Hvordan koke/dampe pinnekjøtt enkelt.? – Se bare her – FANTASTISK godt.!

I dag har jeg hatt min aller besteste venn Lars-Erik og hans nydelige datter på snart 2 år hos meg på pinnekjøtt og kos hjemme hos meg. Og hjeelp så koselig som det var å ha de hos meg i dag. Lars-Erik hadde lyst på pinnekjøtt her om dagen da vi hadde vært på butikken og kom over pinnekjøtt til halv pris, som lå og fristet oss begge to der i disken. Så da sa jeg at jeg kjøper det og så spiser vi det hos meg. Og slik ble det. Kjempekoselig som det var. Dette var rett etter en treningsøkt i tillegg som vi hadde vært sammen på, og da er man jo gjerne også veldig sulten. 

Iallefall så lurer du kanskje på hvordan i all verden du kan koke pinnekjøtt på en enkel måte. Jeg vet det er flere som alltid lurer på dette. Det er ikke mange måtene å gjøre det på. Noen velger å dekke pinnekjøttet helt til med vann når de koker det, mens andre og den mest vanlige måten å koke pinnekjøtt på er å legge det i en gryte med  bjørkepinner i bunnen og med litt vann som dekker pinnene slik at pinnene blir dekket med vann. Den siste metoden her er også den de fleste av oss bruker. Og kjøttet blir dampkokt/dampet.

La meg ta deg gjennom det hele steg for  steg, dersom du fortsatt lurer på hvordan du skal koke pinnekjøttet. Så har du iallefall en mal du kan følge dersom du er usikker/i tvil på hvordan du skal gjøre dette. 

Slik gjør du det for å få det lettest mulig kokt.:

PUNKT 1.: Du trenger stor og god gryte. Gjerne en 10 liters gryte.

PUNKT 2.: Legg bjørkepinner på kryss og på tvers i bunnen av gryten. (Får du ikke kjøpt bjørkepinner i butikken, kan du like godt gå utforbi stuedøren din og hogge litt bjørkepinner selv. Husk da å fjerne barken.)

PUNKT 3.: Fyll på med vann til det dekker over pinnene helt. Gjerne 2-3 cm over det øverste pinnelaget. HUSK å sjekke jevnlig at det hele tiden er vann i gryten. Det er godt mulig du må fylle på litt etter hvert. VIKTIG at gryten ikke tørker ut i bunnen.

Legg pinnekjøttet oppå bjørkepinnene lagvis. 

PUNKT 4.: Legg lokket på. Og la kjøttet småkoke/dampe i 3-4 timer til du ser at kjøttet løsner lett fra beinet. Pirk borti med en gaffel for å se om det løsner. 

PUNKT 5.: Sett stekeovnen på 200 grader og på grill.

PUNKT 6.: Klargjør en stekeplate og legg stekeristen/grillristen oppå stekeplaten. 

PUNKT 7.: Fordel pinnekjøttet jevnt utover på risten. 

PUNKT 8.: Sett så stekebrettet med pinnekjøtt inn i stekeovnen på midterste rille. La stå i 10-15 minutter slik at kjøttet nå på en måte «tørker» blir litt sprøaktig. FØLG MED på når dette gjøres. Da det fort kan svi brenne seg. (Ikke alle velger å ha det i stekeovnen før servering. Dette er en smaksak.) 

PUNKT 9.:Server pinnekjøttet gjerne på et serveringsfat dersom du har det. Eventuelt rett på tallerken. 

PUNKT 10.: Pinnefettet/vannet som er i bunnen av gryten bruker du som «saus» over potetene og kjøttet når du serverer det. 

PS.: Pinnekjøtt smaker himmelsk. På disse bildene har jeg brukt saltet pinnekjøtt. Men personlig foretrekker jeg pinnekjøttet røkt og synes at det er det beste. Men igjen er dette en smaksak. Et tips til er at du nå får kjøpt pinnekjøtt til 50 % avslag i alle dagligvarebutikkene. Og det er billig. Så skal du for eksempel ha pinnekjøtt en eller annen gang i løpet av påsken så sparer du litt penger på å kjøpe det nå. Det holder seg utmerket godt dersom du oppbevarer det tørt og kaldt frem til påsken. Sørg da for at det ikke er noe fukt i rommet. Det er faktisk en del sv oss som gjerne spiser litt pinnekjøtt i påsken også. Og hvorfor ikke liksom.?  

Velbekomme dere og bon apetit.😊😊😊

#pinnekjøtt #mat #mattips #lam #enkeltålage #fantastiskgodt #middag #middagstips #mat #sau

6 kommentarer
  1. Takk for et flott innlegg, og at du delte hvordan man lager og tilbereder pinnekjøtt,, er veldig glad i pinnekjøtt og alt tilbehøret som følger med, men er ribbe som er favoritten her i huset for min del, har du mulighet for å lage et innlegg om hvordan man kan tilberede de 2 andre rettene som er kjent i julen. ribbe og lutefisk?
   Kan du vær så snill ta en tur innom min blogg? Legge igjen en kommentar?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg