Corgi hundevalper – Menneskets beste venn – Kongelig hund – Navn med bokstaven A.!

Og her er øynene nettopp kommet. Endelig kunne de få se verden for første gang. 

Jeg har en god kompis som elsker hunderasen Corgi. Og for noen uker siden så kom to nyyyydelige Corgi valper til verden. En tispe og en hann hund. Det var også noen dødfødte i dette kullet som ikke klarte seg. Men heldigvis klarte Alma og Stian seg.

Den lille tispen er det jeg som har gitt navnet til. Syns Alma er et utrolig vakkert navn. Det er enkelt for alle og si, uansett hvor enn i verden du måtte være med Alma som navn. Det er et kort og tydelig navn, og av en eller annen rar grunn så har jeg alltid likt navn med bokstaven A i seg. Jo flere A i navnet desto bedre og finere syns jeg navnet blir. Syns navn med A gjør at navnet/navnene klinger/får en vakker klang over seg. Som for eksempel Annabelle, Anna, Anastasia…..

Lille Alma tar en høneblund, samtidig som hun rekker tunge til fotografen. 

Men over til de nydelige Corgi hundene igjen. Som de fleste kanskje vet så er Corgi hundene av den «royale/kongelige» sorten om jeg kan si det sånn. De fleste av dere har kanskje sett bilder av Dronning Elizabeth ll av England sine hunder. Eller du har sett hundene «fly» mellom bena på Dronningen på TV, enten inne på Slottet eller ute i hagen/parken til Dronningen. Dette er hunderasen Corgi som den Kongelige familien i England har hatt som familiehund så lenge Dronning Elizabeth har levd. Disse hundene var også Dronning Elizabeths foreldre svært glade i. Så hunderasen Corgi har gått i arv i flere kongelige generasjoner i England. Så denne vakre hunderasen er en velkjent rase i England og ikke minst i de Kongelige kretser i langt over 100 år. Hvor mange som har Corgi rasen her i Norge skal ikke jeg uttale meg noe om. Jeg har aldri sett disse hundene i Borge. Finnes de i det hele tatt her til lands.?

Disse vakre bildene av disse Corgi valpene fikk jeg tilsendt av min gode venn Lars Kristian. Er de ikke vakre.? Han har passet på disse valpene fra de ble født og helt frem til nå. Og da i Ross on Wye, Hereford i England. Og han har sittet barnevakt og passet på valpene i noen uker nå, slik at de har fått i seg mat og stell. Syns å mene han sa de måtte mates for hånd de første ukene. Nå i disse dager har de begynt å se og de spiser selv. Akkurat som med små barn så må disse Corgi valpene også ha litt hjelp i livets første stadie. Herlig. 

Og her tror jeg det er Stian som står med hue nedi matfatet for første gang. Skjønn liten hundevalp. 

Selv skulle jeg gjerne hatt en liten hund som tuslet mellom og rundt bena mine. Men det er og blir litt vanskelig ettersom jeg blant annet har den jobben jeg har og er alene om ansvaret om den evt. Så blir det meste vanskelig ettersom jeg er borte 2 uker om gangen. Jeg er vandt til å ha hunder, da jeg er oppvokst på gård. Og der hadde vi flere hunder. Så jeg vet hva det vil si å ha hund, og hva slags ansvar som følger med det å ha en hund. Og så er jo jeg kanskje litt rar da. Jeg har liksom ikke lyst til å ha hund i en liten leilighet mitt i Oslo gryta. Det er nesten så jeg syns det er litt dyreplageri. Jeg vet jo at det ikke er det, men jeg får liksom en rar følelse rundt det.

Avslutingsvis kan dere lese litt mer om denne flotte hunderasen. Informasjonen er funnet på Wikipedia.: 

Welsh corgi er to walisiske hunderaser. Disse er oppkalt etter Cardiganshire og Pembrokeshire. Opprinnelig kveghunder, men er idag holdt som en trivelig selskapshund. De er svært populære i England, siden dronningen har en slik hund. Denne er en pembroke-variant, og derfor er welsh corgi pembroke mere populær enn corgi cardigan.

under er et bilde av en fullvoksen Corgi.

Ha en fortsatt nydelig lørdag dere.🤗🤗🤗 

6 kommentarer

Siste innlegg