Dårlig lukt i oppvaskmaskinen.? – Så enkelt fjerner du det.?

Hei på dere, og GOOD lørdag.! 🤗🤗

Har du ofte lurt på hvordan du skal få fjernet dårlig lukt i oppvaskmaskinen din.? Og har du også lurt på hvordan forhindre at den dårlige lukten skal komme tilbake.? Så enkelt gjør du det.:

For å unngå dette kjøper du helt vanlig 7% klar eddik som alle dagligvarebutikker selger. Og det er faktisk det eneste som du trenger.

PUNKT 1.: Sørg for at oppvaskmaskinen er HELT tom for ren eller skitten oppvask.

PUNKT 2.: Rens/tøm sluket/risten i bunnen av oppvaskmaskinen for gamle matrester. 

PUNKT 3.: Fyll såpekammeret hvor du fyller oppvaskpulvert i, med 7% klar eddik. Fyll dette kammeret helt opp og steng luken igjen.

PUNKT 4.: Sett på 40 graders programmet du måtte ha på maskinen, og kjør det. 

PUNKT 5.: Lukter det fortsatt littegrann i maskinen etter at punkt 4 er over. Kjør en ny runde med punkt 3 og 4. Det holder mest sannsynlig med en runde/omgang.

PUNKT 6.: Skyll oppvaskmaskinen. Kjør da maskinen en gang til enten med et kortere vaskeprogram eller skylleprogram. Dette gjøres for å fjerne rester av eddik som måtte være igjen i maskinen.?

                                                                       HUSKEREGLER.:

For å unngå lukt i oppvaskmaskinen.:

– Rens sluket/risten i bunnen av oppvaskmaskinen jevnlig. Gjerne en gang per uke. Gjør du dette er du med på å forhindre lukt i maskinen radikalt.

– Skyll/spyl ALT du setter i oppvaskmaskinen godt i kaldt vann før du setter det i oppvaskmaskinen til rengjøring. Jeg vet at mange setter oppvasken sin inn i maskinen uten å skylle. Da kommer lukten fort. Og risten/sluket i bunnen av maskinen vil raskt samle opp gamle matrester som gjør at dette vil lukte i løpet av kort tid.

– La døren til oppvaskmaskinen ALLTID stå litt på gløtt, uansett om du har tom maskin eller skitten oppvask stående i oppvaskmaskinen. Oppvaskmaskinen er våt/fuktig etter en runde med oppvask. Denne fuktigheten i maskinen vil tørke HELT dersom døren til maskinen får stå litt på gløtt. Dersom det ikke får tørke kan det danne seg sporer/sopp i maskinen. SÅ LA DØREN ALLTID STÅ LITT PÅ GLØTT. 

– Gjenta rengjøringsprosessen med eddik jevnlig. 🤗🤗🤗

God fornøyelse.😉😉

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg