Coca Cola, perfekt til rengjøring – Overdreven bruk av kjemikalier – Jo mer kjemikaliebruk, desto mer møkkete blir det.!

Hvordan gjør du når du rengjør toalettet ditt hjemme.? Jeg regner med du dytter oppi en masse kjemikaler når du rengjør toalettet ditt. Men hvorfor det.? Tror du det blir så mye renere av å bruke en haug med såpe/kjemikaler når du rengjør.? Eller er det og fordi du på død å liv må kjenne lukten av kjemikalier/såpe som gjør at du MÅ ha kjemikalier til rengjøring.? Hvorfor det.? De fleste av oss har «et lass» med kjemikaler/såper stående i sine skap hjemme. Hvorfor det.? Du trenger bare 2-3 ulike kjemikaler/såper i skapet ditt til å gjøre rent med, og «thats it.» Du trenger ikke «et lass» med det ene eller det andre kjemikaliet stående.


Her ser dere hvordan en pumpekanne og doseringen med spør IKKE skal være, og en pumpekanne som KUN er vann, og som er å foretrekke. Pumpekannen med det blå kjemikalier har dessuten altfor mye såpe/kjemikalie. Skal du først ha kjemikalie i, så skal blåfargen i dettte tilfelle så vidt skimtes. Det skal være en helt helt svak blåfarge, som så vidt er synlig. Da er doseringen i pumpekannen perfekt. For mye kjemikalie/såpe i pumpekannen gjør motsatt effekt på renholdet. Det blir IKKE RENT. Selv rengjør  jeg de aller fleste områder kun med helt rent vann. Det er dette som gir best resultat, tro det eller ei.

 

Etter at jeg tok fagbrevet i renhold, så fjernet jeg nesten alt av kjemikalier/såper som jeg hadde stående. Lærte på renholdsskolen at her var det bare å redusere kjemikaliebruken drastisk. Det er ikke sånn at jo mere kjemikalier man bruker i rengjøringsvannet man rengjør med, jo renere blir det. Heller tvert i mot folkens. Jo mer kjemikalie/såpe som du bruker i rengjørinsvannet ditt jo mer møkkete vil faktisk området du rengjør bli. For mye kjemikalie/såpe i rengjøringsvannet fører til at en hinne av såperester vil legge seg på det området du rengjør, som igjen fører til at disse såperestene vil feste seg til overflaten du rengjør. Som igjen dere vil trekke til seg støv og annen møkk veldig lett. Dette vil også feste seg mye lettere. Overdreven bruk av kjemikalier/såper og kjemikalie/såpe i rengjøringsvannet vil slite ned/ødelegge overflatene mye kjappere. Og for mye kjemikalie/såpe i rengjøringsvannet er noe av det de aller fleste av oss gjør. Og som er HELT FEIL. Kun EN dråpe kjemikalie/såpe er nok til bruk ved rengjøring i rengjøringsvannet du bruker. Du SKAL IKKE kjenne såpelukten i rengjøringsvannet du bruker når du rengjør med det. Gjør du det, så har du hatt altfor mye kjemikalie/såpe i rengjøringsvannet ditt. Så sånn er det med det.

Overdreven bruk av kjemikalier/såpe gjorde også jeg før jeg tok fagbrevet i renhold. Det kan jeg for lengst garnatere dere at jeg har sluttet med nå. Nå bruker jeg minimalt av kjemikalier/såpe. Og det har aldri vært renere i hjemmet mitt enn det det er nå. Kun mikrofiber og vann brukes på de aller fleste steder i mitt hjem, med unntak av i dusj, toalett og baderom hvor man lett kan finne tarmbakterier og andre lumske bakterier.

Nå i dag bruker jeg kun mikrofiberkluter, mikrofibermopper, lunkent vann (circa 20 grader varmt), og det er det hele. Parkettgulv, laminatgulv, vinduskarmaer, vegger, tak, skuffer, skap, hyller, Ja «you name it», trenger ikke annet renhold enn rent vann og mikrofiberkluter og mikrofibermopper. Kutt ut å ha i en «dråpe» med grønnsåpe når du skal rengjøre for eksempel parkettgulv. Rengjør du et parkettgulv eller laminatgulv med grønnsåpe i vannet eller annen såpe, så vil såpen legge seg som en tynn hinne over tid på laminaten og parketten. Da vil du også se at gulvet mister sin blankett/klarhet. Bruk derfor kun mikrofibermopper og rent lunkent vann. Dette er og blir det beste nøytrale rengjøringsmiddelet (med en PH 5), )enn all denne overdrevne kjemikaliebruken folk i dag styrer på med. Forskjellen på dette er ganske så stor. Prøv det selv, og se forskjellen over tid hvor stor forskjellen er. Bruk heller «?en dråpe» med såpe i vannet dersom du skal rengjøre ekstra møkkete områder.

HUSK, at vann også er et rengjøringsmiddel. Det viktigste og beste rengjøringsmiddelt et hvert menneske kan bruke. Ingenting blir rent uten vann. Vann har en surhetsgrad på 5 på PH skalaen, og er dermed et nøytralt rengjøringsmiddel som kan brukes på de aller fleste overflater og områder.

Jeg bruker kun kjemikaler på baderom, bad, toaletter og dusj. Og da et surt rengjøringsmiddel med en PH som ligger på mellom 0-2 på PH-skalaen. (PH = surhetsgrad i rengjøringsvannet. ) Det er et surt rengjøringsmiddel som er å foretrekke når man rengjør områder som dette.

Da jeg gikk opp til fagprøven i 2012 i renholdsoperatørfaget, så var toalettregjøring en del av fagprøven. Tro det eller ei, men jeg rengjorde da toalettskålen med Coca Cola. Ja, du leste riktig. Coca Cola var det jeg brukte, da det har en surhetsgrad på 2 på PH-skalaen, og dermed er et surt middel. Dette fungerte som bare rakkaren. Toalettskålen var helt brun nede i skålen, og etter at colaen hadde fått virke litt i 5 – 7 minutter i toalettskålen så gikk jeg i gang med å rengjøre toalettskålen med toalettkosten. Spylte så ned et par ganger, og vipps der var skålen gullren. Sensorene sa til meg «at jeg tok en sjanse der ved å bruke cola som rengjøringsmiddel.» Hvor jeg da svarte tilbake at «hvorfor det.? Det er et surt middel, ergo et glimrende middel for rengjøring der det kreves sure midler for rengjøring». Sensorene svarte så, «at det har du helt rett i. Men hvorfor valgte du ikke et annet surt middel som faktisk var et kjemikale med en surhetsgrad på 2» Jeg svarte igjen «at jeg hadde ikke noen andre kjemikalier for hånden eller til stede, så da ble det colaen». Sensorene lo så litt, og sa at det var fantastisk tenkt og helt riktig å gjøre. Og ikke feil å bruke coca cola som rengjøringsmiddel. Så sånn gikk det.

Jeg bør kanskje forklare dere litt om denne PH skalaen som jeg har skrevet om i hele innlegget her, slik at dere skjønner ordentlig hva jeg mener, heeeh. PH-skalaen er det viktigste verktøyet en renholdsoperatør har. PH-skalaen går fra 0 og opp til 14 på skalaen. La meg forklare det slik: PH-skalaen går fra 0 -14, der 0-2 er sure rengjøringsmidler. 5-7 er nøytrale rengjøringsmidler og jo lenger opp mot 14 får man sterkt alkaliske kjemikalier. Jo lenger opp mot 14 på skalaen jo mer møkkete er området, og da gjerne svært vanskelige flekker og møkk å få bort. Og jo lenger ned mot 0 jo mer svakt alkaliske, sure rengjøringsmidler. Dersom du på en fagprøve i renhold ikke følger PH-skalaen til punkt å prikke, så vil du uansett stryke samme hvor bra du har utført alt annet fagprøven din bestod av. Alle sensorer er her nådeløse når det kommer til PH-skalaen. Den SKAL følges og MÅ følges.

Jaja, jeg håper dere ble litt klokere med det lille her som jeg kom med angående rengjøring, og så håper jeg du kvitter deg  med mye av kjemikaliene du har i skapet ditt dersom du har en «overflod» av det. Det er ikke nødvendig ser du.🤗🤗🤗

2 kommentarer
  1. Neida, har lite kjemikalier i skapet. Jeg er så gammel og gammeldags at jeg IKKE bruker alt det nye, fancy, overprisede på sprayflasker. 🙂 Jeg kan ikke begripe at det skal være nødvendig med en flaske for badet, en for komfyren, en for kjøkkenbenken, en for vinduer, en for resten av kjøkkenet, osv. Det er ikke noe problem å bli kvitt pengene i det minste. Ren konto! Haha.
   Dessuten er det både astma og allergi i familien, og da er man enda mer forsiktig med alt det rare.
   Det nye jeg liker, er mikrofiberklutene. Men tørrbruk av dem , til støvtørking, tørker ut huden på hendene, så jeg må faktisk ha hansker på meg, ellers får jeg eksem. De suger fukt/fett av huden også, nemlig.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg