Holder meg fast i 16 meter høye bølger – 80 knop med vind – Toppen ikke nådd – Forbud mot å gå ut – Hater hvitløk.!

 Ja, i dag tar det virkelig av her ute på jobb i nordsjøen, og på plattformen som jeg jobber på. En av de heftigste vinterstormene har virkelig satt i gang sine krefter og det begynner å ta litt av her ute. Akkurat nå i skrivende stund har vi en bølgehøyde på 16 meter. Og en vindstyrke på hele 80 knop. Lurer på om ikke 80 knops vindstyrke er orkan jeg…. Men er usikker på det. Og enda så er ikke toppen nådd. Den er først ventet torsdags natt, da når vi toppen. Så her er begynnelsen bare så vidt kommet i gang sier gutta på broen som følger med på dette været osv. Plattformen tåler selvsagt slikt vær som dette, da de er konstruerte og bygget for all slags vær. Jeg mener også at det ble sagt at plattformene er bygget og konstruerte for en 100 års bølge. Men det gjenstår å se, dersom den dagen skulle komme… Akkurat nå river det litt, rusker litt og gynger litt i plattformen. Men ikke noe voldsomt. Plattformen er også festet til bunnen med voldsomme ankre. Hadde ikke ankrene vært i bruk så hadde det gynget og tatt i plattformen myyye mer enn det det gjør nå. 

Det er veldig fasinerende å se ut av vinduene her når været er som det det er i dag. Jeg har stått litt i vinduskarmene her og sett ut litt på de voldsomme kreftene i både vinden og bølgene som rusker og river i plattformen vår. Veldig fasinerende, og ikke minst veldig veldig farlig for oss å oppholde oss utendørs på riggen nå. Jeg jobber jo kun inne på selve hotellbiten, så jeg er ikke mye ute. Kun når jeg skal ut å kaste søppel. Jeg liker veldig godt slikt vær, og jeg kjenner at jo lenger jeg står og ser på slikt vær, så blir jeg liksom så rolig og avslappet i kroppen. Jeg på en måte lever meg inn i været, og det er veldig avslappende faktisk. Guuuu nå hørtes jeg vel sikkert litt rar ut.? Men men.:-)) Selv tåler jeg bølger og uvær veldig godt. Jeg blir sjelden/aldri dårlig av bølger/gynging. Hadde jeg blitt det så hadde jeg ikke jobbet her ute i nordsjøen. Det er noen her ute som blir dårlige av dette været og det er jo forståelig. Vi er ikke alle like på dette området heller vi mennesker. 

Det er fullt forbud mot å oppholde seg utendørs på plattformen nå. Det er kun de som må ut som har tillatelse til å gjøre det nå. Streng beskjed fra plattformsjefen over høyttalerne/PA-anlegget tidligere i formiddag. Det er driller guttene på bore deck som nå har tillatelse til å gå utendørs. Når de er på plass der på bore deck, så er også de på en måte innendørs. Iallefall er det kraftige vegger rundt de som holder både vind og regn borte i fra dem mens de jobber. 

Ellers så er det EN ting jeg virkelig hater når jeg er på jobb i messen/kjøkkenet, så er det å skrelle hvitløk. Det tar så vanvittig laaang tid. Og så er det så smått og puttlete. Det er nye kjekkere å skrelle vanlig løk og rødløk. For det går så utrolig mye fortere. Eneste positive jeg syns om denne hvitløk skrellingen er at det ikke er noe stress med det. Man står liksom bare der rett opp og ned å skreller, så ikke noe stress. Nesten litt avslappende også. Og jeg flyr ikke rundt som en annen torpedo for å bli ferdig med alt det andre som jeg skal gjøre i løpet av dagen. Og så syns jeg hvitløk lukter vanvittig godt, og så er det sunt og godt også. Jeg elsker å spise hvitløk, men hater å skrelle den, haha. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg