Tror du at du har rene middagstallerkner.? – LES dette innlegget – Middagstallerkener en bakteriebombe – Jod testen.!

Wooow, se på disse porselenstallerknene på disse bildene i dette innlegget. Woooww, ikke sant.? Hva tror du det er som er skjedd med disse tallerknene.? Hva ser det ut som.? Tror du at dine tallerkner er rene/gullrene da.? Ja vel, sier du det du.    

Jo, det skal jeg fortelle dere. Jeg har en stund stusset over at flere av tallerknene som vi spiser av her ute på jobb, ikke er helt som de skal være. Og det fordi flere av tallerknene når de kommer rene og nyvaskede ut av oppvaskmaskinen, slett ikke ser helt rene ut. Det hvite porselenet er liksom litt lett lys lyst gulaktig. De ser rett og slett ikke rene ut i det hele tatt. Noen bittelitt verre enn de andre, og noen også helt fine som de skal være. 

Grunnen til denne misfargingen av det hvite porselenet skyldes kloring av porselenet. I prosedyrene som vi har her på jobb og som på «død og liv» skal følges, så skal tallerknene klores som en del av den ukentlige nedvasken som vi har hver uke. Altså en gang per uke skal tallerknene klores i 20 minutter. Det samme gjelder de hvite kaffekrusene som vi har i porselen i messen også. Jeg har i flere år sagt at dette med kloringen av nettopp porselen/porselenstallerkner må vi slutte med, med en gang. Og grunnen til det skal du få her.:

Og grunnen den er nemlig den at dersom man klorer porselenet jevnlig så vil man ødelegge folieringen som beskytter porselenet. Folieringen/beskyttelsen tar stor skade av nettopp kloring. Det samme gjør porselenet. Folieringen er den blanke hinnen du kan se på den hvite tallerken i dette innlegget. Har du selv fine tallerkner eller serviser med sølvkanter, gullkanter, dekor, platina, eller tallerkner med farge på. VÆR SÅ SNILL Å ALDRI KLOR DETTE. For å si det litt kort og enkelt tåler ikke noe fint porselen over tid å bli kloret. Vi har nå bestilt nye tallerkner her ute i Nordsjøen, og disse tallerknene blir byttet ut så fort de nye tallerknene kommer ombord på plattformen. Så denne store Jod testen ble virkelig en suksess for og si det sånn. Og så  blir det også mest sannsynlig helt slutt på kloring av alt porselen i prosedyrene våre her ute. Men dette er det sjefene inne på kontoret som skal ta en avgjørelse på, og å endre prosedyren på, dersom dette blir aktuelt. Sykepleier og sjefen min skulle iallefall jobbe hardt for å få dette i gjennom. Og jeg tror også at kontoret kommer til å gå med på dette og denne endringen i prosedyrene våre. 

Sykepleier/medic som i går var på en hygienerunde på riggen i går, tok en JOD test på porselenet og tallerknene våre . Og resultatet av den testen var nedslående for å si det litt mildt og forsiktig. Som dere ser av to av tallerknene så ser dere hvordan JODen har spredt seg som spor/svarte flekker/spor og spist seg ned i porselenet. Dette viser hvor lite foliering/beskyttelse som er igjen på tallerknene. Og det viktigste men også det ekleste, alle bakteriene som man faktisk ser på disse tallerknene. Det svarte er faktisk bakterier. Og at resultatet er blitt sånn som dette er på grunn av den ukentlige kloringen av porselenet, men også litt slitasje selvsagt på porselenet. Og dette porselenet er bare 3 år gammelt. Så så stor skade gjør kloring på folieringen/beskyttelsen. Jeg selv brakk meg litt da jeg så dette resultatet, og fra nå av spiser jeg av papptallerkner til de nye tallerknene er ankommet plattformen vår. 

Her kommer et tips til hvordan du skal og bør rengjøre ditt porselen.: Først og fremst, klor ALDRI ditt porselen og serviser. Skyll porselenet ditt godt under lunkent vann i vasken. Sett det så i oppvaskmaskinen. Fyll såpekammeret  med en liten teskje såpepulver. Fyll aldri såpekammeret i maskinen helt opp. Den doseringen er altfor mye til alt hva du måtte putte inn i din oppvaskmaskin. Bruker du disse tablettene, holder det i massevis med 1/3 av den tabletten i såpekammeret. En hel tablett er altfor mye, samme hva du skal vaske i oppvaskmaskinen.  Start så oppvaskmaskinen på et av dine kortere programmer, og med en temperatur på 40 grader og ikke høyere temperatur enn dette. Åpne døren med en gang oppvaskmaskinen er ferdig, og la porselenet stå og lufttørke til det er tørt og porselenet er blitt kjølig. Ønsker du å vaske porselenet ditt for hånd, gjør du det i lunkent vann og med en ørliten dråpe  zalo i vannet. Deretter skyller du porselenet godt og tørker tallerknene godt med et kjøkkenhåndkle til de er helt tørre.

Grunnen til at du ALDRI skal klore noe mer enn 20 minutter er ganske enkel. Klor/klorinen virker mot sin hensikt dersom du for eksempel velger å klore klær , porselen eller hva det måtte være du ønsker å klore. Klor virker best de første 20 minuttene, deretter mister kloren sin virkning. 

Ha en fin dag da dere. 🤗🤗🤗

#porselen #serviser #servis #tallerkner #tallerken #jod #bakterie #bakterier #renhold #rengjøring 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg