«Hyrdestund på balkongen» i minusgrader – Slik blir du kvitt midd i dyner & puter – Desto varmere, desto kaldere.!

I dag gikk jeg til det skritt at jeg faktisk hadde en aldri så liten «hyrdestund» med meg selv på balkongen i formiddag, og det i minusgrader så det holdt. Og guuuu så deilig som det var med den hyrdestunden, og særlig da jeg kunne vikle meg inn i dynene mine som jeg har på soverommet mitt til daglig, så ble dette helmaks. Og så ble det iallefall ikke så kaldt….

Det var en grunn til at jeg i dag slengte dynen og putene mine ut på balkongen i kulden. Som vi alle vet så finnes der midd i alle dyner og puter. De finnes i alle hjem og i alle senger. Enten vi liker det eller ikke, så er de der, og de er over alt på oss i sengen når vi ligger der å sover. Og nå som det er vinter og minusgrader så er dette en gyllen og god mulighet å bli kvitt midden i dynene  og putene dine.

TIPS 1.: Hvor ofte vasker du dynene og putene dine som du har i sengen/sengene dine i hjemmet ditt.? Visste du at 1 av 4 nordmenn ALDRI vasker eller har vasket dynen sin.? For å bli kvitt midd er en av metodene å vaske dyner og puter MINST 1 gang per halv år. Og da på en temperatur på 60 grader eller mer. MERK.: At jo varmere temperatur du vasker på desto mer midd vil du bli kvitt. Følg vaskelappen/anvisningen som står i dine dyner og puter og følg den. 

TIPS 2.: Den andre effektive måten å bli kvitt midd i dynene og putene dine på er noe så enkelt som å henge dynene dine ut på balkongen/terrassen og la de bli hengende der så leeeeeenge som mulig før du tar de inn igjen. Og da i minst 12 timer. Jo kaldere det er ute jo fortere dør midden også. Lar du dynene og putene dine henge ute i 8 timer som mange anbefaler. Så er altså ikke dette nok. La de henge ute i minimum 12 timer, og gjerne lenger også. Også MÅ det som nevnt være minusgrader. Jo flere minusgrader desto bedre. Da jeg tok fagbrevet i renhold og gikk på skolen på Lilleborg Profesjonell i Oslo så ble vi lært at dyner og puter MÅTTE  henges ute i 12 timer eller mer, dersom man ville være sikker på at midden strøyk med. Jeg husker ikke helt hvorfor det måtte være 12 timer eller mer, men jeg syns å mene det var noe med at midden de første timene går inn i en dvale. Og blir værende der en stund før de så stryker med…. Så vil du være sikker på at det meste er dødt i dynene og putene dine, så la henge ute i 12 timer eller mer. Helst mer.

Men iallefall så er konklusjonen som følger for å bli kvitt midden så er konklusjonen som dette.: Jo varmere temperaturer du vasker dynene på, og desto kaldere du lufter dynene dine, desto raskere dør midden. Altså nøkkelordene her er desto VARMERE og desto KALDERE, desto bedre. 

TIPS 3.: Så skal det også sies at jeg også har gått inn under statistikken, 1 av 4 nordmenn som selv ikke har vasket dynene og putene ofte nok. Det har som oftest blitt 1 gang i året for mitt vedkommende. Fra nå av så SKAL dette for mitt vedkommende skje hver 3 måned. Jeg takler  rett og slett ikke skitne dyner og tanken på en dyne full av midd, svette og mye annet rart. Uuusjhhh guuu men det er vel ekkelt vel. Bare tanken gjør at jeg gremmes litt. Dynene dere ser bilder av her skal jeg i morgen levere inn for en ordentlig vask på et vaskeri på Grünerløkka. Dette tar de 150 kr. for, per dyne og pute. Jeg velger å levere de inn til vasking da renserier har store og gode maskiner som gjør at dynene får ordentlig plass i maskinen og blir vasket ordentlig. Hadde jeg trykket en dyne inni i min private vaskemaskin hjemme så hadde det blitt for fullt/for trangt og dynene hadde ikke blitt skikkelig rene heller. Viktig at dynene har god plass i maskinen slik at vannet i maskinen kommer skikkelig til på dynene. Det andre er at vaskerier har store og gode tørketromler også. Slik at jeg kan få «blåst opp» dynene og putene ordentlig. Syns de tørketromler man har privat hjemme ikke er gode nok til dette, langt der i fra. Så bruk gjerne et vaskeri/renseri til dette folkens. 

SNARVASK vaskeri/renseri er et automatisk vaskeri hvor du går inn og gjør alt selv. Selvbetjening når det det da kommer til vaskin av klær, dyner, puter osv. Rensing er betjent. Dette vaskeriet ligger ved Ringen Kino på Grünerløkka i Oslo. Og her gjorde jeg min  vasking av dyner og puter. 

TIPS 4.:  Et glimrende tips her når du legger dynene og putene i tørketrommelen på et vaskeri er å legge inni 3-4 stykk tennisballer. Tennisballene er her med på å gjøre dynene og putene skikkelig fluffy. Selv bruker jeg og vi som holder på med renhold i jobben vår offshore tennisballer når vi tørker dynene og putene våre i maskinene der. Dette er heeelt magisk folkens. I tillegg vil du merke STOR forskjell på dyner og puter som du har tørket i en tørketrommel på et vaskeri/renseri kontra den tørketrommelen du måtte ha hjemme. De man har hjemme er altfor svake til at både dyner og puter blir skkkelig fluffy og oppblåste syns jeg. 

ANDRE NYTTIGE TING Å HUSKE PÅ ER.: 

– Skift sengetøy minst hver 14 dag, helst 1 gang per uke.

– Ikke bruk vifteovner eller annet som kan blåse opp støv og lignende. 

– Sørg for å ha god utluftning, og ha en romtemperatur på soverommet på 18 grader. 

– Og unngå kjemikalier som kan inneholde irritanter for å fjerne midden. 

SÅ LYKKE til dere. 🤗🤗🤗

#hyrdestund #dynerogputer #dyner #puter #renhold #rengjøring #vaske #vasking #tips #rengjøringstips 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg