Visste du dette om sitronvann.? – Derfor drikker jeg sitronvann.!🍋🍋🍋

VISSTE DU at det å drikke sitronvann, eller vann med ferske sitronbåter/skiver i, er veldig sunt.? 

Selv har jeg drukket sitronvann i flere år jevnlig uten å ha visst hvor sunt og helsebringende som dette faktisk er. Jeg drikker ikke store mengder av det. Bare ett glass eller to om dagen, og det skal visstnok være nok også. Og jeg har alltid stående kaldt og godt sitronvann i kjøleskapet. Jo lenger sitronvannet får stå, desto bedre syns jeg også vannet blir da det blir mer sitronsmak på det. Og desto bedre. 

Drikker du sitronvann selv.? Jeg selv tror ikke jeg hadde startet med det, dersom det ikke var for at gjengen som jeg jobber med på jobb ute i nordsjøen gjør det. Der drikker flere vann med sitron, eller sitronvann om du vil. Og  det var de som begynte å forklare hvor sunt det var å drikke sitronvann. Og da som sagt, helst jevnlig. Det går unna på sitronvannet så det holder der. Og det var slik det hele begynte hos meg. Og siden har jeg fått mer og mer smaken på det. Og klarer meg nesten ikke en dag uten det. Det er supergodt. 

Men hvor sunt dette egentlig var, hadde jeg ikke det minste anelse om. Jeg visste det var sunt med sitroner og sitronvann. Men at det var SSÅÅ sunt, og ikke minst helsebringende hadde jeg ingen anelse om, eller trodd da jeg gjorde en «research» på nettet. Og det jeg fant om sitronvann var ikke rent lite om hvor helsebringende dette var. Og her kommer 12 fakta du mest sannsynlig ikke visste om sitron/sitronvann.:

VISSTE DU at sitron er forebyggende mot kviser.? Det syrlige stoffet i sitronene gjør at kvisene tørker ut. 

VISSTE DU at sitron beskytter mot nyrestein.? Sitron inneholder kalium som gjør at syrenivået øker i urinen, som igjen motvirker dannelsen av oksalat som finnes i nyresteinen.

VISSTE DU at sitron styrker immunforsvaret ditt. Det styrker lymfene dine, som er en del av immunforsvaret.

VISSTE DU at sitron er bra mot  overvekt.? Sitron inneholder fiberet pektin som kontrollerer sultfølelsen. Sitron er også bra for fordøyelsessystemet. 

VISSTE DU at sitron er bra mot verkende galleblære.? Sitron hjelper med å redusere smerten dersom du har en øm gælleblære. Drikk ett glass sitronvann når du spiser et måltid, så reduseres verken.

VISSTE DU at sitron hjelper mot forkjølelse og influensa.? Sitron inneholder C-vitamin som er en naturlig antioksidant som virker antibakterielt. Drikk et glass sitronvann dersom du kjenner at du brygger på en evt forkjølelse.

VISSTE DU at sitron styrker neglene og reduserer hvite flekker på neglene dine.

VISSTE DU at sitron hjelper mot  betennelser.? Sitron inneholder askorbinsyre som har en betennelsesdempende effekt.

VISSTE DU at sitron er blodtrykksdempende.? Sitron hjelper til med å stabilisere væskebalansen, dette er bra da dehydrering kan føre til høyt blodtrykk.

VISSTE DU at sitron hjelper mot  rynker.? Sitron beskytter fiberproteinet kollagen i kroppen som reduseres når vi blir eldre.

VISSTE DU at sitron beskytter mot kreft.? En diett bestående av frukt og grønnsaker kan redusere faren for visse typer kreft. 

Vel, konklusjonen er vel den at det ikke finnes noen negative sider/effekter ved å spise/drikke sitron. Altså bare positivt. Å etter å ha lest og funnet så mye positivt om sitron og sitronvann, så kommer jeg til å fortsette med å  gjøre dette daglig. For husk, 1-2 glass med sitronvann, det er nok. Og det er noe de aller fleste av oss klarer å få i oss. Det er fort gjort. Eller hva.? 

Sleng deg på sitrondrikken du også. Det er utrolig godt for hele kroppen din. Både innvendig og utvendig gjør sitron underverker. Prøv det bare selv. 🍋🍋🍋

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg