SØLVBESTIKK/SØLVTØY – Slik rengjør du det ENKELT.! 🍴🥄🍴🥄🍴🥄

Alle de av oss som har masse sølvtøy og sølvbestikk liggende hjemme og som gjerne skulle hatt en overhaling med pusseklut og sølvpuss, kan nå sette seg ned og lene hodet heeelt tilbake. Og heller la kjemiens verden få lov til å gjøre jobben for deg. Slik at du selv kan unngå vonde fingre, hender og armledd osv. For her kommer løsningen som gjør at du slipper og gnikke og gnu deg ihjel rett og slett. Og kanskje det viktigste. En kjempe effektiv og rask måte å få sølvtøy og sølvbestikk rent på.

Koppen før og etter bruk av  denne pussemetoden. Her er det kun kjemien mellom glovarmt vann, salt og aluminiumsfolie som har gjort jobben. Her er ikke brukt noe sølvpuss eller klut. Så så effektiv er denne metoden dere. Og sparer deg helt vanvittig for tid. 

Så her er de få tingene som du trenger.:

– En STOR gryte.

– Kokende varmt vann.

– En pakke Jozo salt.

– Aluminiumsfolie.  

– En aluminiumskumme. 

Og her er fremgangsmåten som du gjør det hele på.:

PUNKT 1 : Fyll den store gryten med varmt vann. Og sett vannet til kok.

PUNKT 2 : Ha oppi halve pakken med Jozo salt.

PUNKT 3.: La vannet koke opp til det fosskoker. Jo varmere vann desto bedre vil kjemien virke sammen med salt og aluminiumsfolien. Derfor kok opp vannet.

PUNKT 4.: Putt proppen til sluket i kjøkkenvasken i sluket og steng igjen. Slik at ikke vannet renner/ forsvinner i sluket.

PUNKT 5.: Ha aluminiumsfolie i bunnen av kummen, og ta gjerne folien litt oppover på sidene også. 

Her er koppen gjort klar med folie  oppi koppen. Strødd salt utover folien, og folien ligger klar i bunnen. En fantastisk måte å få sølvtøy og sølvbestikk rent på i en fart.

PUNKT 6.: Hell oppi godt med Jozo salt rett på aluminiumsfolien. 

PUNKT 7.: Legg sølvtøyet/sølvbestikket i kummen. HUSK at alt sølvtøy og sølvbestikk MÅ ligge godt i berøring med aluminiumsfolien. Visst ikke vil ikke kjemien virke på sølvet. Sølvbestikk kan f.eks. IKKE ligge oppå hverandre. Da vil kun sølvet som er i berøring med folien bli blank. 

PUNKT 8.: Har du en skål eller kopp i sølv du vil få blank på denne måten, ha godt med aluminiumsfolie oppi koppen også. Så får du den blank innvendig også. Slik som jeg har gjort på det ene bildet i innlegget her.

PUNKT 9.: Tøm nå forsiktig det kokende vannet over sølvtøyet/bestikket til det dekker det hele. 

PUNKT 10.: La det hele stå i 15 – 20 minutter og virke. Følger du litt med, vil du nå se at sølvet nå blir blankere og blankere jo lenger det får stå.

PUNKT 11.: Ta sølvet opp av vannet og puss bort det siste som måtte sitte på av misfarging på sølvet. Allerede her har du blitt spart for veldig mye pussing. Bruk gjerne litt sølvpuss på resterende flekker osv.

PUNKT 12.: Skyll det hele godt. Sett det også gjerne i oppvaskmaskinen på et 40 graders program og la maskinen skylle og vaske bort evt sølvpuss o.l.

PUNKT 13.: Polèr/tørk det blankt og fint og forsiktig med en helt ren og tørr pusseklut. Voila og du har nypusset sølvtøy/sølvbestikk. 

Dette er en fantastisk måte å pusse sølvet på. Så enkelt og myyyye kjappere enn å måtte pusse bort alt på for eksempel 12 gafler, 12 kniver, 12 skjer osv dersom det var 12 personer du skulle ha selskap til. Gjør du det på denne måten vil det spare deg for betraktelig med tid. 

PS.: Kjemien mellom saltet, aluminiumsfolien og det fosskokende vannet er intet mindre enn magisk fantastisk. 🍴🥄🍴🥄🍴🥄 

Lykke til, og jeg er sikker på at du vil lykkes med dette. 🍴🥄🍴🥄🍴🥄

#sølvtøy #bestikk #søvbestikk #kjemi #salt #aluminiumsfolie #jozo #jozosalt #rengjøring #vaske #vasking #blankt #sølvpuss #sølvpussing #pussing 

6 kommentarer
  1. Det ble fint. Men må innrømme at sølvbestikk er ikke noe jeg har. Det går helst i stål her. 3-4 skjeer og et gammelt sølvkrus med tannmerker ( mine) har jeg, så da kan jeg sikkert få testet dette tipset.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg