Den Norske Kirke – Innmeldt i kirken igjen – Respekt.!

I snaue 2 år har jeg vært utmeldt av Den Norske Kirke, eller den Norske Statskirken som det den gang het da jeg meldte meg ut. 

Og grunnen til at jeg meldte meg ut var fordi jeg syns Den Norske Kirken i så mange saker er så dømmende. For eksempel i abortsaken og ikke minst i homofili saken. Siste nevnte sak har Den Norske Kirke omsider kommet litt mer på vei i, heldigvis. Ellers hadde jeg fortsatt og vært utmeldt av Den Norske Kirke dersom de ikke hadde kommet lenger på veien. Jeg er jo selv en homofil mann, og har vært sterkt i mot mange kristnes syn på homofile. Og ikke minst Den Norske kirkes syn på homofile. Da blant annet homofiles levesett. Homofils rett til å få barn. Og ikke minst vigsel i kirken på lik linje som de hetrofiles. Jeg er fortsatt sterkt uenig i mange av synspunktene deres, samtidig som jeg også ser at det har blitt litt bedre, og ser ut til å bli enda bedre. Selv om Den Norske Kirke og mange kristne for lengst burde akseptert homofili «på alle vis» i deres menigheter og kirker. Vi lever nå tross alt i 2018 folkens, og ikke i uralderen. 

Jeg har også ved flere anledninger gått så langt og si, at jeg synes Den Norske Kirke, er en av de mest dømmende instansene vi har i dette landet. Men også en instans som er svært konservativ. Hva med å begynne med å løsne litt på snippen og bli en Kirke enda  mer rettet med  og for folket.? Da tror jeg kanskje også at Kirken hadde fått enda flere «kirkegjengere» som og ville gått i Kirken litt oftere. Og enda mer aksept og respekt enn det den gjør i dag. Jeg opplever Kirken som ganske trist å gå i, de få gangene jeg går i kirken i løpet av et år. Men kanskje er det sånn det skal være.? 

Grunnen til at jeg nå meldte meg inn i Kirken igjen her forleden, er rett og slett fordi at jeg nå syns Den Norske Kirken aksepterer og respekterer mer og mer homofile kvinner og menn i kirken. MEN, veien er fortsatt lang å gå før «vi er i mål» og homofile er likeverdige i Kirken som alle andre er, og skal være.

Dersom  jeg selv en dag får muligheten til å gifte meg så vil jeg at det skal foregå i kirken. Da må jeg være medlem av Den Norske Kirken så vidt jeg har skjønt. Og dersom jeg skulle få en forespørsel om å være fadder, forlover i ett bryllup f.eks. så må man også være medlem av Den Norske Kirken. Det var iallefall det de sa dersom jeg skulle være det da jeg ringte til Kirkerådet.  Og ikke nok med det. Den dagen jeg skal spas under torva så måtte jeg ha leid kirken dersom jeg vil ha en seremoniell sermoni i kirken. Alt dette slipper man jo å tenke på når man er medlem av Den Norske Kirken.  Da skjer dette automatisk…. Og dette er jo ting jeg selvsagt ønsker å ha muligheten til.

Når det er sagt, så er jeg også svært glad for at vi har Kirken. Her kan vi gå å finne trøst eller ro dersom man skulle ønske/trenge det. Kirken er et samlingspunkt når evt store tragedier inntreffer. Da finner vi trøst og kan sørge sammen her. Så ja det er så absolutt mye vakkert i Den Norske Kirke også. Jeg respekterer også Den Norske Kirke. Jeg ble døpt der og jeg ble konfirmert der. Så det skulle bare mangle at respekten min skal Den Norske Kirken ha. 🤗🤗🤗

Ha en flott dag dere. 😉😉

#dennorskekirke #kirke #kirken #respekt #innmeldt #innmelding 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg