Søvnmangel – Dårlig søvn – Søvnråd mottas med takk.!

Sliter du med å få sove.? Sover du dårlig om natten.? Og i tilfelle du sliter med søvnen, hva gjør du/har du gjort for å få en bedre nattesøvn.? Har du noen GODE råd mot dårlig søvn eller søvnmangel, lytter jeg mer enn gjerne til hva du har å si. 

I årevis har jeg slitt med dårlig søvn. Og jo eldre jeg har blitt desto verre har det også blitt. Jeg er 40 år nå og kan ikke sist huske når tid jeg hadde en GOOOD natt med jevn og god søvn. Det har jeg enda tilgode å prøve. Og hva er oppskriften på å få det til.?

Så langt har jeg ikke funnet noen oppskrift på det, og har prøvd masse rart for å se om noe fungerer. Eller fungerer litt, slik at jeg sover litt bedre. Alle råd mottas med takk så lenge det virker litt eller det skulle virke fantastisk. For søvnen min kan ikke bli stort verre enn det den er nå tror jeg…. 

Tiltakene jeg blant annet har prøvd på er å legge meg og å stå opp til faste tider hver dag. Ikke vært på sosiale medier, PC, iPod, iPad eller iPhone et par timer før sovetid/leggetid. Og heller ikke sett på TV. Sovemidler som melatonin har jeg også prøvd. Ikke spise rett før leggetid. Ingen av disse tiltakene har fungert på meg i det hele tatt. Så hva bør/skal jeg gjøre.?. Jeg  lurer nå også på om jeg skal gå til det skritt å gå til en søvnspesialist for å se om det er noe de kan gjøre. Det blir siste utvei for meg. Eller kanskje burde jeg ha gjort det for lenge siden og gått til en søvnspesialist. Men dersom jeg går dit er jeg bare så redd for at han/hun vil komme frem til at jeg skal «proppes full» med diverse sovetabletter og andre medikamenter. Da jeg syns det gis ut medikamenter altfor lett i mange tilfeller.Og det vil jeg helst unngå, ettersom det i det lange løp heller ikke er noe sunt å bruke for kroppen over tid. Men mangel på søvn er heller ikke sunt/heldig for meg og kroppen min.

Sånn forøvrig spiser jeg relativt sunt, svært lite alkohol og trener regelmessig 5-6 ganger per uke. Så jeg skulle tro at jeg burde sove godt. Men det gjør jeg ikke. Men når det er sagt, så sliter både jeg, min far, min lillesøster å og min bestemor slet med søvnen da hun levde. Så dette med dårlig søvn har jeg hørt også er en arvelig greie. Storebror, min tvillingbror, moren min og storesøster har alle sammen sovehjerte av gull. Hva er det som gjør søvn på oss så forskjellig.? De sover kjempegodt mens vi andre sover elendig. Altså, halvparten sover dårlig og siste halvdel av familien sover som en drøm. Hva skyldes dette tro.? Burde ikke alle sovet like godt.? Eller like dårlig.? 

Når jeg legger meg til å sove så sovner jeg ganske fort. Men, jeg våkner opp og er lysvåken 1 time eller 2 senere. Og resten av natten er veeeldig mye av og på soving, urolig soving og mye snur meg frem og tilbake i sengen, natten i gjennom.

Det kan virke som om at jeg ikke trenger all verdens timer med søvn. 7-8 timer per natt er det de anbefaler av søvn. Aldri har jeg sovet så mange timer i strekk i det hele tatt. Jeg tror jeg sover mellom 3-4 timer i løpet av en hel natt. Og når jeg skal på jobb klarer jeg fint å gjennomføre arbeidsdagen uten problemer. Kjenner jo at jeg er trett og at jeg skulle hatt flere timer på øyet, men kroppen fungerer overraskende bra. Men jeg vet at jeg ikke kan fortsette slik som dette lenger nå. For en dag så vil det si stopp og jeg kan få problemer og kanskje også alvorlige helseproblemer. Så derfor må noe gjøres nå. 

Kan noen hjelpe meg.? 🤗🤗🤗

#søvn #søvnmangel #søvnråd #søvntips #dårligsøvn #kannoenhjelpemeg

8 kommentarer
  1. Oi, det hørtes forferdelig slitsomt ut! Jeg bruker programmet f.lux på laptopen som reduserer “dagslyset” fra skjermen utover kvelden. Å høre på guidet meditasjon bruker å hjelpe meg med å falle i søvn, men jeg vet ikke om “hoderoing” før søvn hjelper mot oppvåkning slik du opplever. Slett ikke sikkert det er noe for deg, men tenkte det var verdt å nevne. Håper du finner en god løsning.

  2. Tanja Madsen: ja detter litt slitsomt Tanja.:) men det går greit også selv om jeg kjenner at jeg gjerne skulle hatt litt mer søvn inni mellom. Noen på jobb anbefalte søvnterapi så det skal jeg prøve. Skulle visst være veldig bra det.:)) så får vi se om det hjelper eller ikke.:))

  3. En kjenning av meg hadde over 100 pustestopp i løpet av natta. Han sov aldri godt, og han var aldri uthvilt.
   Jeg vet ikke hva du har fått gjennomført siden januar, men han jeg kjente endte opp med en såkalt c-pap. En pustemaskin som rett og slett tvang han til å begynne å puste igjen. Energien kom i alle fall tilbake og han var slett ikke så trøtt og sliten etterpå. Sov bedre gjorde han også.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg