Mistet stemmen.? Slik får du den tilbake.!

På denne tiden av året er det flere av oss som blir forkjølet, får feber, hodepine, influensa, diaré og jeg vet ikke hva. Ja, hva da om du mister stemmen oppi det hele også.? Eller du bare misterstemnen din. Hva ville du gjort da.? Hva gjør du da.? Selv har jeg mistet stemmen og har gått uten den i noen dager. 

Nå har jeg vært 4 dager på jobb offshore. Og dagen etter at jeg var kommet ut på jobb, altså fredag i forrige uke så mistet jeg jo stemmen min mer eller mindre fullstendig. Og du verden så itriterende det er når den forsvinner. Du vet vel selv hvordan det kan være.? Og her på jobb offshore så koooser guttene seg over at jeg har mistet stemmen min. De sier at det er så fredelig på plattformen når jeg nå har mistet stemmen, og «mobber» meg litt for det. Men det er bare sånn koselig mobbing da. 

Men så var det da i går en kollega av meg kom med det smarte tipset om hvordan å få stemmen min tilbake raskt. Selv må jeg jo si at jeg ikke har noen tro på all verdens «heksebrygg» og andre naturlige stoffer som da liksom skal gjøre deg bedre/frisk. Og heller ikke noen stor tro hadde jeg til tipset kollegaen min kom med.

Og tipset det var som følger.: Å blande 1/3 eddik i en kopp/glass med lunkent vann eller tevann med en eller annen tesmak. Fyll da resten av koppen/glasset med vann. Og det var det hele som skulle til mente hun kollegaen min. Jeg skulle dele opp dette glasset i 6 doser/slurker. Jeg skulle ta det i munnen, bøye hodet bakover og begynne å «gurgle» høyt så lenge som mulig hver gang jeg gjorde dette, de 6 gangene jeg gjorde det. Spytt så ut og ikke svelg denne blandingen. Det var det jeg skulle gjøre og da med en halv time til en time mellom hver gang jeg gjorde dette. Er det rart jeg ble skeptisk og mistet troen på at dette ville fungere.? 

Jeg gikk nå i gang i går da med denne «vidundermedisinen» som hun kalte den. Det smaker helt forferdelig og jeg «brakk meg» gjentatte ganger de 6 gangene som jeg gjorde dette i går kveld. Det er viktig at du gurgler ordentlig når du har denne blandingen i ganen/halsen din. Og hold på opp i mot 1 minutt for hver gang du gjør dette. Spytt ut og skyll munnen for hver gang. 

Jeg syns ikke at jeg merket noen forskjell på dette vidundermiddelet da jeg tok det i går, og heller ikke i morges ds jeg sto opp ved 05.30 tiden i dag. Men så, jo lenger ut på morningen og dagen og på kvelden så løsnet det skikkelig. Og stemmen den er mer eller mindre tilbake. Om dette er på grunn av dette vidundermiddelet eller om det bare er av naturlige årsaker at stemmen nå plutselig er tilbake nesten helt tydelig. Det skal ikke jeg svare på. Godt mulig det er vidundermiddelet som ordnet opp også. For jeg syns det gikk heldig fort i dag. I og med at jeg ikke hadde noen stemme i morges, til og faktisk ha tilbake min vanlige stemme nå i kveld. 

Har du prøvd denne kuren eller kjenner noen som har prøvd den.? Isåfall hva var deres reaksjon på den.? Eller hva syns du.? Og hva gjør du når du mister stemmen din for å få stemmen din fort tilbake.? Jeg har vanligvis bare drukket te med hømye honning i, eller varmt sitronvann med ingefær og honning i. Syns det er kjempebra men da blir jeg ikke i nærheten av å få stemmen så fort tilbake, som det jeg gjorde av dette vidundermiddelet……..

Dersom du selv mister stemmen kan du jo selv slenge deg på dette «heksebrygget» og se hva du syns om det…..😉😉😉😉

14 kommentarer
  1. Hahaha, så morsomt at de syntes det var blitt så fredelig der ute nå. Det fikk meg til å tenke på hvor stille det ville blitt i bloggfeeden min hvis du fikk akutt senebetennelse i begge lankene, moahhaha. GOD FORBID! <3 Gurglevannet hørtes ikke snadder ut, men fukting av stemmebåndene er gunstig ved betennelse (og hvile). Visstnok skal det hjelpe bare å puste inn vanndamp. Ellers virker te brygget på timian slimløsende, så det er kanskje det dere skal servere framover? 😛 Fortsatt god og snarlig bedring 🙂

  2. Tanja: Hehe jeg ef veldig stille/rolig av meg i utgangspunktet. Men nå er stemmebåndene veldig gode igjen. Så da får jrg ta det igjen på gutta her ute. :-)) jeg vil tro der er en masse gode råd for å stemmebåndene tilbake. Tror mer på den teen din med timian jeg. Jeg får prøve det neste gang stemmebåndene evt ryker.:-)))

  3. Jernbanefrua..: Ja, det kunne se slik ut at dette faktisk fungerte. Men der er helt sikker mange andre gode «kjerringråd» mot stemmebåndene vil jeg tro.:-))

  4. Apoteket selger noe som heter Fribol hoste/hals. Sukkerfrie, glutenfrie ( haha), ekstra sterke. Jeg var fullstendig nedsyltet, nedslimet og tett, og disse føltes som de åpnet opp det meste i hals og nese. Skal ikke si jeg elsket smaken, men det var noe av det beste jeg har forsøkt når halsen krangler og stemmen ikke vil. Peppermynte-te oppå det der, så tenker jeg det løsner. 🙂

  5. åå dette hørtes forferdelig ut!! hahahah
   jeg kjøpte noe greier på apoteket i tyrkia, de funker dritbra og smaker ikke så ille 😀 har fått alle andre til å kjøpe med mer når de er der, så nå har jeg masse hahah

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg