HERREGUUU så ekkelt da – FOR en hektisk dag da – Lossing av containere – SYKT mye klær.!

I dag har jeg hatt en travel dag skal jeg si dere. Og nå er det bare noen få timer igjen til at dagens 12 timers økt ef over. Akkurat det kan jeg ikke legge ble skjul på at jeg ser frem til. 12 timer hver dag her ute i 14 dager, pluss snuing av døgnet tar virkelig på en sånn halvgammel mann som meg, Hehe. Men det går greit. Jeg er tross alt godt vandt med å ha sånne hektiske travle arbeidsdager. Har hatt det i hele min 20 årige arbeidskarriere så langt. Og jeg liker det veldig godt også med litt hektiske arbeidsdager. Så går dagene mye fortere unna. Og det er deilig.

Iallefall så begynte dagen med en haug med sengeskift og utvask av disse lugarene. Hele 19 sengeskift og utvask av lugarer ble det. Og det kan jeg love dere er godt stykke arbeid når dette er unnagjort. Og ikke minst svært tungt arbeide med en voldsom belastning på armer, skuldre, nakke og hals. Selv har jeg ingen problemer men jeg vet det er mange som sliter med dette i firmaet. Og det virker også på meg at dette dette antallet med slike skader har økt i firmaet de siste årene. Det er ganske mange som i dag er sykmeldte på grunn av slitasjeskader i enten nakke, skuldre, armer og hals. Og jeg skjønner også godt at folk får disse skadene i renholdsyrket/bransjen. Fordi dette er virkelig en knallhard bransje og jobb. Du skal ha god fysikk og helse for å klare å ?holde ut» i renholdsbransjen. Og også å like hardt fysisk arbeide. Tar man det med et smil slik som jeg gjør hver dag så går dette kjempefint. Og godt humør, positiv innstilling til det man gjør er i mine øyne fryktelig viktig i en hver sammenheng, også i jobbsammenheng. Alt blir så mye lettere og hyggeligere dersom man har en fremtreden som det. 

Med så mange sengeskift, ja da blir det kitt klesvask og sengeklær å brette. Og som dere ser på det ene bildet så står jeg mellom to traller fulle med bare sengeklær og håndklær. Dette er bare noe sv det. Mye mer enn dette og brette også. Pluss en hel haug med privattøy til de som skal reise hjem i tillegg, og også masse kjeledresser som skal vaskes, tørkes og henges opp. Så de dagene vi har dolk som skal reise hjem med helikopteret, de dagene er også ekstra travle. Vi har helikoptere hver  dag mellom mandag til og med torsdag.

 

På bildet nedenfor  ser dere at jeg har gjort klart sengeklær og håndklær utenfor dørene til de lugarene som det skal skiftes på og rengjøres på i dag. »1st deck» heter denne etasjen, og på denne etasjen bor alle sjefene på kontorene ombord her. Men også en del faste Transocean ansatte. Det er totalt 64 lugarer i denne etasjen, og alle vi 130 stykk ombord har våre egne lugarer. Vi deler ikke lugarer med noen. Dette gjorde de for mange år siden, men nå har de heldigvis gått bort fra dette mer og mer. Og jeg tror ikke det er mange rigger igjen hvor 2 personer deler en og samme lugar. Og heldigvis for det.  For meg å skifte på disse sengene og å rengjøre disse 19 lugarene, tar i overkant av 2 timer. Du er ganske kjørt etter en «slik etappe» da dette mange ganger er litt tidspress på oss på dette, ettersom det kommer nye folk ombord som skal overta lugarene. Og mange av de som kommer trenger å få lagt seg nedpå en stund i og med at flere skal jobbe nattevakt i en uke. 

Ellers så var det den store container dagen ombord her. Og som man kan se av bildene i dette innlegget så blir containere med diverse boree utstyr, proviant/mat til oss i cateringen osv. gjort på denne måten her. Fulle containere med søppel og tomme containere som det har vært utstyr i, heises opp av kranfører og over ripa og ned på den store suply båten som ligger inntil plattformen. Enkelt og greit egentlig. Og disse operasjonene gjøres ikke i hvilket som  helst vær. Det må være sånn noenlunde stille og rolig sjø når dette gjøres. Nye containere med diverse viktig utstyr heises ombord. Vi får båter til plattformen 2-3 ganger per uke. Så det blir litt nytt og gammelt utstyr løftet ombord her. 

Det nederste bilde du ser her i innlegget er etter at heg støvtørking gulvet på det ene kontoret. Ja du leste riktig. Det ENE kontoret, og dette kontoret er ikke stort en gang. Kun plass til to personer, så her er det skikkelig mye støv. Kan tenke meg størrelsen på kontoret er 15 kvm. stort mer enn det er det ikke. Og se Hvordsn denne gule støvmoppen seg ut. Helt sinnsykt med støv. Og sist vi mopper støv av gulvene her var i går. Det har visst noe med ventilasjonen å gjøre sier sjefene her ute på plattformen. Og da tenker jeg, er det så mye støv i luften inne på riggen her.? Så mye støv og dritt i ventileringen/ventilasjonen.? Men som sjefene også sa,  at her holder de på med noe for slik som dette skal vi ikke ha det ombord her. Ikke er det sunt for noen av oss ombord å puste inn heller. Håper de finner fort ut av det og at det blir orden på dette i løpet av kort tid. Jeg ble selv litt sjokkert over å se denne haugen med støv og dritt som det ble av den moppingen. Aldri sett så mye støv samle seg opp i løpet av så kort tid. Men herreguuu så ekkelt med så mye støv på så kort tid. Fysjhh. 

#mopping #støv #lossing #hektiskdag #rengold #jobb #rengjøring ##klær #sengklær #privattøy #offshore 

4 kommentarer
  1. Ser for meg at alle de forskjellige yrkene og bransjene som er på oljerigger er tøft, er nok ikke noe sted for kattunger samme hva en driver med der 😉

  2. Doc og Dask: Det har du helt rett i. Dette er så til de grader alt annet enn er hvilehjem. Mange tror det at det er det. Men det er det ikke. De fleste med fysiske arbeid her ute har ganske harde dager. Det er det ingen tvil om. Og dette er ikke et sted å være for pusekatter. Flere og flere offshorefirmaer skriver på sine sider at du må tåle hardt fysisk arbeid og å være klar over at dette er hardt arbeide før de evt velger å slenge inn en jobbsøknad. .:)

  3. Har ødelagt ryggskive etter prolaps for mange år siden, så jeg får jo omtrent ryggvondt bare av å se på bildene her. Haha! Klarer å gjøre ting på min måte i eget tempo, men man kan ikke være snegle på en plattform. 🙂
   Det støvet så fælt ut. Hybelkaninene mine ser jo bare snille og grå ut.

  4. Lo: Oii prolapser er ikke til å spøke med. Du må være forsiktig.:-)
   Det er helt syyykt med støv her på riggen. Håper de finner ut av dette her ombord til slutt. :-))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg