FRETEX – Dette hadde jeg ikke forventet – På FRETEX, Det var da jeg fant det – Trodde nesten ikke hva jeg så – Det nye «it».!!

I går da jeg og Inger Lise var på en aldri så liten shopping runde på Grønland, så bestemt vi oss for å stikke innom Fretex butikken som ligger på Grønland. Dette var slett ikke noe som var planlagt, vi kom bare tuslende forbi her, og bestemte oss her og nå for å stikke innom Fretex. Hverken jeg eller Inger Lise har for vane å smette innom en Fretexbutikk, men det gjorde vi altså i dag. Og aldri i verden om jeg hadde forventet å finne det jeg fant på Fretex nå. Men fant det, det gjorde jeg. Etter en god runde med titting i butikken, så gikk vi bort til hyllen med alt de selger av brukte og gammelt porselen, glass, vaser og mye mye annet. Og det var da jeg fant det, det jeg ikke hadde forventet å finne. Nemlig 2 stykk svindyre glass som Magnor Glassverk vanligvis produserer. Altså 2 stykk hvitvinsglass i serien “PEACOCK”, med Ari Behn som designer. Dette er dyre glass som i butikken hos Tilbords hadde kostet langt over 300 kroner stykke. Jeg kjøpte mine 2 glass til 45 kroner per stykke. Jeg kunne jo nesten ikke tro det jeg så, da jeg så prisen på hvert av glassene heller. På bildet under så ser dere et bilde av de 2 glassene som jeg kjøpte. De hadde bare 2 stykker,og hadde de hatt flere så hadde jeg tatt det de hadde av disse glassene.

 

Det var ikke det at jeg trengte disse 2 glassene. Men grunnen til at jeg kjøpte disse glassene er fordi jeg selv har glasskapet mitt fullt av disse glassene Ikke bare hvitvin, men også av rødvinsglassene, champagneglassene og ølglassene. Jeg samler på disse glassene. Disse glassene selges ikke lenger i butikkene. De forsvant ut av markedet for circa 2 år siden. Så ønsker du å kjøpe disse glassene nå så må du til Magnor Glassverk for å kjøpe de. Der står det massevis av disse glassene i reoler. Og jeg har 12-14 av alle disse glassene nå.

Jeg selv har jo mer enn nok av disse hvitvinsglassene. Jeg har fra før 12 stykker av disse glassene. Men ettersom at glassene var like hele og dette er glass som jeg har og bruker til fine anledninger og til mitt flotte middagsservise fra Firkløveren. Så kjøpte jeg disse 2 også, nettopp fordi de var så utrolig billige. Så har jeg 2 ekstra glass å gå på også, dersom ett av glassene skulle knuse eller noe. Da er det jo alltid greit med noen ekstra glass for sikkerhets skyld. Både av rødvinsglassene og champagne glassene har jeg også 12 glass, pluss et par ekstra. Øl glassene som jeg har i denne serien har jeg 8 stykker av. Og jeg kjøpte bevisst 8 av disse glassene. Ville ikke ha mer av disse.

Det som var litt interessant og som hun ekspeditøren bak disken på Fretex sa, var at det viser jo litt, og sier jo litt om hva slags forbruk vi har og lever i. Hva slags bruk og kast samfunn vi i dag lever i, med tanke på at dette er topp moderne glass som allerede har havnet i Fretex hyllene, når glassene knapt nok har forlatt hyllene til butikkene/butikkjedene. Dette har hun veldig rett i, og dette er også en ganske så skremmende tanke. For et forbruk, og for et overforbruk vi mennesker har lagt oss til. Skremmende, skremmende. Jeg ble selv svært overrasket over å finne disse glassene i Fretex hyllene nå. Det hadde jeg virkelig ikke ventet faktisk. Ikke nå, men kanskje om noen år. Så det er bare og vende seg til at vi lever i en tid der bruk og kast er det nye ” it” Kanskje noe å tenke på for noen og en hver av oss. Eller hva.? Og takk og lov for at vi har butikker som blant andre Fretex som selger klær og porselen som folk ikke lenger vil ha eller trenger. For det meste av det som selges her, er jo fullt brukende klær, møbler og porselen. Tenk bare på hvor mye mer vi hadde kastet enn det vi allerede gjør den dag i dag, dersom vi ikke hadde hatt Fretex. Tørr nesten ikke å tenke tanken på det jeg. Huff.

Så tusen takk selv Fretex for at dere faktisk hadde disse glassene i hyllene hos dere ALLEREDE nå. Og tusen takk for at Fretex eksisterer. Dere er viktigere enn dere kanskje selv aner. Og fra nå av blir det å titte innom Fretex og lignende butikker litt oftere. For man vet jo aldri hva man finner. Og dessuten så er jo gjenbruk helt supert. Noe flere av oss så absolutt burde bli flinkere til å gjøre/bli. 🤗🤗🤗

Ha en flott dag, til vi skrives igjen.🤗🤗🤗

10 kommentarer

Siste innlegg