Tidenes norske OL – Tidenes norske medaljefangst – Tidenes mestvinnende nasjon – Stum av Marit Bjørgen, tidenes vinterolympier.!

16 fantastiske OL dager i Sør Korea er inne i sin aller siste dag i dag i Pyeong Chang. Og du store verden hvilket fantastisk OL dette har vært med norske øyne. Se bare på denne utrolige medaljestatistikken som viser at lille Norge har røsket med seg hele 39 OL medaljer. Hele 14 GULL, 14 SØLV og 11 BRONSE, og 39 medaljer sammenlagt røsket Norge med seg. Ikke nok med det, vi topper denne statistikken. Og ikke nok med det dere. Aldri før har noen nasjon i verden tatt så mange medaljer i ett og samme OL som det Norge har gjort i vinter OL. Ny rekord gjennom alle vinter OL som har vært gjennom tidene. Og ikke nok med det. Norge er også den nasjonen som har tatt mest OL medaljer totalt sett med langt over 300 medaljer. Og ikke nok med det. Norge var også det landet som var først ut med å runde 100 OL GULL medaljer. Helt vanvittig og for en bragd og for en stolthet, og du verden så bortskjemte som vi også er blitt. «Hele verden « har i de siste dagene pratet om Norge og medaljefangsten dette lille lander langt der nord har fått til. Og ikke bare det, men også hvor utrolig gode vi er og har vært i OL historien og innsankningen av OL medaljer. Og jeg kan jo så absolutt skjønne at verden prater om dette. Store nasjoner som USA, Canada og Russland er ikke i nærheten av å ta like mange medaljer som Norge om man regner det ut i fra gjennomsnittlig befolkning. Helt sykt er det. Men GUUU så gøy. Og for en STOLT nordmann som jeg er av dette. For noen fantastiske idrettshelter som vi har og har hatt gjennom tidene i dette landet. Vi har virkelig grunn til å være stolte. Hva er det de alle sammen er laget av.? Og hordan får de det til.? Ikke skjønner jeg det. 

Og så, så har vi vår egen Marit. Vår egen Marit Bjørgen, som virkelig tar kaka for og si det mildt. Og for en imponerende idrettskvinne og for en stjerne. Jeg er mektig imponert av at Marit Bjørgen etter å ha vunnet gull på 30 km for kvinner, nå er blitt tidenes Vinter Olympier gjennom tidene, både når det gjelder kvinner og menn.  Hele 15 OL medaljer totalt, hvorav 8 av disse OL medaljene er av GULL. Helt utrolig fantastisk. Hun går til og med forbi vår egen OL konge og vinter olympier Ole Einar Bjørndalen som totalt sett hadde 13 OL medaljer. Også han med 8 gull. Det betyr jo også at lille Norge med sine litt over 5 millioner innbyggere har de to største og mestvinnende vinter olympiere. Hvor imponerende er ikke dette da.? Jeg er stum av beundring over hvilken formidabel idrettsnasjon Norge er. Jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet. 

4 kommentarer
  1. jeg er så hjertens enig med deg i det du skriver her.. det at Norge har klart å skaffe 39 medaljer totalt gjennom vinter ol er veldig imponerende. en prestasjon uten like.. det er til å ta av hatten og bøye seg for.
   håper denne suksessen kan bli gjentatt i senere idretts-arrangementer med våre fremste håp og forbilder når det kommer til idrett

  2. worldtravele : Ja jeg bare måtte ha dette imponerende resultatene i bloggen min. Ikke så interessant for mange vil nok mange synes å lese dette innlegget. Syns dette historiske resultatet og øyeblikket fortjener sin plass i bloggen jeg.:)) og du har reise blogg som jeg skal lese mye i. Elsker selv p reise så her kan deg bli mange gode tips i fra deg.:-)))

  3. ja, skjønner godt at du ville det. dømmer ingen jeg
   ja, det kan jo diskuteres tror jeg.. det er både og vil jeg si. noen synes slike innlegg er midt i blinken og krem av kaken, og noen mener det er kjedelig som fy.. folk er jo forskjellig.. det er det som er så bra med dette landet.. at man ikke blir dømt og kritisert for det man mener og tenker.. bra med ytringsfrihet.. ja, det stemmer at jeg har det.. ja, skal prøve å oppdatere og jevnlig komme med innlegg.. håper det kan være noe som vil falle i smak

  4. worldtraveler: ja det tror jeg nok at du har rett i. :-)) Gleder meg til etter hvert å lese i bloggen din. Og er sikker på at jeg finner gode tips her.:))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg