Slik er min arbeidsdag på oljeplattform – Taco aften – Travelt som bare det.!

Her har jeg og stuerten/sjefen min kuttet opp og gjort klart i skåler til kveldens taco. Taco har vi også her ute hver eneste fredag…. 

I dag har jeg min første dag på jobb i arbeidsperioden min offshore. Og i dag har det intet mindre enn vært veldig hektisk. Hjelpes vel. Jeg hadde håpet på en litt rolig start denne første arbeidsdagen, men det ble det slett ikke. Men jeg syns jo det er morsomst å jobbe når det er litt hektisk å gjøre. Jeg jobber best da føler jeg, og så syns jeg de 12 timene som jeg er på jobb hver dag går mye fortere de 2 ukene jeg er på jobb når det er litt å gjøre. Men heller ikke jeg skal nekte for at jeg syns det er deilig også med litt roligere dager inni mellom slagene her ute i havgapet. 

Taco skålene satt ut og klare til kveldens middag. :-))

Det første jeg tok meg til da jeg begynte arbeidsdagen min i morges klokken 06.00, var å smøre 7 baguetter fordelt på 5 fat som skulle  ut til guttene på riggen på de forskjellige pausestedene som de har.  Kaffematen skal de ha 2 ganger om dagen. Første gang klokken 10.00 og andre gang klokken 16.00. Så det betyr at jeg smører ferske baguetter 2 ganger om dagen, og ikke alt med en gang. Det hele skal være rykende ferskt hele tiden. Så dette var det første jeg gjorde.

Påsmurte baguetter klare til levering til kaffemaskin klokken 16.00 i dag. 

Mens jeg holder på med baguettene så kommer gutta for å spise frokost. Så da kommer 130 stykk til frokost mellom klokken 06.00 og 07.30. Så da blir det ganske hektisk frem til klokken 07.30, da jeg smører baguetter, tar all oppvask, og fyller på med diverse ute i messen. Passer da på at det er pålegg, kaffe, kornblandinger, kjeks, kuvertsmør, knekkebrød, melk, juice, frisk frukt og mere til. Tørker border og rundt omkring ellers hvor det måtte trengs å vaske litt. Og klokken 07.30 så er det frokost for meg. Setter meg da ned med resten av catering gjengen og spiser litt.

LItt oppvask som jeg kjører i maskinen hver dag. Det blir noen tallerkner og skåler om jeg selv må si det. :-)) 

Etter frokosten fortsetter jeg med enda litt oppvask og bordvask ute i messen. Fyller så på med rene tallerkner, kopper, glass, bestikk og rydder bort diverse syltetøy, pålegg og annet som hører frokosten til. Deretter er det også min oppgave å gjøre klart desserter. Dette er da å sette frem karamellpudding, sjokoladepudding, fylle på diverse is, og gå ut med kaffematen til de ulike stedene på riggen. Dette gjøres frem til klokken 10.00. Så er det kaffepause til klokken 10.30.

Litt skrelling av rødløk måtte til, da det begynte å minke litt. :-)) 

Etter kaffepausen så er det å gjøre klart til lunsjen som starter klokken 12.00 og som varer frem til klokken 13 .30. Da setter jeg frem den store salatbaren som stuerten/sjefen min har gjort klart på forhånd og setter oppi diverse bestikk der, og også på koldtbordet. Jeg lager et fruktfat som også skal være klart til klokken 12.00, og nykokt fersk kaffe. Så begynner jeg klokken 12.00 og smører en ny runde med baguetter med diverse pålegg på, og gjør klart til å trille  ut med det til klokken 16.00 kaffen. Så er det å få unna all oppvask som kommer fra lunsjen. Og klokken 13.00 spiser jeg lunsj med resten av catering gjengen. 

Og også litt vanlig løk skrelte jeg opp litt av i dag da. :-)) 

Etter lunsj er det avbakking. Da får jeg hjelp av de to som løper rundt å vasker på lugarene og vaskeri. De tar da og vasker bordene, fyller på alt som trengs, og  å rengjøres i messen og tar også å vasker gulvet i messen for meg. Så konsentrerer jeg meg kun om alt som skjer inne i oppvaskområdet og ordner opp der. Skyller maskinene og vasker rister som er inni her og bytter vann på maskinene. Jeg spyler også gulvet godt inni oppvaskområdet. Dette tar litt tid da det er viktig å få maskinene og gulvene her inne ordentlig rene. Så nærmer klokken seg 16.00 og jeg går ut med kaffemat en gang til. Klokken 16.00 er det pause.

Potetskrelleremaskinen er VELDIG god å ha. Og hjelper oss med å få unna skrellingen litt fortere. :-)) 

Etter 16 pausen setter jeg i gang med skrelling av løk, rødløk, gulerøtter og poteter. Heldigvis har vi maskin som skreller potetene og gulrøttene slik at skrellingen ikke tar altfor lang tid. Skrelle maskinen har en sånn sandpapiraktig bunn, og det er den sammen med vann som gjør at potetene, gulrøttene skrelles når skiven i bunnen dreier rundt. Pluss at jeg også skjærer opp skinkepålegg, salami og servelat. Og vasker deretter maskinene. Så er det å åpne å gjøre klart til middagen som starter klokken 18.00.

Potetene nesten ferdig skrelte etter noen minutter i denne maskinen. :-)) 

Som dere kanskje har forstått av å lese dette, så er det å jobbe i messen ganske så tidsstyrt. Mye skal skje etter klokken til faste tider.  Derfor liker nok  jeg sånn personlig best å jobbe på lugarer og vaskeri. Der er ting ikke på langt nær så tidsstyrt. Der kan man selv nesten legge opp dagen som man selv vil dagen i gjennom. Og det passer meg bedre. Jeg jobber første uken i messen/kjøkkenet. Og siste uken på lugarer og vaskeri. Det er ganske greit å få den variasjonen når man er halvveis i turen sin. 

Potetskrelleren har en sånn sandpapiraktig bunn på dreieskiven, og er effektiv som bare juling. :-)) 

Ellers i løpet av uken jeg er i messen så skal jeg i tillegg til det jeg har nevnt, ha en del nedvask. Full nedvask av blant annet 2 ti liters kaffekolber, alle sittestoler i messen, ismaskin, isboks, 2 store kjøleskap, koldtdisk, salatdisk, melkedispenser, saftdispenser og mere til.

Så til de av dere der ute som tror at det er en dans på roser å jobb på plattform i Nordsjøen, tar altså grundig feil. Du er helt gåen etter 2 uker på jobb her ute 24/7. Selv når jeg har gått av vakten min på jobb så er jeg likevel  på jobb. Da være  klar i beredskap for å rykke ut sammen med sykepleier «å redde livet»eventuelt til han/hun  som trenger hjelp. Vi i cateringen er en del av førstehjelpslaget. Så vi er alt annen enn noen latsabber her ute. 

#offshore #jobb #nordsjøen #mat #skrelling #grønnsaker #løk #poteter #arbeid #transocean 

10 kommentarer
  1. Wow, litt av en økt :)) Takk for at hvert fall jeg kunne få et innblikk i en slik arbeidsdag 🙂 Interessant å lese 🙂 Ser og at Madonna tegningen er på plass, tøff 😉

  2. Jernbanefrua..: ja det er ikke noe hvilehjem dette her som vi jobber på.:-))
   Elsker det bilde av Madonna. Det bilde og 3 andre skal det nå bestilles større utgaver slik at jeg kan ramme inn og ha på veggene hjemme er planen. :-))

  3. Oi ja det ser virkelig ut som at du har hatt mer enn nok å sette fingrene i. Men om man finner en god rytme så går det av seg selv. Det vet jeg da jeg har jobbet på resturant i byen. 🙂 timene bare fløy av sted.
   Veldig spennende å se hvordan de hverdag har vært. Det er jo ikke lite mat som produseres her. 🙂

  4. oj oj oj, det må jeg virkelig si. jeg er mektig imponert over hvordan du klarer å holde en slik stoisk ro gjennom hele arbeidsøkten og dagen.. for min del så vil jeg si at det er utrolig inspirerende og beundringsverdig å se folk i handling som gjør en arbeidsplass og Norge til et rikere og bedre sted å jobbe og leve i.. Tusen takk for innsatsen din og for den forskjellen du bringer ut til oss gjennom det positive.. fortsett med den gode jobben du gjør på kjøkkenet og her på bloggen.. du er virkelig et forbilde og en inspirasjon

  5. Joachim Hovland Vik: takk Joachim. :-)) Beklager at jeg ikke har hatt tid å lese i bloggen din nå. Lite tid til den slags når jeg er på jobb offshore. Men kommer sterkere tilbake.:))

  6. Ja det er hektiske dager og noen dager er mer hektisk enn andre. Husker da jeg jobbet på kjøkken i militæret, mange folk å lage mat til hver dag. Kos deg der ute 🙂

  7. baresteinar: Ja, her er det travelt som bare det.:-)) jeg hadde også kjøkkentjeneste i militæret, og var på Soma Flystasjon utenfor stavanger, Heeh.:-))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg