Sykdom på oljeriggen jeg jobber på – Smådårlig selv – Vaskeri & lugarer – Laaang arbeidsdag.!

I dag da jeg våknet på jobb så kjente jeg at hjeeelpes vel så lang dag dette her skal bli på jobben min offshore. Og jeg er bare på dag 2 av de 14 dagene jeg har igjen av jobbturnusen min offshore. Jeg er rett og slett ikke i form. Feber, hodepine, mistet stemmen sånn delvis, og fryktelig stiv nakke. Jeg vil tro det er en influensa eller noe sånn som jeg drar/brygger på. Og det passer meg svært dårlig nå. Det er visst noe som går nå kan det virke som. Han nattkokken som også jobber her med meg, ligger strekk ut på lugaren sin med diaré og det som verre er. Hører ellers at det er litt hosting og harking rundt på riggen. Vi må bare håpe på at dette her ikke sprer seg slik at hele riggen ligger langflate og strekk ut. Uussjjhjh. 

Iallefall så gikk jeg over til lugarene og skal rengjøre på lugarer og vaskeri i dag. Ettersom jeg selv ikke er helt i slaget så er det tryggest at jeg er der og ikke i messen/kjøkkenet som jeg skulle vært i utgangspunktet. så da blir det det inntil videre. Men jeg regner med, håper og tror at jeg er på plass i messen igjen i morgen tidlig. Jeg syns jeg kjennes lettere ut i dag enn det jeg var i går…Så får vi se da.:)

Dagen startet med å rengjøre lugarene på M-Deck som det heter her. Det er 22 lugarer jeg da spyler gulvet på badene og toalettet, tørker speil på badet og støvtørker inne på lugarene. Vasker også over selve gulvet på lugar en og etterfyller så med  såpe og toalettpapir. Dette holder jeg på med frem til klokken 07.30 samtidig som jeg også setter på privattøy, kjeledresser og håndklær. Så er det frokost kl. 07.30 til klokken 08.00

Etter frokosten setter jeg i gang med å vaske diverse fellesområder. Vasker da servanter og toaletter på skifterommet for herrer og tar søppel. Og etterfyller det som da er nødvendig. Og tørrmopper gulvet dersom det trengs. Deretter går jeg inn på pauserommene. Det ene er røykerom og det andre ikke røyk. Rengjør da gulvene, fjerner søppel, tørker bordene, tømmer askebeger, og vasker  rundt kaffestajonene der. Når dette er gjort går jeg opp en etasje og begynner å rengjøre oppholdsrommene som er her. Dette er ganske fort gjort. Tømmer samtidig miljøstasjonene i tre etasjer også. Og til slutt tar jeg trappevask i tre etasjer. Så er klokken blitt 10 sånn circa og da er det kaffepause. 

Fra klokken 10-13.00 bretter vi alt av privattøy, håndklær og henger opp kjeledresser. I dag er det ingen som skal hjem, så da er det ingen sengeskift eller utvask av lugarer. Sengeskift og utvask kommer i tillegg til alt det andre jeg nå har nevnt de dagene vi har helikopter. Vi har helikopter mandag til torsdag, så da er det 18-20 sengeskift og utvask av lugarer i tillegg til alt det andre. 

Klokken 13 sånn circa spiser vi lunsj frem til klokken 13.30. Etter lunsjen er det avbakking i messen, der vi som er på lugarene tørker av bordene, vasker gulvet og etterfyller det som trengs inne i messen. Og vi rydder inn salatbaren. Så er det opp på kontorene å begynne med støvtørking og rengjøring av gulvene på de ulike kontorene. Etter dette har vi nedvask som skal tas. I løpet av uken skal vi ha nedvask av 10 dusjer, nedvask av 2 lugarer, skuring av riller i to trappeplatåer, og nedvask av et fellesområde. Fellesområdet som skal ha nedvask denne uken er det største kontoret oppe ved sjefenes kontor. Da er det vegger, tak, gulv, border, stoler, gardiner osv som skal ha en overhaling. Vi bruker vel en times tid på dette vanligvis. Så har vi kaffepause klokken 16. 

Etter kaffepausen gjenstår det å avslutte i vaskeriet. Da fjerner vi «lo» i filtrene fra tørketrommelene som kommer av klærne osv. Og til slutt går vi ut med all søppel som vi har samlet opp her og der på riggen. Og så er vi ferdige,  og klokken er da blitt 18.00, forhåpentligvis.

Jeg har jo som sagt ikke vært helt i form i dag, men det går litt bedre nå heldigvis. Hodepinen og forkjølelsen er så godt som borte, men har fortsatt veldig dårlig stemme. Så får håpe at stemmen min er i orden og helmax i morgen. Det er forresten ikke bare jeg som er dårlig. «Halve» riggen ligger strekk ut med «manflu». Blant annet nattkokken ligger med diaré og i det hele tatt. Og visstnok noen til som ligger på lugarene og må holde sengen. Flere er også snufsete, harkete, forkjølet. La oss håpe at dette ikke sprer seg til hele gjengen på riggen. For da blir det litt texas ombord her……

Som dagens bilder viser så har jeg byttet overdel sikkert 5-6 ganger i dag. I det ene øyeblikket fryser jeg og i det andre øyeblikket så er jeg varm. Men det er vel sånn det er når man ikke er helt i form. Eller hva.?

Ha en flott lørdag da dere og kooos dere med OL. For det hadde jeg gjort dersom jeg hadde vært hjemme på fri nå. 

5 kommentarer
  1. Tett program pakket med rutiner. Skjønner godt om du er litt gåen når du kommer i land. God bedring og grattis med Madonna 🙂

  2. Tanja: ja det er veldig tettpakket her.:-) liker det best sånn jeg.:-) ja dette bilde av Madonna og 3 kunstneriske til har jrg bestilt av henne i størrelse 50×50 cm. Så ramme de inn. De kommer på bloggen innrammet og hengt opp etter hvert.:-))

  3. Jernbanefrua..: Du får gå ut på er bakeri i nærheten av deg å kjøpe en bolle. De er jo gode de også.:-)) Men selvfølgelig de hjemmelagede er jo absolutt best da.:-))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg