GENIALT mattips – Har du pinnnekjøtt til overs.? – Da gjør du dette.!

Har du pinnekjøtt til overs etter pinnekjøttmiddagen som du kanskje serverte.? Ikke kast det, bruk det da gjerne  som tilbehør til enten komler/komper/raspeballer. Dette er supergodt.I stedet for å bruke saltet eller røkt svineknoke, bruk gjerne pinnekjøtt i stedet.

 

Jeg hadde middagsgjester på pinnekjøtt fredag i forrige uke, og fikk da en del rester til overs med pinnekjøtt. Så jeg bestemte meg for å lage lapskaus av det på en rask og enkel og litt juksete måte. Men det blir kjempegodt. Og pinnekjøttet kan du også gjerne bruke i betasuppe om du heller vil det. Pinnekjøttet har mange bruksområder dersom du har rester til overs av det. Under kan du se hvordan jeg enkelt laget en rask og god lapskaus med mine pinnekjøttrester. Dette klarer du også.

SLIK GJØR DU.:

PUNKT 1.: Riv opp eller skjær opp pinnekjøttet i passe små/store biter. 

PUNKT 2.: Ha 4 stykk grønnsaksbuljongterninger i en gryte. 

PUNKT 3.: Hell på 2 liter med vann. Og rør ut buljongterningen slik at det nå ser ut som en buljongsuppe.

PUNKT 4.: Gi denne «buljongsuppen» et raskt oppkok.

PUNKT 5.: Ha så oppi 2 pakker med lapskaus grønnsaksblanding. (Som du finner i frosne pakker i alle dagligvarebutikker.) Og gi det hele et nytt raskt oppkok. 

PUNKT 6.: Trekk gryten til siden.

PUNKT 7.: Ha restene av pinnekjøttet som du skar/reiv opp i små/passe store biter i «grønnsaksbuljong» blandingen. Og rør forsiktig det hele sammen.

PUNKT 8.: Gi et nytt oppkok, og trekk så gryten til sides og bort fra kokeplaten. 

PUNKT 9.:  Ha potetmos pulver i blandingen. Rør inn en og en pose. Se hvor mange poser du trenger å røre inn. (Jeg brukte 3 poser.) Dette bestemmer du selv alt etter hvor tykk du vil lapskausen din skal være.

PUNKT 10.: Smak til med litt salt og pepper. 

PUNKT 11.: Server og server gjerne med flatbrød til og tyttebær. Kjempegodt.

TIPS.: Dersom du ikke ønsker å spise opp alt med en gang, eller om du har en del til overs etter middagen, er det suuuupert å fryse lapskausen i beger slik som dere ser jeg har gjort på bildet under her. En passe flott porsjon til en person dette. Pass på at lapskausen er avkjølt før du setter den i fryseren.

Disse oppbevaringsboksene er kjøpt på Meny i butikken der hvor de selger diverse kjøkkenutstyr osv. Suuupre bokser til oppbevaring og til nedfrysing av diverse mat du måtte ønske å fryse ned.

Bon appetitt da dere. Og lykke til dersom du prøver deg på dette.🤪🤪🤪

#meny #mat #mattips #matråd #pinnekjøtt #restemat #resteravmat #potetmospulver #frossen frys #lapskausblanding #firstprice #grønnsaksbuljong #buljongterninger #lettvint #kjempegodt

 

 

5 kommentarer
  1. dette så utrolig godt ut
   takk for en lett og fin introduksjon på hvordan man lager denne retten
   veldig fine bilde
   håper det smakte og levde opp til forventningene
   kan du vær så snill ta en tur innom min blogg :)? Legge igjen en kommentar?

  2. Hadde litt pinnekjøtt igjen etter helgen, har som regel en pause dag når jeg spiser rester,. Så jeg gleder meg til pinnekjøtt i dag igjen, (på samme måte) men fant dette tipset helt tilfeldig, og bestemte meg for å forsøke som et alternativ.
   Det ble kjempegodt!
   Mange takk til Garman for dette fantastiske tipset = )

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg