Det gikk HELDIGVIS bra i år også – En GLEDENS dag.!

Ja, så var dagen her som vi alle sammen har ventet på. Vi skriver 4 april 2018, og i dag lå skattemeldingen klar på skatteetaten eller altinn sine nettsider. Det er rart det der med den skattemeldingen som vi alle går og venter på i slutten av mars/i begynnelsen av april hvert år. Hvert år så prater vi om denne skattemeldingen som skal komme. Og om hvordan det vil gå i år kontra skattemeldingen fra året før. Får jeg igjen noe.? Tenk om jeg må betale da.? Eller tenk om jeg får igjen.? Da skal jeg bruke pengene på det og det osv. Dette er spørsmål vi hvert år stiller oss og som vi også prater om med andre år etter år etter år. Noen blir skuffelsen stor for, mens andre blir det en gledens sag for. For mitt vedkommende ble det i aller høyeste grad en gledens dag, da jeg fikk igjen 29.500 kr. Penger som kommer veldig godt med, men det gjør de jo uansett når man får penger igjen på skattemeldingen. Hvordan gikk det med deg og din skattemelding.? 

Når skattemeldingen kommer så er det like spennende hvert eneste år. Jeg kjenner at pulsen og spenningen den stiger jo lenger i innloggingen jeg kommer. Og når jeg da er kommet inn på selve skattemeldingen og skal begynne «å bla» meg nedover til det mest interessante feltet på hele skattemeldingen, nemlig hvor mye man har tilgode på skatten, eller om det blir restskatt. Og når det da blir tilgode gpr jo det meste «til himmels» og jubelen står i taket, og det uansett hvor stort beløpet er. Men når det blir restskatt ja da blir jeg bare irritert på meg selv, på hvorfor jeg ikke betalte mer skatt. Er det bare jeg som har det sånn.? Og er det bare jeg som føler det så sterkt for hver gang denne skattemeldingen skal åpnes.?

På bildet under viser innloggingen jeg måtte foreta for å komme til skattemeldingen. Og her kjente jeg at pulsen steig en smule, Heeh.:))

For en del år tilbake så fikk jeg restskatt på godt over 14.000 kroner. UTROLIG sure penger som jeg måtte bruke feriepengene mine på å betale tilbake dette sure beløpet på. Etter den skattesmellen der så lovet jeg meg selv at dette skjer ikke igjen. Dette skal jeg sørge for at aldri skjer igjen. Men at det aldri ville skje igjen hadde jrg jo ingen garanti for, selv om jeg betalte enda mer skatt. Og det er iallefall 15 år siden dette skjedde. Siden den smellen så satte jeg opp skatten noe så kraftig, at jeg år etter år nå, bare har fått igjen en del penger på skatten. Så midt tips til deg er. Dersom du har råd til å betale inn mer skatt enn det som trekkes månedlig fra din arbeidsgiver, så sett opp/trekk så mye skatt du kan klare hver måned. Dette er jo som vi alle vet veldig gode penger å rutte med når du mest sannsynlig da får igjen på skattemeldingen din årer etter. Og så er det jo også en glimrende måte å spare penger på. Rene sparebøssen. Så jeg lærte iallefall det av min sure skattesmell at her var det bare å begynne å trekke mer skatt måndelig. Og det har hjulpet meg til gangs. Selvsagt og for all del dersom du har muligheten og råd til å betale mer skatt.

Men den aller aller beste nyheten av alle nyheter for meg i dag, var ikke pengene som jeg fikk tilbake på skattemeldingen, men under pausen klokken 10.00 som vi hadde på jobb i dag. For mens vi satt der og hadde en liten pust i bakken, så kom det plutselig en mail tikkende inn på e-posten min. Og den mailen var fra ingen ringere enn direktøren min selv i firmaet jeg jobber i. Firmaet jeg jobber for heter NOC=Norsk Offshore Catering AS. Og i mailen som vi fikk dra direktøren, var at vi vant anbudet på de siste 2 oljeriggene til Transocean. Og i disse nedgangstider i oljebransjen så er de 2 riggene kjærkommen for oss i firmaet og firmaet generelt forøvrig. Og det betyr at jeg har jobb offshore i en del år til. Og det er veldig godt å trygt å vite. Og en trygg og god økonomi de neste årene. Og ikke minst den desidert beste nyheten som jeg kunne få i dag. Mye bedre enn nyheten fra skattemeldingen også. Det var mange ombord her som trakk et lettelsesns sukk da vi fikk vite om denne mailen fra direktøren vår i dag.  Under ses et bilde av mailen som jeg fikk fra direktøren i firmaet mitt tidligere i dag. Herlig. 

Håper dere har hatt en like super dag som det jeg har hatt i dag. 🤗🤗🤗

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg