SUUUPERT kjøkkentips MED SITRONER.! Til konfirmasjon & bryllup etc.!

Tenkte jeg i dag kunne komme med et aldri så lite kjøkkentips til dere. Dette kjøkkebtipset bruker vi mer eller mindre daglig ute på jobb hos oss i Nordsjøen. Og i dag var heller ikke noe unntak. Og det dreier seg om sitroner. Ferske sitroner. Sitroner som er en fantastisk grønnsak, og som er noe så ekstremt sunn at de fleste av oss burde brukt sitroner oftere og MYE MER til matlaging.Så bruk og spis mye mer sitroner folkens.

Men dagens kjøkkentips med sitroner dreier seg ikke med å bruke sitroner som smaktilsetning i mat og drikke slik som de fleste av oss vanligvis gjør. Men sitroner til å hjelpe til med å holde et annet produkt/grønnsaks kvalitet og friskhet lenger. Altså sitroner som hjelp til en slags holdbarhetsdato. 

Her kommer tipset. Poteter.: Nå nærmer det seg snart konfirmasjonstid. Du skal kanskje selv ha konfirmaskon eller bryllup i løpet av våren og sommeren.? Da er dette et glimrende tips dersom du selv skal skrelle potetene. Og du lurer på hvor mange dager i forveien av den store dagen du kan skrelle potetene slik at de ikke blir brune eller stygge. Ved bruk av sitron i vannet kan du skrelle potetene gjerne en ukes tid i forveien.

PUNKT 1.: Finn mengden poteter du skal ha til din konfirmasjon eller bryllup. Og skrell potetene fine flere dager i forveien.

PUNKT 2.: Fyll en stor gryte/balje eller hva det måtte være du har tilgjengelig med kaldt vann. 

PUNKT 3 .: Legg de skrellde potetene i det kalde vannet.

PUNKT 4.  : Pass på at ALLE potetene ligger tildekket med kaldt vann over seg.

PUNKT 5 .: Skjær opp 1-2 sitroner i båter eller i skiver. Jeg har valgt i båter.

PUNKT 6.: Legg sitronbåtene oppi vannet på toppen av baljen/stamp eller gryten. 

PUNKT 7.: Sett det hele/potetene inn på kjølen/kjølerom/kjøleskapet til du skal ha de. 

Hvorfor.: Syren i fra sitronene (eller sitronsaft) som ligger i vannet gjør at potetene ikke blir brune/dårlige. Potetene kan ligge mye lenger i det samme vannet før du trenger å bytte vann på potetene. Og vannet blir heller ikke «slimaktig» eller «seigt» etter noen dager med potetene i sitronvannet. Noe det fort kan bli dersom du ikke bruker sitron i vannet.  Nå som det nærmer seg konfirmasjoner og brylluper, andre store selskaper eller til privat bruk etc. så er dette et veldig bra tips, dersom du ønsker å skrelle potetene flere dager i forveien, ettersom dette tar litt tid. Dersom du velger å skrelle de selv da.

Epler/pærer.: Skal du for eksempel ha skrellede epler eller pærer så kan du gjøre det på samme måten som med potetene. Syren i vannet som sitronbåtene slipper ut i vannet, er med på at de skrellede eplene ikke blir brune mens de ligger i dette sitronvannet. Eller sitronsaft fra flaske. Pass på her også at eplene er helt tildekket med vann.

 PS.: Velger du ikke å bruke sitroner/sitronsaft i det kalde vannet, bytt da vann ofte og regelmessig. Det siste bildet nederst i innlegget er av sitronsaften du evt kan velge å bruke i stedet for ferske sitroner.  

 

MASSE LYKKE TIL.! 🍋🍋🍋🍋

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg