AVHENGIG av nesespray.? – Slik blir du kvitt den – Jeg VAR avhengig av nesespray – Nesespray på blå resept- Rhinoil er løsningen

Her bruker jeg nesesprayen «Rhinoil», som er og blir den beste dor din og min nese. Den er fantastisk.:-))

Vi kjenner alle til dette velkjente problemet med tett nese. Du har hatt det, jeg har hatt det og vi har det gjerne flere ganger om året. Eller hva dere.? Og de fleste av oss som da har tett nese går da til det skritt og kjøper seg og bruker nesespray for å få ting til å løsne i nesen. Noen av oss blir så tette at vi nærmest ikke klarer å puste gjennom nesen også. Et velkjent problem fra denne kanten også. «Been there» for og si det sånn. Er du en av de som er avhengig av nesespray.? Og er du sikker på at du ikke bruker for mye av den dritten.? Ja, for noe dritt er nettopp nesespray dersom du tar for mye av den og til slutt må ha nesesprayen i nærheten av deg til en hver tid hvor enn du ferdes. 

Selv har jeg vært avhengig av nesepray i over 10 år. Ja, du leste riktig. I 10 år brukte jeg nesespray konstant hver eneste dag. Og jeg brukte 2 stykk nesespray i uken. Og totalt mellom 8-9 stykker per måned. Jeg ble helt i fra meg dersom jeg ikke hadde nesesprayen i nærheten av meg samme hvor jeg var. Og jeg var hele tiden tett i nesen. Og hvorfor tror du jeg var tett i nesen.? Det var ikke på grunn av forkjølelse eller naturlig tett nese. MEN, det var ene og alene nesesprayen sin skyld at jeg hele tiden i over 10 år gikk med tett nese. Overdreven bruk av nesespray over tid ødelegger faktisk neseborene dine, og til slutt virker nesesprayen i mot sin hensikt. Du blir altså tett i nesen hele tiden. Det gikk også så langt at jeg til slutt også begynte å blø neseblod. Noe jeg også gjør den dag i dag.

SLUTT å bruke disse nesesprayene , Zymelin, Otrivin og Rhinox, og eventuelt andre varianter. Bruk KUN oljebaserte /naturlige nesesprayer til din nese. De er og blir de sunneste og beste for din og min nese. 

Det er nå 10 år siden jeg sluttet med bruk av vanlig nesespray. Jeg gikk til min fastlege for å få råd om hvordan jeg kunne klare å slutte med bruken av nesespray. Jeg fortalte ham hvordan jeg brukte og misbtukte nesespray og at jeg hadde brukte dette daglig gjennom flere år, i over 10 år. At jeg var avhengig blitt og at jeg ikke kunne dra noe som helst sted uten den. Etter dette sendte han meg resolutt til en øre, nese og hals spesialist  som kunne undersøke og sjekke nesen litt nærmere. Øre, nese og hals spesialisten fant fort ut at her MÅTTE jeg kutte ut nesesprayen umiddelbart. Da den hadde gjort stor skade i neseborgangene og også laget et lite hulrom mellom nesen og øynene. Som igjen førte til at jeg ble tett i nesen hele tiden, og også neseblod som jeg får inni mellom. Dette hulrommet i nesen min måtte jeg nå leve med resten av mitt liv. Dette ville ikke bli bedre selv om jeg kuttet ut nesesprayen. 

Her er rådet jeg fikk fra denne spesialisten.: Det var å kutte ut nesesprayen umiddelbart. Det gjorde jeg og de jeg hadde gikk rett i søpla. Han sa så at de neste 2-3 ukene så ville jeg være helt tett i nesen. Og svært lite luft ville jeg klare å puste inn og ut av nesen. Men etter det så ville det hele slippe taket i nesen og jeg kunne puste normalt igjen gjennom neseborene. Han fikk helt rett. Jeg var aldeles tett i nesen i nesten 3 uker før det hele slapp taket. Og det var grusomt å ikke skulle klare å puste gjennom nesen. Men i stedet skjedde alt gjennom munnen i de 3 ukene. Og aldri før har jeg hatt tørrere munn/gane og lepper som da. Gikk konstant med vannflaske for å fukte munnen/ganen og smurte på lypsyl på leppene. Men det var verdt det. Plutselig så bare løsnet det og jeg var fin igjen…. Når jeg nå klarte å puste gjennom nesen så skulle jeg nå gå over til å bruke en spray som het «Rhinoil», som kun er ren sesamolje som jeg skulle spraye opp i nesen. Dette er ikke skadelig og jeg kunne nærmest bruke den så mye jeg ville. Jeg har siden jeg fikk beskjed om å bruke Rhinoil alltid brukt det siden. Og har en stående hjemme hele tiden. Rhinoil fungerer slik at den myker opp alt inne i neseborene/gangene. Noe som er veldig viktig for nesen  generelt. Og den er fantastisk. En slik »rhinoil» bruker jeg bare av og til, når jeg kjenner at  nå må nesen smøres. Og jeg har gjerne en slik olje iallefall i en måneds tid. Spesialisten sa også at jeg ALDRI mer måtte bruke nesespray igjen uansett hvor forkjølet/tett i nesen jeg måtte bli. Jeg har tatt han på ordet og har siden aldri brukt nesespray. Nå er det sånn at jeg fraråder noen og en hver for å bruke denne dritten som nesespray faktisk er. I dag blør jeg også mye mindre i nesen min enn hva jeg gjorde før.  Så dette problemet er ikke et problem for meg lenger.

Bruk »Rhinoil» nesespray dersom du trenger noe i nesen. Den beste og mest sunne sprayen for din og min nese. 

Det som også var interessant som han øre nese og hals spesialisten sa, var at han mente at nesespray burde vært på blå resept. Da nesespray misbrukes noe voldsomt. Jeg skjønte ikke helt hvorfor han sa det, men i ettertid så forstår jeg det jo godt. Se bare på meg selv hvor mange nesesprayer jeg selv brukte i løpet av 1 måned, (8-9 stk). Og jeg er nok ikke den eneste som bruker mange av disse i dette landet dessverre. Jeg kjenner flere som overdriver bruken av nesespray voldsomt. Og jeg er helt enig med denne spesialisten om at dette burde vært på blå resept.

 Bare i 2017 ble det solgt godt over 7 millioner nesesprayer i Norge. Det tallet der sier egentlig ALT spør dere meg. Så konklusjonen  er.: SLUTT å bruk nesespray, og bruk det aldri  igjen, da nesesprayen lager en langvarig betennelse i nesen din, som først gir seg/stopper når du stopper å bruke nesespray. Så sånn er det.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg