Propellfly Widerøe – Et mareritt – Florø sentrum – Forsinket helikopter – 9 timers venting i Florø.!

 

Jeg sitter på propellflyet til Widerøe fra Oslo – Florø tidligere i dag. Og helt full propell. 

Så er altså dagen kommet og jeg måtte  ta bena mine fatt i dag for å reise på jobb offshore. Og det for å være på oljeriggen jeg jobber på de neste 2 ukene. Så med andre ord jeg blir ute hele påsken dette året. Nå er jeg så innstilt på å måtte være ute i påsken så det skal gå greit. MEN, dette blir alt annet enn en rolig og behagelig påske offshore. Det vil si, nå er det hektisk uansett hvilken dag eller høytid det måtte være der ute. Alltid mye ekstra styr både med mat, godteri og annet. Men dette skal jeg komme tilbake til i litt senere innlegg når påsken nærmer seg og jeg er kommet meg ut på oljeriggen.

Iallefall så tok jeg ett av disse propellflyene  til Widerøe fra Gardermoen. Og fløy da til Florø med en mellomlanding i Sogndal før vi da satte kursen mot Florø. Flyet gikk  fra Oslo klokken 12.10. Men hjelpes vel som jeg misliker å reise med de propellflyene der. Det rister, det bråker som et mareritt. Jeg får «dotter» i ørene, og i det hele tatt alltid en forferdelig og lite behagelig flytur med disse flyene. Og det andre er prisen på disse flyvningene. Nesten 3000 kr fra Oslo til Florø. WHAAT.?? Det henger virkelig ikke på greip at prisene er så høye med denne typen fly. Og hvorfor har de så høye priser.? Ja det kan man jo lure på.? Har Norwegian de samme prisene fra Bergen til Florø tro.? Det tror jeg neppe….Men hva vet vel jeg…

Jeg kom over denne rosa «Pirka» på Soar butikken i Florø. Noe må vi jo finne på mens vi går og venter på helikopteret. Jeg kjøpte den ikke da.

Og så fikk vi vite også at vi må vente her på flyplassen i timesvis. Nærmere bestemt i 9 timer sånn circa. Ettersom det er forsinkelser med flytrafikken og helikoptertrafikken både i Bergen, Florø og Stavanger. Og det skyldes dårlig vær over hele  linjen. Blant annet tåke. Så da blir det en del venting og forsinkelser. Vi fikk beskjed om på heliporten at flighten vår nå er utsatt til klokken 23.00 i kveld, i stedet for original tid som var klokken 19.30 fra land. Så det vil bli veldig sent før vi kommer oss i seng og i det hele tatt kommer oss ut på jobb offshore i dag. Det blir jo nærmere midnatt faktisk.

Da vi hadde fått vite når tid vi skulle sette oss på helikopteret, så fant vi ut at  vi like godt kunne ta bena våre  fatt inn mot Florø sentrum. Nå fikk vi jo så god tid, at vi like gjerne kunne spasere inn til byen. Dette tok oss circa 20 minutter i rolig tempo å gå inn til byen. Så ikke langt i det hele tatt. Og ikke minst nyyyydelig med litt frisk deilig vårluft til topplokket. Herlig. Jeg og to kollegaer (Kevin og Hector) tok den spaserturen. 

Vel fremme i byen gikk vi for å spise litt thaimat. Han ene (Kevin) hadde litt lyst på det. Selv er jeg veldig glad i asiatisk mat. Så dette var jo helt greit for mitt vedkommende. Og maten den var veldig god. Og ikke minst utrolig mye mat. Jeg ba om å få min rett litt sterk. Noe jeg også fikk. Elsker sterk mat og denne retten hadde de gjort akkurat passe sterk. Yummy. Dessverre så glemte jeg jo helt å ta et bilde av den, så hadde jeg lagt den ut her i innlegget til dere. Fort gjort å glemme litt og. Jeg er jo tross alt 40 år blitt….:-))

Etter denne gode lunsjen gikk jeg og Kevin og tuslet litt rundt i sentrum av Florø for å se hva denne byen har å by på. En fin liten by, men du verden for et rolig sted. Lurer på om folk kanskje kjeder seg litt her i denne byen. Og da særlig de unge som bor her. Det var ikke mye å ta seg til her syns vi. Jeg må si jeg er glad jeg bor i «storbyen» Oslo når jeg ser hvordan folk her i Florø lever og bor. Det virker så utrolig stille her. Mens vi i Oslo har en maassse å ta oss til, til en hver tid. Kanskje litt feil å sammenligne lille Florø med «storbyen» Oslo, men morro å se forskjellene fra en liten by til en større by. Det er nok helt sikkert mer å ta seg til her i Florø både for store og små enn hva det ser ut til. Er jo mye jeg ikke vet om. dette stedet også. Men for de som syns fred og ro og stillhet er deilig, ja da kan jeg ikke annet skjønne at dette må være et flott sted og bo på. For en fin liten by det er Florø virkelig. 

Jeg og Kevin har slengt oss ned på hver vår sofa og tar det aldeles med ro frem til klokken 22.00, før vi slenger oss inn i taxien retning flyplassen ved 22 tiden i kveld.:-)) Vi kanbruke Comfort Hotel Florø som venterom mens vi venter på å komme oss av gårde. 

De siste timene fra klokken 18 til innsjekken på heliporten klokken 22.00 så har jeg og Kevin bare slått oss ned i hver vår sofa og bare tatt det rolig. For hva annet skal vi ta oss til liksom. Vi sitter nå har og teller ned minutter og timer til klokken sjal bli 22.00. Huff så sent tiden mange ganger går. Særlig  når man vet at det  er noen timer ril man skal dra og vi i utgangspunktet også skulle dratt ut på jobb noen timer før. Men sånn er det. Værgudene er det ingen som kan gjøre noe med. Så da er det bare å innrette seg pent og pyntelig og ikke minst smøre seg med tålmodighet. Og heldigvis sliter jeg ikke med tålmodigheten.

Så da folkens, får heg smøre meg med litt tålmodighet til frem til klokken 23.00, og håpe på st helikopteret vil ta meg med ut til plattformen. Bedre sent enn aldri.

Så får vi se neste gang jeg får lagt inn et innlegg her i bloggen mon. Internett forholdene def ute i Nordsjøen er ikke å rope mye hurra for. Det er veeeeldig tregt nett og mange ganger/som oftest kommer vi ikke en gang på nettet. 

Håper det ikke blir lenge tol jeg får skrevet litt igjen. Men til da, kos dere massse til vi skrives igjen. 🤗🤗🤗

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg