Varm melk, honning, sitron & lime = YUUUMMMYYY.! 🍋🍈🍋🍈

Den siste tiden så har det vært flere dager i Oslo med mye sol og med ganske så høye temperaturer. Sånn mellom 15 og 20 varmegrader så tidlig som i april måned.   Og det er da så mange av oss kler av oss altfor mye klær. Inkludert meg. Og den samme feilen gjør jeg hvert eneste år. Det skjer år etter år. At jeg aldri kan lære da. Jeg har sett mange andre som både går i t-skjorter og shorts og noen til og med også i bar overkropp rundt omkring i byen. Selv lå jeg nå flere av disse solrike dagene på badestranden Huk på Bygdøy og solte meg. Men det mange av oss ikke tenker på er at denne tidlige «varme» vårluften er livsfarlig, og kan føre til både influensa, forkjølelser, lungebetennelser og i det hele tatt. Selv har jeg nå fått en kraftig forkjølelse som jeg nå prøver å få styr på. Og med dagens bittelille tips, så er forkjølelsen borte enten i morgen eller dagen deretter. En dag eller to er nok til at forkjølelsen forsvinner med denne vidunderkuren. Så her kommer det.:

Du trenger følgende.:

En gryte, fersk lime, fersk sitron, lett melk/H-melk, honning og en sil. Og det er det…

PUNKT 1.: Sett en passe stor gryte på komfyren.

PUNKT 2.: Skjær opp 3-4 skiver fersk lime, og det samme med sitron. Vil du ha enda mer lime og sitronsmak, skjær opp mer og ha i gryten. 

PUNKT 3.: Tilsett 1-2 gode spiseskjeer med honning i gryten. Bruk den honningen du syns er best. 

PUNKT 4.: Sett nå på kokeplaten på styrke 6 eller middels sterk varme. 

PUNKT 5.: Begynn å røre i gryten jevnlig til honningen har løst seg opp. Rør ofte og jevnlig hele tiden. Melkeblandingen skal IKKE koke. Kun varmes. 

PUNKT 6.: Jo varmere melken blir så vil du se at mysen i melken skiller seg fra melken og flyter opp. Og legger seg  nesten som en hinne på toppen. Dette er det syren i limen og sitronen som forårsaker. 

PUNKT 7.: Sil melkeblandingen gjennom en sil og over i en annen gryte. Siles for å fjerne mysen og eventuelle steiner fra sitronen og limen. Mysen er hvit og klumpaktig.

PUNKT 8.: Skjenk oppi en kopp/krus og NYT. Dette er kjempegodt.

PUNKT 9.: Sett gryten og resten av melken på komfyren, men nå styrke 1 eller svakeste varme, slik at du har varm melk du forsyner deg en andre eller tredje gang.

PS.: Bruk gjerne ingefær også oppi. Jeg personlig er ikke så begeistret for ingefær i melk. Men dette fungere også veldig bra. En utrolig sunn og god drikk som får deg på bena igjen fortere enn du vet ordet av det. 

Kos deg og lykke til.! 🍈🍋🍈🍋🍈🍋

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg