Min påskeaften – Hot Bedding – Masse godteri & sukker – Yardstay/landligge med oljeriggen – Kristiansund – Jeg vant jeg vant.! 🐣

Etter 2 og et halvt døgn med seiling i praktfullt vær, så er vi nå omsider på plass i Kristiansund. Og plattformen er for lengst posisjonert på sin plass ved Averøya. Sånn ved 18 tiden i kveld var oljeriggen ferdig fortøyd og ankret opp slik at de utbedringer og annet arbeid som skal gjøres inne på riggen, ute på riggen, og ikke minst under riggen i sjøen kan starte. Og landgangen som gjør at alle ekstra arbeidere som kommer fra land fra diverse service selskaper kan komme seg ombord og på plass for å gjøre det de skal i de neste 10 dagene som er planlagt å ligge her med riggen. Selv skal jeg heldigvis hjem på torsdag i neste uke, så jeg får bare med meg 4 dager av kaoset som starter i morgen.

Det er i morgen storinnrykket av ekstra arbeidere kommer ombord. Og det blir kaos det. Da riggen har 130 senger, og det kommer ombord 50 ekstra personer som også skal overnatte ombord her. Totalt 180 personer. Det betyr at flere av oss må dele lugarer med en annen person. Vanligvis har vi alle som er faste ombord faste egne lugarer som vi innlosjerer oss på og som vi har under hele oppholdet alene. Men nå som vi blir 50 ekstra ombord så deler flere av oss lugar med en annen person. Det betyr at den jeg skal dele lugar med de neste 5 dagene, han/hun må gå natt, ettersom jeg går dagtid frem til fredag. Altså, jeg har lugaren mellom klokken 18.00 – 06.00 hver dag, mens han/hun jeg deler med har samme lugaren fra klokken 06.00 – 18.00. Han/hun jeg tar over lugaren fjerner sin dyne, pute og laken og legger det oppi en stor blank gjennomsiktig søppelsekk, og dytter den inn under pulten på lugaren som vi deler. Så gjør jeg det samne når jeg skal på jobb om morningen klokken 06.00. Og slik holder vi da på til jobbene er gjort og vi skal hjem. Dette kalles for «hot bedding» når vi holder på med dette. Og vi holder på med det så lenge det er nødvendig. 

Ettersom oljeriggen nå ligger til land/til kai, så kalles også det for noe. Det kalles for «yardstay» når riggen(e) ligger inne til kai i en viss periode for diverse utbedringer/justeringer/vedlikehold av arbeid som må gjøres på oljeriggen(e) før de setter kursen til havs mor oljefeltene igjen. 

Ettersom det er Påskeaften i dag, så har det virkelig vært en sukkerbonanza så det holdt. Masse godteri bestående av påskemarsipan i forskjellige varianter og masse annet godteri. Normalt sett så har vi ikke kaker på lørdagene, heller ikke på Påskeaften når vi er på jobb offshore. Men denne gang gjorde stuerten ett unntak og ville ha litt kaker i og med det tross alt er påske. Og jeg ser den for og si det sånn. Og guttene og jentene ombord smiler som bare det når de får litt ekstra godsaker. Særlig da i høytidene. Og så er det jo litt hyggelig med litt ekstra i høytidene. Det skulle nå nesten bare mangle også for de av oss som er offshore. Den tjenesten med litt ekstra er uhyre viktig når man jobber på en oljeplattform. 

For å avslutte denne Påskeaften så har vi hatt påske bingo. Og det var veldig koselig. Med mye latter og humor. Og flotte premier. Blant annet Bose trådløse headphones. iPad og flere andre kostbare premier. Og jeg vant jo det jeg aller minst ønsket meg tror jeg av bingopremiene. Nemlig skismurning til langrennsski. Og jeg går ikke så  veldig mye på ski at det gjør noe. Men det kommer nok godt med….. Og så vant jeg nå noe da iallefall, og det er da bedre enn å ikke vinne  noenting. Eller hva.? Og så fikk jeg bingo på 4 hjørner. Altså et tall i hvert av de 4 hjørnene, har du alle 4 nede så har du bingo. Og det var sånn jeg fikk bingo i dag. Men det som jeg ble litt overrasket over, var at jeg syns dette var dyrt. Den lille sorte pakken kostet faktisk hele 429 kroner for det lille som var oppi. Jeg syns det var utrolig dyrt faktisk. Er dette virkelig så dyrt altså.? 

 

Iallefall, slik har min påskeaften vært. En kjekk dag. Hvordan har din Påskeaften været.?

Ha en fortsatt God Påske. 🐣🐣🐥🐥🐣🐣 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg