Så er ENDELIG dagen her – Jubelen sto i taket – Savnet etter våre kjære – Fantastisk følelse – Den beste dagen.! 🚁🚁🚁🚁

Så er ENDELIG dagen her. Og prøv å gjett hva jeg snakker om. Jeg skal hjem fra jobben min offshore i dag. Og det gleder jeg meg veldig til. 14 laange dager har det vært her ute på jobb, selv om de 14 dagene ikke er så laange som jeg gir uttrykk for. Det bare føles litt sånn mange ganger. Når man først har kommet seg ut på jobb offshore og har startet på sin 2 ukers turnus, så er egentlig det hele helt greit. For da er man kommet i gang, og for hver dag som går, desto fortere går arbeidsdagene. Og vipps så er man halvveis, og plutselig så er enda en uke til gått, og jeg er på vei hjemover igjen.

Her er jeg klar i overlevelsesdrakten som vi må ha på oss i helikopteret hver gang vi reiser med det. I tilfelle noe skjer og vi må nødlande er denne drakten svært viktige å ha.

Den dagen som er hjemreisedagen er en fantastisk deilig følelse. Og som så mange av oss sier så er dette den beste dagen av alle dagene. Selv bedre enn de 4 ukene vi har fri fra jobb på mange måter. Du vet at du nå er ferdig med 14 dager på jobb, og du vet at de neste 4 ukene så kan du gjøre akkurat hva du vil, når du vil. Og du slipper de neste 4 ukene å tenke på noe som helst med det som har med jobb å gjøre. Og det viktigste for mange av oss, er at vi nå kan reise hjem til alle våre kjære som beriker livene våre. Det er derfor så mange av oss sier at hjemreisedagen med helikopteret er en sånn fantastisk deilig dag. Og det er jeg utvilsomt helt enig i.

Veldig mange av gutta som er her ute og som har familier med kone og barn osv. ser vi at inni  mellom sliter med å være her ute. Og da særlig i høytidene er det mange som sliter. Neste tur jeg skal ut på jobb om 4 uker  så er det påsketuren min. Jeg skal være ute på jobb hele påsken dette året her.  Når jeg da er ute så ser jeg det er flere av gutta som sliter med å være her ute. Da kommer savnet hos flere av dem, og hodet til flere av dem henger som bare det. Men det er jo ikke synd på oss i det hele tatt syns jeg. Vi har jo selv valgt å jobbe her ute. Og da får man ta følgene/konsekvensene av det å jobbe offshore og å være borte i periodevis. Men på en annen side så har jo vi som har 4 uker fri etter hver offshore periode, 4 uker hvor vi har all verdens av tid til å tilbringe med våre kjære. Det vil si for de av oss som ikke har en jobb på land i tillegg til jobben offshore. 

 Og her er et kjedelig bilde av noen av overlevelsesdraktene i helikopter loungen og bagasjen dom skal være med ombord på helikopteret.:-))

Det eneste som er litt kjedelig med denne hjemreisedagen er at flighten er veldig sen. Helikopteret går klokken 19.30 fra land. Da er helikopteret her på plattformen circa rundt klokken 20.00, og jeg er inne på land og på Florø Lufthavn ved 20.30 tiden, dersom alt er i rute. Men i og med at vakre Florø heller ikke akkurat tilhører det stedet man kaller verdens navle, så går det heller ikke flere fly i retning Oslo hvor jeg bor på kvelden. Hvilket betyr at svært mange av oss må overnatte på hotell til fredag formiddag. Og det er litt kjedelig, ettersom at vi vil hjem når vi først skal i land. Og ikke ønsker å overnatte på noe hotell. Men må man så må man. Det kunne vært adskillig verre for og si det sånn. 

Men i dag skal vi fly med helikopteret til Bergen i stedet for til Florø Lufthavn som vi vanligvis gjør. Hvorfor vi skal fly til Bergen i stedet vet jeg ikke. Men det gjør ingenting. For nå betyr det faktisk at jeg slipper å overnatte i Florø med en overnatting der. Nå flyr vi til Bergen og da rekker jeg siste flyet fra Bergen til Oslo. Jubelen sto virkelig i taket da vi fikk den meldingen over anlegget her på plattformen. Og deilig å komme hjem til sin egen seng også en dag «før tiden» også faktisk. Wwwwiiiiii. 

#offshore #nordsjøen #hjemreise #hjempåfri #endelig #endeligerdagenher #fintur #finoffshoretur #jobb 

8 kommentarer
  1. Nok et fint innlegg om hvordan dagene er der ute 🙂 Koser meg med å lese. Og nå kan jeg bare ønske deg og dine kollegaer en riktig god tur hjem :-)) Og en veldig god «langfri» ;-))

  2. Jernbanefrua..: Tusen takk.:-) Det er bra du Iiker å lese hos meg.:-)) Og beklager at jeg ikke har fått lest noe tilbake nå. Sjelden tid til det når jeg er offshore ser du.:-))

  3. Det går bra kan du skjønne :-)) Men jeg lurer jo på, avreisedagen. Er det en arbeidsdag det også?! Så dere avslutter i god tid til å reise?! Eller er det bare en ventedag? Håper for deres del at dere finner på noe om det er sånn. Lang dag ellers 😉 he he.

  4. Jernbanefrua..: Den ordinære helikopterflighten fra Florø går normalt sett fra land klokken 19.30 på min hjemreisedag. Jeg begynner på jobb klokken 06.00 hver dag og jobber til klokken 18.00 hver dag. Så da jobber vi hele skiftet, fordi avløserne våre kommer med helikopteret som jeg skal hjem med.
   Hvor mye av skiftet vi jobber kommer helt an på når tid på dagen/ettermiddagen helikopteret går fra land. Vi går av vakt normalt sett en time før flighten går fra land og ut hit. .:))

  5. Se der ja 🙂 Var det jeg innbilte meg at jeg hadde fått med meg en gang tidligere :-)) Kose deg den siste stunda da, og såå er det god tur hjem som gjelder :-))

  6. Håper formen er på topp igjen, slik at du virkelig kan nyte ukene på fri. Jeg husker den første julen broren min var offshore. Det var trasige greier for oss på hjemmefronten, må jeg si. Tradisjonsrekka var brutt og ingenting ble det samme igjen. Det er mulig vi på land hang mer med hodet enn han gjorde der ute hvor turnusen var julekrydret, men ellers gikk sin vante gang. Å bli voksen kan føles ganske oppskrytt innimellom 😛

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg