KOS rundt bålpannen – Grillet pølser – Det er nesten ikke til å tro – Utslettene/eksemene borte – Spasertur med mor.!

 

Til de av dere som følger bloggen min, eller som leste i gårsdagens innlegg, kunne lese litt om at jeg hadde fått noen kraftige utslett/eksem på både armer, ben, magen, lårene og på ryggen. Det utsletter kom natten over og jeg og mor mistenkte fort at dette måtte være ulltøyet som jeg har brukt veeeeeldig mye de siste dagene som var skyld i utslettene/eksemet. Men vet dere hva, dette forsvant nærmest like fort som det kom faktisk. Hvordan kan det ha seg da.? For det var ganske irritabelt og kraftig og klødde noe voldsomt. I kveldinga i går kledde jeg av meg ulltøyet jeg hadde på meg, og vipps der var det hele borte circa 3 timer senere. Det er nesten ikke til å tro spør du meg. Så nå fremover, uansett hvor kaldt det er, så skal jeg kun gå med ulltøy ikke mer enn akkurat nødvendig. Men så lærte jeg jo noe av dette også. Ulltøy i store doser det tåler jeg ikke. Men i små doser burde gå bra. 

Jeg og mor var ute og gikk oss en liten spasertur i formiddag. Det har kommet circa 15 cm nysnø i løpet av natten. Så min far måkte på snø med både snøskuffe og snøfreser for å holde unna snøen. Han gjorde dette mens  jeg og mor gikk tur i hyttefeltet. Og en del folk er det kommet også i hyttene så vi. Som skal stå på ski i helgen. Er visst en del folk som kommer opp på hyttene i helgene, forståelig nok.

I ettermiddag satte min far i gang med å fyre opp i bålpannen. Så vi samlet oss rundt bålpannen for å holde varmen best mulig. Ikke det at vi frøys noen av oss for godt kledde var vi alle sammen. Min mor kom på at vi kunne jo like godt slenge på noen pølser. Så vi gjorde lunsjen veldig enkel og grillet litt pølser. Pølser i brød er helt greit. Og så så koselig som det er med denne bålpannen syns jeg.

Været har endret seg litt det siste døgnet her oppe. Det er «bare» minus 8 grader. Og det er jo «bare» det når det  de siste dagene har vært laaangt over 20 minusgrader. Så 8 grader var jo nærmest som vår å regne i forhold. Ingen vind, men lett snøvær har det vært i hele dag. 

Jeg og far fant ut at vi to skulle ta oss en skitur i ettermiddag. Vi hadde i utgangspunktet slått fra oss hele skigåingen for i dag. Men så syns vi det var så flott vær at det  ble for dumt å ikke slenge på seg skiene. Så da gjorde vi det. Vi gikk opp til en høyde her like ved skitrekket. Og det  betyr at turen opp dit var varm, strabasiøs og svettende. Men kjempegod. Det går liksom «rett til himmels» for å komme seg opp hit. Men du verden, det var verdt hver eneste svettedråpe, for utsikten over hyttefeltet  og skitrekket var fenomenal. Utrolig så flotte skiløyper og områder Haukelifjell Skisenter har. Rett og slett mildt sagt fantastisk syns jeg. Hjemover var det jo da bare nedover bakke så det gikk  fort å komme seg hjem igjen. Det var godt  å komme hjem til hytten også. Svette og gode som vi var.

Min kjære mor hadde stelt i stand deilig taco da vi kom hjem fra skituren vår. Det er jo egentlig fort gjort å lage. Enkelt og greit. Og som bildet nederst viser, så trenger det jo ikke å være mer avansert enn dette som min mor  her har laget til. Dette smakte veldig veldig godt. Nå sitter vi i hver vår sofakrok og er stappmette alle tre. Og der blir vi værende resten av kvelden tenker jeg.  Herlig. 

Ha en flott lørdagskveld dere.🤗🤗🤗

#bålpannekos #bålpanne #ute #utendørsgrilling #vinter #ski #skitur #vågslid #pølser #grilletpølser #taco

8 kommentarer

Siste innlegg