Slik blir STEKEOVNEN din skinnende ren.!

Vi har vel alle irritert oss grenseløst over den uendelige skuringen og gnikkingen vi har foretatt oss når vi rengjør stekeovnen. Og ikke minst den lange tiden det vanligvis tar med skuring av fastbrente flekker og fett i stekeovnen. Så mye skuring og gnikking at man blir helt gåen og nesten betent i både armer og skuldre. Vi kjenner oss vel igjen de fleste av oss i dette.? Gjør vi ikke.?

Så hvordan enkelt fjerne fastbrente flekker og fett i stekeovnen.? Her er løsningen og dette er alt du trenger.:

Du trenger som følger.:

– 2 bokser med freia bakepulver.

– En spraykanne.

– Lunkent vann.

– Tørkepapir.

– Klut(er).

-Oppvaskkost og stålskrubb.

Og slik er hvordan du går frem for å gjøre dette enklest og så effektivt som mulig.:

PUNKT 1.: Ta stekeplater og stekerist ut av ovnen.

PUNKT 2.: Fuktiggjør stekeovnen godt med lunkent vann. Fukte veggene, og bunnen rikelig med vann. Bruk spraykanne på veggene i ovnen. 

PUNKT 3.: Strø bakepulveret godt utover i stekeovnen, på bunnen og på veggene. Bruk gjerne hendene når du gjør dette. Om du trenger 1 eller 2 bokser avhenger av hvor skitten ovnen din er. Jeg brukte 2 bokser på min her.

PUNKT 4.: Gjør det samme på stekeovnsdørens innside, på selve glasset. 

PUNKT 5 : Dersom stekeplatene dine også er fulle av fett/fastbrente flekker, gjør du det samme med de som i punkt 2. 

PUNKT 6.: Sett stekeovnsplatene i de to midterste rillene.  Og lukk igjen stekeovnsdøren.

PUNKT 7.: Sett stekeovnen på 50 grader, og la det stå natten over. ( Minimum 12 timer.) Jo lenger det får virke desto bedre virkning.

PUNKT 8.: Som er neste dag. Slå av temperaturen på stekeovnen. 

PUNKT 9.: Bruk en bolle med lunkent vann. Begynn å gni dette inn i bakepulveret overalt i stekeovnen med oppvaskbørsten. Bruk rikelig med vann når dette gjøres. Massen er nå litt seigaktig/hard blitt.

PUNKT 10.: Ta tørkepapir og sug opp så mye væske og bakepulver som mulig. Og kast det i søpla. Gjør dette til du har fått bort så mye som mulig.

PUNKT 11.: Du vil nå mest sannsynlig se at det er litt flekker o.l. igjen. Bruk nå stålskrubb eller annen skrubb og vann og gni på restene som er igjen. Dette skal nå løsne mye lettere enn hva det ville ha gjort vanligvis…….

PUNKT 12.: Tørk ut med tørkepapir igjen til du har fått ut alt. Og rengjør så med helt rene klut(er) til du har fått bort all bakepulver og annet. 

PUNKT 13.: Gjør det samme med vindu på stekeovnsdøren. Men ikke med stålskrubb. Det vil lage riper i glasset. Og vask bort og tørk med klut(er).

PUNKT 14.: Stekeplatene kan du rengjøre i vasken. Gni bort, skyll og tørk de med klut/tørkehåndkle. 

PS.: du kan også bruke natron og eddik (7%) klar eddik når du gjør dette. Du ser selv hva du vil trives best med. Det som også er så greit med å bruke natron, eddik eller bakepulver kontra disse ulike ovnsrensene som de selger i dagligvarebutikkene, er at disse kjemikaliene inneholder en del giftstoffer. Dette kan lett pustes inn da disse partiklene sprer seg i luften når man sprayer ovnsrensen på i ovnen. Så min ovnsrenssprayboks havner rett i søpla nå. Særlig når bakepulver og natron er minst like gode alternativer.

Og til slutt ser dere ENDELIG det ferdige resultatet av hvor pent det ble inni stekeovnen på dette aller siste bilder i dette innlegget. 

God fornøyelse om du selv prøver deg på denne metoden. Jeg er sikker på at du kommer til å lykkes. Så lykke til. 🤗🤗🤗

#stekeovn #bakepulver #freiabakepulver #skinnenderen #ren #rent #rengjøring #ovnsrens #rengjøringstips #tips #vasketips #vaske #vasking #stekeplater #stekovnsplater

17 kommentarer
  1. Jeg bruker en kombinasjon av edikk og bakepulver til å rengjøre glasset i dusjkabinettet og i slukene. Har vurdert å prøve det i stekeovnen, men jeg tror din måte er lurere.
   Takk for tips. 🙂

  2. Ei_heks: Det er godt mulig kombinasjonen eddik og bakepulver er like god i stekeovnen også. 🙂 Jeg har aldri prøvd det selv. :-))
   Og takk for at di ville lese innlegget mitt.:-))

  3. De to reagerer mot hverandre og syder og bobler litt, så jeg er ikke sikker. 🙂
   Ikke noe å takke for. Alltid bra å lære noe nytt, så det er vel vi som skal takke. 😀

  4. Ei_heks: bakepulveret begynner også å bruse når det kommer i kontakt med vann. Kan hende at kjemien vann og bakepulveret kanskje er sterkere/bedre enn kjemien eddik og bakepulver……hmmmh. :-))

  5. Vel…. det står ikke øverst på listen. Tror armene mine styrer en egen liten del av hjernen som finner på masse unskyldninger for å finne andre ting som er viktigere. 😀 😀 😀

  6. Jeg bare tøyser. Moro å fleipe litt i blant. 😉
   Og jeg vet jeg har mine styrker jeg også.
   Nå skal jeg en tur ut med min firbente før jeg prøver å få meg litt søvn. Ha en god natt og en vakker morgendag! :)))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg