«Amok» i salt og pepper bøssene – Fylt på apotekene – Apotek på fagspråket.!

I dag har jeg gått bittelitt «amok» i salt og pepper bøssene som står rundt omkring på de 10 bordene inne i messen vår. Jeg måtte fylle litt på, både på salt og pepper bøssene og litt tannstikker også. Og dermed ble det en liten bonanza med det i dag. Og dette er litt herlig å gjøre, fordi da kan jeg sette meg ned på en stol i messen ved bordene og gjøre dette. Så får jeg slappet bittelitt av samtidig som jeg gjør denne påfyllingen av apotekene, i en ellers ganske så travel og hektisk hverdag i jobben min  offshore på oljeriggen. Og dette tar meg en 20 minutters tid å få unnagjort.

Jeg jobber 2 uker hver gang jeg er på jobb ute i Nordsjøen. Da er jeg første uken min på kjøkkenet/messen, og i slutten av den første uken min i messen/kjøkkenet, det er da jeg fyller på disse apotekene med salt, hel pepper, Tabasco og tannstikker og rene tallerkner. Slik at de som kommer ut på jobb i cateringen   i morgen og som overtar etter meg i messen/kjøkkenet har alt på stell. Og da blant annet disse apotekene. Veldig greit å ta å fylle på disse apotekene i slutten av første uken sin, slipper de som overtar å styre på med dette med en gang de kommer ut på jobb.

Du har kanskje lagt merke til at jeg skriver «apotekene».?   Det er det det faktisk heter. Når du er ute på restaurant/kafé så ser du gjerne det står salt, pepper og lignende i en elller annen variant/form på bordene, eller i nærhetene av bordene. Eller så kommer servitøren med dette til deg når dere har bestilt mat osv. Det er det som er «apotek». For oss som har jobbet i matbransjen og har utdannelser innen mat, servitør og restaurant, så er det apotek det heter på fagspråket med disse salt og pepper bøssene osv som står på bordene. Du tenke kanskje på et helt annet apotek når jeg brukte dette ordet i dette innlegget.? Nei, det er altså ikke et slikt apotek hvor du får kjøpt medisiner  og annet, som for eksempel Vitus Apotek, Boots apotek osv. Kanskje lærte du til og med noe nytt i dag, Hehe.? Eller hadde du hørt om dette før.? 

Når jeg fyller på med salt og pepper i disse bøssene så bruker jeg alltid plastikkhansker når jeg gjør dette. Sånne engangshansker man bare kan kaste rett i søpla etter bruk. Og grunnen til at jeg gjør det er fordi jeg syns at dette er mye mer hygienisk enn at jeg skal gå rett oppi saltet og pepperen med hendene. Riktignok med rene hender, så foretrekker jeg likevel å bruke hansker fordi folk skal jo spise denne pepperen og saltet som jeg har tatt på. Den andre grunnen er at dersom du har sår/åpne sår og du fyller på salt uten hansker, så vil du garantert få salt før eller siden ned i de sårene. Og dette gjør vondt som bare det. Det svir veldig. Så bruk hansker dersom du selv skal fylle på apoteket ditt hjemme eller i selskaper eller på jobb…

 

Ha en flott apotek dag da.😉😉😉

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg