HJELP, STAKKARS FUGL – Fugl mot den sikre død – Maiskuler i nett – En GOD grunn til å stoppe/redusere bruken av plastikk.!

Jeg kom over en video på Facebook i dag som jeg bare måtte skrive et lite innlegg om. Hjelp så skremmende dette er. Og her ser vi jo at bruken av plastikk i naturen ikke hører hjemme noe sted. Se på denne måken på bildene i dette innlegget hvordan den sluker HELE maiskornballen som ligger i dette plastikkhylsteret. Denne måken vet jo ikke bedre stakkars. Og jeg vil tro at denne måken fikk en vond og smertefull død etter hvert. Eller tror dere kanskje den overlevde.? Jeg har iallefall vondt for å tro at denne måken gjorde det.

Etter å ha sett denne måken svelge unna denne maiskornballen og plastikknettet som dette maiskornet lå i. Stiller jeg spørsmålet, hvorfor må vi henge ut disse maiskulene i nett.? Kan vi ikke bare legge det på et fuglebrett eller noe?, slik at fuglene kan hakke løs mais på den måten.? For småfugler så er det jo ikke noe problem med at maisen er inne i et sånn nett skulle man tro…, for de har naturligvis ikke sjanse til å svelge unna noe nett. Men for større fugler derimot så kan dette bli et problem. Noen som leser dette innlegget tenker nok helt sikkert at, «Ahh det er jo bare en måke og de er det jo nok av. Og denne måken fikk som fortjent.» Det er ikke det som er poenget her. Poenget her er at vi mennesker må begynne å tenke litt mer før vi gjør ting ute i naturen. Og ikke bare «kjøre på.» Vi leser jo titt og ofte også om døde dyr som har blitt funnet, og som da har dødd av å ha spist platikk. Og det med mengder av plastikk i magene sine. Blant annet flere hvaler. Jeg syns å huske at det ble funnet en hval/nise eller hva det var her i Norge som noen hadde funnet i sjøkanten død. Og da de åpnet den var den proppfull av plastikk i magen. Jeg lurer på om det var i fjor dette skjedde…..Men iallefall så kom dette på nyhetene både her hjemme og laaangt utenfor Norges landegrenser. En sak som fikk mye oppmerksomhet i media i inn og utland. Og  flott at dette ble satt på dagsorden på nyhetene, for det trengs. For mye mer miljøbevisste er noe, noen og enhver av oss må/bør bli. Er det sløvskap som gjør at vi gjør det vi gjør.? Eller er det mangel på kunnskap om natur, miljø og konsekvenser dette kan få/føre til som gjør at vi mennesker gjør det vi gjør uten å tenke oss om.? Eller hva.?

Tanken med disse maisballene i nett er den god.? NEI, ikke når det går på bekostning av andre fuglers/dyrs liv. Sånn ved første øyekast så syns jo også jeg at disse maisballene i nett ser ganske så harmløse ut. Men da jeg var på hytten til mor og far i forrige uke, og vi satt inne i stuen og så på alle de forskjellige meisene, spurvene, og finkene som spiste av hjertens lyst fra disse maisballene i nett, så skjedde det uventede. Et vakkert og nydelig syn for våre øyne forøvrig med fuglene som spiser av hjertens lyst. Helt til en kjøttmeis som faktisk satte seg bomfast i dette plastikknettet som maisballen lå i. Den klarte ikke få den ene foten sin løs. Og det ble er voldsomt leven/støy i trærne utenfor ved hytten. Det endte da altså opp med at min far måtte gå ut for å hjelpe til med å få kjøttmeisen løs. Den lille kjøttmeisen kjempet febrilsk for å komme løs, men klarte det ikke. Så min far kom den til unnsetning. Kort tid etter var de 3 trærne utenfor fulle av småfugler igjen. Jeg sa til mor og far etter hendelsen at jeg syns det her med de maisballene i plastikknett var unødvendig å bruke. Og at de heller kunne legge disse ballene på fuglebrettene som de har stående like ved i stedet. Det ble til at de la noen maisballer på fuglebrettene også UTEN nett. Men de fjernet ikke de som hang i trærne fra før av. Hmmmh.

Hva er det med oss mennesker.? Kan vi ikke begynne å tenke oss litt mer om før vi setter/henger ut noe i vår vakre sårbare natur og dyreliv.? Vi mennesker er heller ikke perfekte. Vi gjør feil, og vi gjør feil hele tiden. Og dermed oppstår slike hendelser i naturen også. Men dette er ingen unnskyldning fra oss mennesker. Vi mennesker  er smarte nok til å burde unngå slike unødvendige ting som dette. Eller hva.? I dette tilfelle var jo meningen med å gi fuglene mat god, ettersom det på vinteren mange ganger er vanskelig for fuglene å finne mat. Tanken er veldig god, men her ble det fatalt til slutt. Og jeg er sikker på at det er mange flere slike hendelser med fugler som sitter fast i disse maisballene og fugler som svelger disse nettene. Der vi som.mennesker er skyld i at dette nettopp skjer. Det er en del vi mennesker ikke får med oss her, det  er jeg overbevist om. Og som vi ikke ser dessverre.  

Har du eller bruker du disse maisballene med plastikknett rundt hjemme i hagen, balkongen, terrassen, på hytten din.? Kan du gjøre meg den tjenesten at du passer på/holder et ekstra øye med disse maisballene og alle de vakre fuglene som forsyner seg av dette matfatet.? Og bare titter ut sv vinduet litt mer enn hva du vanligvis gjør for å se at alt er OK der ute.?  Da blir jeg utrolig glad. For vi vil jo ikke småfuglene våre noe vondt heller. Vil vi vel.? Og ikke bruk mer plastikk ute i naturen enn det som strengt tatt er nødvendig folkens. Selv har jeg blitt mye mer bevist på akkurat dette. 

Ha en super kveld folkens. 🤗🤗🤗

#natur #miljø #naturogmiljø #måke #fugl #fugler #måker #dyr #dyreliv  #naturen #vishensyn #fuglemat #fuglematiplastikknett #maisball #maisballinett

4 kommentarer
  1. Stine Jensen: takk Stine. 🙂 jeg er ikke så flink til å skrive av meg/formulere når jeg skriver. Men håper folk skjønner hva jeg ville frem til her. Og takk for at du ville lese innlegget også. <3

  2. Jeg er enig det er nok ikke alle som tenker over at det kan skade. Kan man ikke fjerne det man har hengt opp osv? Ønsker deg en fin kveld. Ett flott innlegg <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg