Et HERREMÅLTID – Pestovinagrette marinert torskefilet – For den «verste amatør».!

På denne tiden av året så er gjerne skrei/torsk en skikkelig sesongvare. Torsken/skreien kan ikke bli finere og bedre i kvalitet enn det den er på denne tiden av året. Det er høysesong for skrei/torsk nå, og jeg skal selv ut en dag på restaurant å spise et slikt herremåltid som skrei med lever, rogn og det som hører med til den er.Jeg får se når tid jeg rekker det. Men godt skal det bli iallefall. I mellom tiden får jeg spise torskefilet fra fiskemannen som dere ser bilde av litt lenger nede i innlegget her. Og som man får kjøpt på hvilken som helst dagligvare butikk. Enten som ferskvare eller i frossen utgave. Jeg har valgt den frosne utgaven i dag.  

Så la oss sette i gang. Dette er det du trenger.: Fiskemannen torskefilet. Villris/ris, rømme, sherrytomater, pestovinagrette, salt, pepper, agurk, ruccula salat.

 

Og slik gjør du dette veldig enkelt.:

PUNKT 1.: Sett stekeovnen på 200 grader. På over og under varme. 

PUNKT 2.: Sett på en gryte med varmt vann. Sett den til kok. Ha risen oppi og kok/trekk ferdig. Jeg bruker her villris i pose, så koketid er Ca. 15 minutter. 

PUNKT 3.: Ha torskefileten i en liten skål/bolle. Hell over passe mengde pesto eller pesto vinagrette som jeg bruker her. Denne grønne pesto vinagrette er litt syrlig. Bruk gjerne tomatpesto, basilikumpesto eller andre pestoer dersom du ønsker det. 

PUNKT 4.: Vend/bland/snu på filetene i marinaden. Bruk en brødpose når du vender/blander filetene. Ikke hendene pga hygieniske årsaker. (La de gjerne ligge i marinaden i noen timer før bruk, så får du bedre utnytte av marinaden og smakene setter seg i filetene.) Marinaden kan selvsagt brukes med en gang også.

PUNKT 5.: Legg filetene i en liten ildfast form. Ha litt salt og pepper på toppen av filetene. Gjerne kvernet pepper. 

PUNKT 6.: Sett den ildfaste formen med torskefileten på rist midt i stekeovnen. Stek filetene i Ca. 20 minutter.

PUNKT 7.: Legg ønsket mengde ruccula salat på en tallerken. Skjær opp sherry tomater og litt agurk og legg dette oppå rucculaen på tallerken. 

PUNKT 8.: Legg den kokte risen på tallerken ved siden av salaten.

PUNKT 9.: Legg så torskefileten på tallerken ved siden av risen og salaten. 

PUNKT 10.: Legg på en klatt med rømme og server det hele. 

Dette er kjempegodt og veeldig enkelt å lage dere. Og raskt å lage ikke minst. Selv den «verste amatør» i matveien skulle klare å lage dette dere.

Bon apeitit. 🤗🤗🤗

#etherremåltid #måltid #mat #middag #middagstid #foodorganza #torsk #torskefilet #pesto #pestomarinert #fisk #elskerfisk #fiskemåltid #havetsdelokatesse #delikatesse 

4 kommentarer
    1. Tusen takk for et flott og delikat mat-innlegg
      dette så utrolig godt og smakfullt ut
      veldig lett forståelig hvordan man skal tilberede dette
      du er en flink lærer
      fortsett med den gode jobben

    2. Ja, den Torsken fra fiskermanntallet har jeg brukt selv. Fungere helt fint.
      Baker fisk, squash, tomat, gulrot og paprika
      i ovnen. Grønnsakene må stå ca 25 minutter lengre en fisken. Kan bruke mye forskjellig tilbehør til.
      Ønsker deg en fin dag.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg