DU glemmer, at størst av ALT er KJÆRLIGHETEN.!

DU glemmer at du skal være åpen for alle. DU glemmer  at du ikke skal dømme andre. DU glemmer at du skal  være inkluderende for alle. DU glemmer at størst av alt er kjærligheten. 

DU den NORSKE KIRKE bør skamme seg mer enn noe annet. Og DU den NORSKE KIRKE, dømmer tydeligvis mer enn noe annet. 

SKAMMME SEG.

Som en av mine kloke og flotte kollegaer offshore sa om dette, da vi pratet om dette emnet for en tid tilbake. Og hun sa det så fint at jeg skreiv dette ned og har siden tatt godt vare på det. Syns det er utrolig godt sagt.:

“Jeg forstår ikke hvorfor det er så viktig for kirken å nekte å vie homofile kristne som ønsker å leve i et stabilt parforhold med Guds velsignelse.” 

Heldigvis er det nå lov for homofile å gifte seg i Den Norske Kirke, og heldigvis finnes det noen som er inkluderende, åpen, ikke dømmende og har mye kjærlighet i Den Norske Kirke også. Selv om det er svært mange der, den dag i dag, som gjerne skulle sett den ekteskapsloven mellom homofile «dit pepperen gror» og vel så det. 

HELDIGVIS, kan det se ut til at Den Norske Kirke er LITT på vei i riktig retning……Vi får nå se da hvor langt på vei Den Norske Kirke kommer til slutt, både i denne saken og diverse andre saker som denne kirken er så dømmende i……

 

7 kommentarer
  1. Bibelen inneholder mye rart, og når de plukker ut enkelte ting og tviholder på det mens de dropper å følge andre ting…. Det står jo at trollmenn , spåmenn skal drepes, så det er ganske mange som hadde blitt avlivet ; alle disse som mener seg synske. :p Men det der med homofile skal de altså holde fast på. Jeg begriper det ikke, for den tykke boken inneholder også ting som at man ikke skal dømme, at Gud har skapt alt og alt har en mening, og alt Gud har skapt, er perfekt. Det bør da inkludere ulike legninger også.
   Så, jeg holder meg unna kristendommen. Synes de er mer fordømmende og dobbeltmoralske enn mange andre. 🙂 Kirken har alltid vært veldig “dyneløftende” opp gjennom hundrevis av år. Og de holder fremdeles på. Dessuten en fryktelig trist historie: Det var en ung, kjekk mann som begikk selvmord for mange år siden her. Populær gutt med mange venner av begge kjønn, og de fleste visste nok at han var homofil. Men ikke foreldrene. De var det jeg kaller fanatisk kristne, tilhørte dissentermenighet. Han våget ikke gripe det livet han var ment å skulle leve,- det var en ung mann som elsket ham også og som han elsket. Så tok han altså livet sitt, og etterpå fikk jo foreldrene vite mye…. De kommer nok aldri over dette. Han kunne vært i live om de var annerledes. Det er det ingen tvil om.

  2. Unn: ja, jeg kjenner også om flere eksempler på tragiske historier om homofile og lesbiske, som dessverre til slutt tok sine liv, der foreldrene eller andre nære slektninger er kristne/veldig kristne.
   Forferdelig mye dobbeltmoral. Tror ikke jeg skal nevne eksempler men tror de fleste av oss med sunn fornuft klarer å se hvor dobbeltmoralsk de er.

  3. Institusjoner har en tendens til å bli fordømmende for de som ikke tilhører den. Heldigvis er ikke alle kirker like. Selv er jeg ganske fleksibel og kan forholde meg til de fleste, og er ikke så redd for annerledeshet. Derfor har jeg også funnet mye raushet i kirken. Kirkene er like forskjellig som mennesker. Men når det er sakt, så er det ikke kirker vi skal tro på. På samme måte som f.eks i et ekteskap, så er det ikke ekteskapet vi dyrker, men kjærligheten til hverandre. Den kristne tro handler om et personlig forhold til han som har skapt oss. Så la oss ikke henge oss opp i hva andre mener. Det er vårt forhold til Gud som gjelder

  4. pilegrimsvandrer: er det da helt greit for deg at to gutter eller to jenter dyrker sin kjærlighet til hverandre.? Og «boken» syns dette er HELT greit.? Neppe.

  5. Jeg har mitt forhold til Far, andre har sitt forhold til Far. Klart jeg ikke bryr meg om det. Dessverre forholder folk seg mer til hva andre har sakt og tolket i stedet for å sette seg inn det selv. Gamle testamente er jødenes bok som handler om alle lovene. Det nye testamentet handler om alle mennesker, der Jesus og Gud kom med 100% nåde. Poenget er at du er fri, og fordømmelsene er i dag bare det vi selv påfører oss.

  6. Dette er en sak man kan se på gjennom et videre spekter av historien, hva som har ikke har blitt fortalt videre og hva blir fortalt videre. PG ovenfra?
   Forsøke å respektere og praktisere det en religion står for! Alt dette er jo åpent for tolkning fra den som leser. Her igjen! Og hva som er tilgjengelig å lese om. I serien Spartacus demonstrere de (vakkert) hvordan menn skape sine forhold da. Romerne hadde et annet syn på disse tingene, men siden deres tradisjoner ikke praktiseres i dag, så lever vi etter en annen modell nå. Det var absolutt mye grusomhet forårsaket av Romerne, men dette som senere ble omtalt som trolldom og magi, var kanskje noe de levde mer i pakt med enn det vi gjør i dag. De visste godt hva struktur var også. Uansett ligger svaret i fremtiden!!! Hvordan klarer vi å gi rom for mangfold uten å tro at landet sakte skliiir av planeten i disfunktionalitet og misnøye. Det er sunt med endring, det sies om hunder og det sies visstnok om mennesker også! Her er det søren heller ikke snakk om at alle skrullene skal løpe rundt å male alle kirkene i landet rosa, men om å få lov til å eie sin egen legning og person, uten å måtte lyde noen navn enn sitt eget. Jeg har hørt om åpen kirkegruppe som kan være en god løsning for mange. Tror de praktiserer alt annet enn det disse leie eksemplene taler om. Tenk at i enkelte miljøer kan det føles så konservativt at selv foreldre velger å støte bort sine egne barn, i frykt for selv å bli utstøtt. Å vite at slikt har ført til sååå masse tap og misnøye. Alle er vel ikke slik, å føles det slik i en situasjon, bør man søke lærdom om hvordan det kan takles, mange finner nok at de vil motta større respekt og åpenhet for å stå for den de er, enn det man gjør ved å ikke gjøre det. Vi må da vel klare å mestre dissse fattigslige holdningene uten å dømme noen som helst nedenom og hjem! I gjensidig respekt for hverandre = )

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg