dit er vi heldigvis ikke kommet….-enda.

Men hva er det som gjør at folk skiller seg.? Hvorfor holder vi ikke sammen lenger.? Og hvorfor er det blitt «så vanlig» å skille seg.? Bare i Norge er det nå flere folk som skiller seg enn folk som gifter seg. Er ikke det litt skremmende.? Og hva er grunnen.? Har vi ikke tid til hverandre.? Har folk det for travelt med karriere o.l..? Tar vi oss ikke nok tid til hverandre og tid til og pleie kjærligheten.? gir vi opp for lett.? Prøver vi ikke nok.? Er det derfor alt ryker.?

Selv kommer jeg ALDRI til å gifte meg uansett hvor uendelig forelsket som jeg måtte være. Hvorfor i all verden skal jeg det liksom.? Man må da ikke gifte seg for at man skal vise at man elsker sin kjære.? Det klarer jeg helt fint uten å være gift, og at det må være nedskrevet på «et offentlig» papir. Er det det symbolet «gift» som er så viktig for folk at folk gifter seg.? Man kan da vel dele alt med hverandre uten å være  gift og å elske hverandre overalt på denne jord for det om.? En familie er man da selv om man ikke er gift/må være gift dersom de har barn.  ALT man har sammen kan man da ha sammen selv om man ikke er gift.?

I fjor sommer da jeg satt på Sørenga Sjøbad, så overhørte jeg en samtale mellom to jenter. Der disse jentene pratet om giftermål. Et stykke ut i samtalen sier da hun ene jenta, « at dersom han ikke vil gifte seg så går jeg fra ham.» ? Guud hjelpes vel tenkte jeg. Det var tydelig at det var et ganske så turbulent forhold hun levde i, ut i fra den samtalen. Jeg tenkte også, at er det å gifte seg SÅÅÅ viktig for henne.? Viktigere for henne, enn å elske sin kjæreste.? Er det å gifte seg ALT for henne.? Det kunne høres slik ut. Egentlig, bare det å si noe så latterlig dumt, får meg til å undres på om hun faktisk i det hele tatt elsker sin kjæreste. Og vet dere, jeg må være så stygg og si at jeg håper ikke hun er gift med ham i dag. Jeg lurte også på, da jeg hørte henne si dette til venninnen sin, om hun har vært tøff nok til og si akkurat det samme til kjæresten sin.? Hadde noen sagt noe slikt til meg så hadde jeg kastet vedkommende rett på dør og rett ut. Virket nærmest som en trussel hun kom med der overfor kjæresten sin syns jeg. Og hva er det med den der giftinga som er så viktig.? Og da særlig for jenter.? Er det pga. den hvite kjolen de alltid har «drømt» om at de skal få bære som er så viktig.? Drømmen om den hvite kjolen.? Det er da  til syvende  og sist bare en kjole dette også.. Og festen.? Og det er det liksom.?

Og i oktober, da jeg var ute på jobben min offshore. Så satt jeg og to kollegaer og pratet om dette med giftermål. Og godt ut i samtalen så sier da hun ene jenta at, «dersom jeg skal gifte meg så er det KUN for pengenes skyld.» What.? Trodde nesten ikke det var sant det jeg hørte. Jeg repliserte med at «du verden, ja nå skjønner du hvorfor det er så viktig for meg med kontrakter, og hvorfor jeg med min samboer har signert diverse kontrakter PÅ ALT både «i hue og rævva». Og ikke kun en standard samboerkontrakt dersom du er samboer eller har tenkt å inngå et ekteskap etter hvert. Det er ikke nok for meg. Da repliserte hun tilbake med at det var smart. Veeldig smart som hun sa. Og skulle jeg på noe tidspkt inngått et ekteskap så hadde ikke en vanlig ekteskapskontrakt vært i nærheten av å  være nok kontrakt for mitt vedkommende. Absolutt alt hadde blitt advokatmat og alt av kontrakter skulle på forhånd vært skrevet og signert før et ekteskap/giftermål. Man skal huske på at et ekteskap og en skilsmisse normalt sett er en svææært kostbar æffære for mange som skiller seg. Og enkelte har nærmest ikke nok til «salt i grøten» etter en skilsmisse. Så absolutt alt av verdi og kontanter osv jeg hadde tatt med meg inn i et nytt hus/bolig skulle jeg hatt hver eneste krone av med meg ut igjen. Jeg tror faktisk at man bør begynne å tenke og gå så drastisk verks, og være litt kald og kynisk for å sikre sin egen økonomi og sitt dersom en skilsmisse skulle  oppstå. Slik som folk skiller seg i dag så syns jeg dette er noe man bør ha ordentlig på plass før man inngår et ekteskap. Ganske så sikkert vil det bli krangler ved en slik samtale før man inngår ekteskapet. Og en ubehagelig samtale. Og garantert også noen som da ikke hadde tatt det steget med å gifte seg, og gått hver til sitt i stedet.  Og til vedkommende  som da ikke ville gått med på det de ble enige om, (dersom de ble enige), ja det sier vel da kanskje mye om vedkommende, eller hva vedkommende kanskje var ute etter også……

Ellers har jeg to søsken som er skilt. Og begge to har de i klartekst sagt at de aldri skal gifte seg igjen. Og det tror jeg faktisk på at de kommer til og holde på også. Jeg husker godt  søsteren  min sa for lenge siden sa at hun ikke syns det var noe verdt å gifte seg. Men når det er sagt, så kommer det helt an på øyet som ser. Min storebror har også gitt uttrykk for at det vil være helt uaktuelt å gifte seg en gang til. Og jeg forstår han godt. Søsteren min har hatt det knalltøft økonomisk etter skilsmissen. Pluss litt til uten at jeg har tenkt til å gå noe mer inn på det. Da det blir altfor privat å brette ut om her. Og fantastisk å høre deres synspunkter også på dette her med ekteskap og giftermål.

Nå høres det ut som om at jeg er en som er veldig i mot at folk gifter seg. Nesten sånn anti i mot. Men det er jeg ikke på langt nær i det hele tatt. Men syns det er utrolig viktig at folk som tenker på å gifte seg, også tenker på/har avklart og har det på papirer hvordan de evt. skal klare seg/komme ut av det uten å bli ruinert pga en skilsmisse dersom det skulle oppstå. Og særlig dersom den ene eller den andre eller begge parter tar med seg store verdier inn i ekteskapet. Jeg tror flertallet som gifter seg i dag, faktisk ikke har hatt denne diskusjonen/avklaringen på forhånd før de tar det enorme steget som det faktisk er å gifte seg. Men hva vet vel jeg…..💑👨‍❤️‍👨👩‍❤️‍👩💏👩‍❤️‍💋‍👩👨‍❤️‍💋‍👨

#gifteseg #gift #ekteskap #giftemål #ekteskap #skilt #skilleseg #skilsmisse

2 kommentarer
  1. Statistisk sett skiller flertallet seg, så man kan visst like gjerne la være å gifte seg. Du og partneren har vært smarte og fikset alt med kontrakter. Det er ikke alle som får til det der eller våger snakke om saken. Da er nok ekteskap en slags trygghet. Så sant det holder da. 🙂 For gifter man seg til penger, og ekteskapet ryker, har man ikke alltid så store rettigheter. Hver beholder det man tok med seg inn i ekteskapet, samt eventuell personlig arv og gaver fra foreldre el. andre. Det man har anskaffet seg mens man var gift, skal deles. Men der er det kanskje ofte boligen. Man har jo skjevdelingsregler her i landet, nettopp for at noen ikke skal kunne kreve formue den andre hadde fra før. Da må den som hadde fomuen, kreve å få skjevdeling, og det vet jeg at ikke alle kjenner til. En gammel kompis ble lurt trillrundt av ei jente og kjente ikke til slike regler. Kort ekteskap, 3 måneder eller noe slikt. Han hadde penger, hun tok halvparten.
   For min del; Har vært gift ca 25 år, så forsvant han med penger og alt. Vi hadde mindreårige barn. Jeg tok ansvar, og jeg orket ikke krangle om penger. Han orket, og jeg betalte en del i tillegg , selv om jeg egentlig ikke skulle det etter lover og regler,- for å slippe spetakkel. Tok opp lån.
   Fordelen med å oppdage hvor ufyselig en person kan bli pga grådighet, er at man kommer fort over bruddet. Og så gifter man seg ikke igjen. Himmel og hav! 🙂

  2. EN: Oiii så trist å høre om «utfallet» i din situasjon. Jeg håper du har det fint nå og ikke må «slite deg gjennom alt» etter skilsmissen.:)
   Ja, for meg er det ekstremt viktig å ha papirer på absolutt alt, selv som «bare» samboere. Og du skriver det så flott selv, at dette ikke er en enkel sak å ta opp. Men klarer man det så er det gull verdt etter min mening. Ellers kan det koste den ene eller den andre veldig dyrt…..:-))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg