TV2 Hjelper deg – SatsElixia dårligst ut – Skandaløst dårlig renhold – Slett ikke overrasket.!

I gårsdagens episode av TV 2 Hjelper deg så kunne man se at TV2 Hjelper deg hadde vært innom en rekke treningssenter og tatt renholdsprøver og sendt til analyse. Og kommet tilbake 1 måned senere for å ta nye prøver, og dermed se resultatene og forskjellen på prøvene. De som blant annet var med på testen var SatsElixia, Bare Trening og Fresh Fitness. Dårligst ut i testen kom SatsElixia, og det er her på disse sentrene i Oslo som jeg også trener på. Det var ganske nedslående resultater som ble funnet på treningssentrene. Blant annet E-coli bakterier, tarmbakterier på en treningsmatte og mere til. Etter å ha sett dette programmet i dag, er jeg enig i at det generelle renholdet på treningssentrene er veldig dårlig. Det skal ikke mye til før dette renholdet kunne vært noe bedre, Men da tror jeg det bare hadde blitt noe bedre og ikke mer enn det… 

Jeg vil faktisk gå ut å forsvare renholdet litt også. Ta for eksempel SatsElixia på Bislett hvor jeg trener mest. Her er det veldig mye folk som trener hele dagen i gjennom, og nesten fullt hele dagen. Og dermed vil det være helt kul umulig å ha et renhold på tipp topp hele tiden. Det ble funnet en masse forskjellige bakterier på de fleste apparatene. Hva annet kunne de forvente de som tok disse testene.? Det vil være helt umulig for SatsElixia sentrene og andre treningssentrene å ha et «strøkent» renhold på alle apparatene og treningsmatter. Med så mye folk som bruker utstyret til enhver tid, ville ikke for eksempel en fast renholder eller to klart å holde dette rent til enhver tid. Da måtte en renholder nærmest stått lenket fast ved hvert av apparatene og rengjort de for hver gang en kvinne eller mann hadde brukt de. Og før en annen tok de i bruk. Det sier seg selv at dette ikke lar seg gjøre, og at treningssentrene ikke gjør dette. Dette ville kostet uhorvelig mye penger, og tenk hva du og jeg måtte betale da i medlemspris visst til.? Vi ser jo også hvor sløve og elendige folk er til å tørke av/vaske apparatene etter at folk har brukt de. Og vipps der var svette, bakterier og andre ulumskheter på plass. Så så enkelt er det. Og tenk bare hvor mye bakterier hver enkelt av oss drar med oss inn på et treningssenter for hver gang vi drar dit. Tenk på alt det med bakterier de mange mange hundre tar med seg inn på treningssenteret på Sats Bislett hver dag.? Og som de legger igjen på apparatene hver dag. En mer eller mindre umulig oppgave for treningssentrene å holde dette helt strøkent spør du meg.

Men selvsagt kan det bli bedre. Jeg har ofte lurt på hvorfor jeg aldri ser eller har sett en renholder som er på senteret og rengjør. I herregarderoben er det gjerne en av de ansatte til SatsElixia som er inne og «rengjør», eller kattevask eller knapt nok det som jeg vil kalle det. Senest i dag da jeg var på Sats Bislett, gikk en av de ansatte. Og «gjorde rent» i garderobene. Det han da gjorde var å nappe ut litt tørkepapir fra tørkepapirdispenseren, og tørket fort og gale rundt på vaskene, sjekket papirpåfyll og såpe.Tittet inne på hvert av toalettene. Ja, tittet inn, og ikke noe mer, og så gikk han ut igjen. Skandaløst dårlig. De burde hatt et slikt system som de har på Gardermoen flyplass der det rengjøres minst 1 gang i timen på toaletter og vasker, og med en liste som henger der inne som skal signeres av den som har vært inne og rengjort. Dette eksisterer overhode ikke på SatsElixia sentrene. Jeg har iallefall tilgode å se det. Hadde dette lille tiltaket blitt gjort, så hadde iallefall renholdet blitt straks bedre på toalettområdene og vaskene tror jeg. Men som sagt dette vil koste treningssentre dyrt å ansette en egen renholder eller to, til og ta seg av dette. 

I garderobene og dusjene ble det også funnet massevis av forskjellige bakterier, blant annet på dusjgulvet/flisene, dispensere ved vaskene, håndtak på toalettet og lysbryteren. Så jeg forsvarer ikke det mangelfulle renholdet som var på garderober, dusjer, servanter osv. i garderobene. Jeg har aldri sett hvordan SatsElixa sentrene gjør dette renholdet i dusjene. Det skulle vært morsomt å visst. Men jeg vet hvordan jeg ville gjort dette. En skumpistol med lang slange som rakk over alle områder, gulv, vegger, dusjvegger osv. og skumlagt dette hver morgen og hver kveld. Skuret dette godt med skurekost/skurepad overalt, og deretter spylt det av. Og til slutt svabre gulvene godt, fjerne evt hår i slukene osv. Så akkurat dette renholdet i dusjer og garderober kunne vært gjort betraktelig bedre på de fleste treningssentrene. Det skal faktisk ikke så mye til heller for å få dette til. Men, det vil koste treningssentrene litt og det er vel der problemet ligger…. Kostnaden, hvem skal ta den.? Jeg tror ikke SatsElixias egne ansatte er ansatte i SatsElixia for å utføre noe grundig renhold i sine stillinger/posisjoner. Da tror jeg SatsElixia hadde mistet flere av sine medarbeidere dersom de var ansatte til å gjøre dette…..

På meg så kom ikke dette som noe overraskende sjokk eller noe som helst at renholdet er som det  er og at den bakteriemengden vi finner her så stor som den er. Heller tvert i mot….. 

PS.: Bildene er tatt fra sofaen min og viser litt hva TV2 Hjelper deg sine tester gikk ut på, og haugen av bakterier som de fant…🙄🙄

Hilsen en renholdsoperatør. 🤗🤗🤗

#tv2 #tv2hjelperdeg #bakterier #renhold #dårligrenhold #trening #treningssentre #treningssenter #satselixia #sats #elixia #baretrening  #freshfitness #fitness #trening #gym #aktivitet 

2 kommentarer
  1. Hadde noen sjekka senteret jeg hadde vært på, hadde det nok vært helt krise. Men for min del: jeg bryr meg ikke stort. Jeg blir svett og ekkel på trening, vanskelig å holde ting reint:)

  2. Carina L: enig med deg Carina. Hadde jeg brydd meg kunne jeg heller ikke trent på disse sentrene. Selv om renholdere er ganske så kritikkverdig. :)) jeg gjør det jeg skal der og så drar jeg igjen så. ????

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg