Påskestemning – Påskeharen kom tidlig i år – 4 harepuser – Skitur rundt Vågslidvannet – Tur til Fossen – 1 mars, første vårdag.!

Morgenkos med mor og far i hytteveggen i formiddag. Varm sjokolade og krem hadde vi litt senere.

I dag har det vært en fantastisk dag her på fjellet. Og for et fantastisk deilig sted som det er på hytten her hos mor og far på Vågslid og på fjellet. Det er rene påskestemningen har vært på fjellet i dag. Så jeg sa til mor og far at bare det ikke er påskeværet man har fått nå i dag. Det har vært ganske flott vær her en gooood stund nå. Og ISKALDT. Hele 26 minusgrader om kveldene. Og på dagtid rundt 14-15 minusgrader. Og helt vindstille. Hadde vinden vært her så hadde det nok ikke vært uteværende i det hele tatt. 

Formiddagen startet med at vi satte oss ut i hytteveggen med varm deilig sjokolade med krem som min mor hadde stelt i stand. Og den var fortreffelig god. Og gjorde også veldig godt i minus 16 grader som det var da vi satt her. Men godt med klær og inntil hytteveggen så gikk dettte veldig veldig fint. Men godt med klær måtte til.

 

Pappen min i full fart i de preparerte skiløypene her på Vågslid. 

Etter et par kopper med deilig varm sjokolade og krem så gikk jeg og far i gang med å dra frem skiene for å smøre de litt. Jeg hadde jo dratt med meg mine ski helt i fra Oslo. Så da fikk jeg testet de også. Er jo en stund siden jeg sist fikk gått  på disse skiene. Så det var  på høy tid. Det ble noe grønt vi skulle smøre på skiene i dag. Han far har sånn ordentlig utstyr for preparering av ski og i det hele tatt det meste  som må til for å få gode ski. Så da fikk jeg en liten innføring i dette. Og jeg som aldri har smurt  en eneste ski, må jo faktisk si at  dette var ganske så lærerikt. Og det hele var jo gsnske så fort unnagjort. Her på bildet er det altså jeg da som styrer på med å smøre mine egne ski. Jeg har jo aldri smurt en eneste ski, så det var jo kanskje på tide at jeg fikk en innføring i dette. 

Jeg smører  Madshus langrennsskiene mine i garasjen til far. Det er aller første gang som jeg gjør  dette.  

Jeg, mor og far måtte jo da nyte denne dagen og slengte på oss skiene sånn ved 12 tiden i dag. Og så gikk vi en laaang og god tur på ski. Vi gikk circa 1 mil. Og jeg må si jeg er imponert over foreldrene mine som nærmer seg 70 år gamle som går så mye på ski som det de gjør. Og ikke er de redde for å sette utfor bakkene heller. De riktig nok skrenser litt i de største nedover bakkene. Men det gjør jeg også og har alltid gjort. Mor og far er laaangt mer skierfarne enn hva jeg er. Jeg tror det er 3 år siden jeg sist  slengte på meg noe ski på bena. Uff det er jo nesten litt pinlig og nevne akkurat det da syns jeg. 

Jeg, mor og far i skiløypene på vei inn til Fossen. Ved Fossen ligger det en liten hytte man kan sette  seg ned ved. Vi gjorde ikke det denne gang. 

Iallefall så gikk vi ganske så langt. 1 mil i oppover bakker, nedover bakker, bortover, over isen og i det hele tatt. Og vi gikk rundt Vågslid vannet og endte opp ved Fossen som det heter. Ved Fossen er det en liten hytte som folk gjerne setter seg ned ved og spiser og drikker litt. Også i dag satt det noen folk her i hytteveggen og koste seg og fikk litt røde kinn og nese på grunn av solen. Heeelt herlig om jeg må si det.

Jeg  og min flotte mamma i full sving i skiløypene. Utrolig vakkert vær. Ikke et vindpust og ikke en eneste sky eller hvit flekk på himmelen. Helt herlig.  

Sånn utover det så har det vært en fantastisk flott natur og dyreopplevelse her i fjellet det siste døgnet. I går kveld mens vi sitter i stuen og ser på TV som kommer det hele 4 stykk snøhvite vakre harepuser tuslende frem i mørket for å spise fuglefrø eller solsikkefrø som min far fórer småfuglene med. Og da havner jo noe av dette ned på snøen. Og dette har de flotte harepusene funnet ut. Så de er på plass hver eneste kveld og spiser av hjertens lyst kveld etter kveld. HEELT nydelig å se på. Han far var nettopp ute og la ut en del solsikkefrø på snøen til harepusene til i kveld. Så nå sitter vi og venter på at de skal komme. Og de sitter utenfor i flere timer og hele nettene sier far. Rett og slett helt herlig. 

To av fire vakre harepuser utenfor vinduet til mor og fars hytte i går kveld. Herlig å sitte å se på.  

Ikke nok med at vi har harepuser rundt dørene til hytten, men i trærne rett bak hytten så satt det nå i formiddag 14 flotte snøkledde ryper og kaklet som bare det med hverandre i formiddagstimene. Utrolig flott og se, og som bildet viser så ser dere noen store hvite flekker på det litt uklare bildet. Det  er rypene. Aldri sett lignende jeg. Og utrolig flott skue som det var. Herlig.

De er totalt 14 vakre hvite ryper som sitter i bjørketrærne og snakket noe veldig med hverandre. Det er rett før paringstiden for rypene, så de begynner vel  snart å få det hektisk……..  

Ellers så er det jo 1 mars i dag. Og det betyr jo at dette er årets aller første vårdag. Må jo si at det er ikke mye som minner om vår i det hele tatt. Annet enn at solen tar litt og varmer faktisk litt i ansiktet. Det er vel strengt tatt det som er av vårtegn nå så tidlig. Hele landet er jo nærmest kaldt og med minusgrader. Og jeg syns det er flott at vi  endelig har fått litt skikkelig vinter. Det er jo flere år siden at hele landet faktisk har hatt sånn noenlunde skikkelig vinter som nå. Og se det er akkurat som det skal være i stedet for disse milde og snøfrie vintrene som så mange har vanligvis. Og da særlig på Vestlandet. Det er liksom noe som ikke stemmer når krokkusen og klosterklokkene nærmest står i full blomst mars måned….

Jeg og far sitter i hytteveggen og afterski. Her har vi en øl og tyrkisk pepper. Kjempegodt…:-))

Det vi gjorde feil i dag da vi var ute å gikk skiturVar at vi hadde jo tatt på oss ALTFOR mye klær. Gud hjelpes. Så vi ble ganske varme alle tre. Så i morgen dersom vi skal ut på ny skitur så skal vi ha på oss noe mindre klær. I og med at det var så himla mange minusgrader i dag så tok vi på oss litt ekstra enn det vi vanligvis gjør. Dette hadde ikke vært nødvendig. Så da lærte vi nå det iallefall. Men hadde det kommet litt trekk eller vind så kunne det hende at vi likevel Ikke hadde hatt for  mye klær på oss. Det var jo aldeles blikkstille i hele dag faktisk. I morgen er det meldt noe mer skyer så da blir det automatisk noe mer kaldt vil jeg tro. Det gjenstår å se i morgen. 

Jeg tar en selfie, mens min mor ploger seg nedover til  Fossen. Det heter det, der hvor denne lille hytten ligger i bunnen av denne bakken. Vakkert lite sted som det er. 

 Ha en finfin kveld.🏂🏂🏂

#påskestemning #fossen #skitur #ski #påskeharen #påskehare #påskenkomtidlig #hare #førstemars #førstevårdag #vår #vårdag 

6 kommentarer
  1. Ser koselig ut. Her har det vært sur vind hele tiden, så det gjelder å kle seg. Snøføyka var så ille at man nesten burde hatt kart og kompass for å komme seg til Rema! Jeg så jo sola svakt bak snøføyken, men den nådde ikke ned til bakken, for å si det sånn. Det snødde for tett. 🙂
   Snømåking er jeg lei av. Det fyker igjen så fort pga vinden.
   Ski? Glem det. Sånne planker har ikke vært på mine labber på nesten førti år.

  2. Ikke viking: Hehe, syns du det er så fryktelig med ski på bena.? Og hvor bor du siden du har hatt et sånn fryktelig vær.? På Sørlandet.? Hatt det nydelig her i dag. Og koselig. Godt jeg har noen dager til å være her før kursen settes mot Oslo igjen.??

  3. Korrekt med Sørlandet.
   Til orientering: Det blåser og snør igjen, så jeg får nok trimmet på nytt med snøskuffa i morgen.
   Når det gjelder ski, så har jeg ikke eid ski på alle de årene. Da går man heller ikke på ski. Jeg tror det ville blitt tøft for en stiv kropp å starte opp nå, så jeg står over. 🙂
   Jeg forsøkte forøvrig skøyter for ca 15 år siden. Oppdaget at jeg kunne STÅ helt rolig på dem, men ikke gå. Livsfarlig jo. Jeg var nok mye bedre i barndommen.
   Ha en riktig fin helg, du ! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg