Å jobbe offshore, det har sin pris.! – Amandas STORE konfirmasjonsdag.!

Flotte konfirmanten vår Amanda. Kjempestolt onkel.;-)) 

Så er jeg omsider kommet meg ut på jobb offshore igjen. Og jeg kom ut på jobb i går ved lunsjtider. Så er allerede kommet godt i gang. Aller helst skulle jeg veeldig gjerne ha vært hjemme litt til. Og da særlig denne friperioden som jeg nå hadde. Og det fordi jeg i dag skulle ha vært i en konfirmasjon. I dag og i morgen til Amanda. Jeg er onkel til 9 stykker, og Amanda er den 7 i rekken. Konfirmasjonen til Amanda er den eneste av de jeg er onkel til, som jeg ikke får vært i konfirmasjonen til. Iallefall så langt. Fortsatt gjenstår 2 konfirmasjoner. En neste år, og så er det noen få år til at siste mann Mats skal stå konfirmant. Jeg er hjemme fra jobb neste år iallefall til konfirmasjonen til nummer  8 jeg er onkel til. Herlig.

Mor og datter/konfirmanten gjør seg klare.:-)) 

Jeg kjenner at det gjør litt vondt å være her ute på jobb denne helgen. Særlig denne helgen ettersom Amanda står konfirmant, og så er ikke onkelen hennes der, dessverre. Og jeg har kjent på dette i hele dag. Og det blir ikke mindre i morgen heller jeg kommer til å kjenne på dette. Ettersom jeg er svært glad i min store familie, så er det ekstra tungt å være på jobb nå. Og så syns jeg slike begivenheter er viktige å stille opp i, både for familien/slekten og ikke minst konfirmantens del. Det skaper et flott vakkert familieminne både for meg, og konfirmanten. Et minne for livet både for meg, Amanda og familien. Og så får jeg sett alle igjen samlet sammen. Ikke ofte at alle er samlet sammen heller. Så derfor skulle jeg gjerne vært der. Og jeg er uendelig glad i alle 9 som jeg er onkel til. De er på mange måter barna mine, ettersom jeg selv ikke kan få barn, og heller aldri kommer til å få det. Adopsjon er heller ikke et alternativ for mitt vedkommende. Både mor, konfirmanten selv og søstrene mine har alle  sammen sendt meg masse snapbilder som dere kan se nedenfor i forbindelse med konfirmasjonen. Det fikk de tydelig beskjed om for og si det sånn at de måtte sende maasssee bilder til meg. Så har jeg iallefall det å kose meg med når jeg ikke er der. Tror jeg har tatt en screenshot av hvert eneste bilde de har sendt til meg. HERLIG. 

Konfirmanten i midten med to av sine herlige søskenbarn.:-)) 

Det har altså sin pris å ha en jobb ute til havs/offshore, enten du er på en båt eller en oljeinstsllasjon/plattform. For mitt vedkommende så er jeg selv på en plattform og jobber. Det er ganske mye man må ofre når man har en slik type jobb. Som blant annet konfirmasjonen som jeg nå gjerne skulle vært i, i dag. Men også andre ting som høytider, Jul, påske, 17 mai må mange av oss ofre. Særlig de som har ektemenn, koner og barn hjemme, sliter veldig med å være på jobb offshore i høytider. Dette er noe jeg ser hele tiden når høytidene kommer. Da er det mange kvinner og menn som sliter med å være på jobb offshore. Og de har det mye tøffere enn meg som ikke har kjæreste/ektefelle eller noen barn å komme hjem til og som binder meg. Jeg ser bare på meg selv at jeg gjerne skulle vært hjemme i høytidene. Og da hjemme med mor, far og søsken osv. da de betyr så utrolig mye for meg. Og da våger jeg ikke å tenke på hvor «fælt» de med barn, kjærester osv hjemme har det på jobb i høytidene. Men noen ganger er det ikke slik når man har valgt en slik type jobb som det jeg har.

Konfirmanten med sine to brødre og hennes mor.:-)) 

På mange måter så er det jo ikke synd på oss heller. For vi har selv valgt å jobbe til havs/offshore, og da får/må man ta de konsekvensene det faktisk medfører å ha en jobb offshore. Og rett og slett tåle det. Og dersom man ikke klarer å håndtere dette så er vel det  beste å finne seg en ny jobb. Og da på land. Så er liksom problemet løst…..

Tenker du på at du gjerne skulle hatt en eller annen jobb offshore, enten på en båt, plattform eller en annen offshoreinstallasjon, så syns jeg du skal tenke deg grundig og godt om. Og gjør det gjerne flere ganger slik at du mildt sagt er bombesikker på at det er dette du faktisk vil. Selv er jeg usikker på om jeg ville ha valgt offshorelivet dersom jeg skulle ha valgt yrkesvei på nytt. Jeg stortrives i jobben min offshore. Men i min stilling så er ikke dette en jobb å bli gammel i. Det er beinhard jobbing fra morgen til kveld. Og det er ALT annet enn noe hvilehjem som flere på land faktisk tror. Så tenk deg veeldig godt om, om det er dette du vil dersom du vurderer en jobb og fremtid i offshoreverden. 

I kveld måtte jeg jo ringe til jubilanten selv for å høre hvordan hun hadde hatt det på sin store kobfirmasjonsdag. Hun hadde hatt det kjempefint, og storkost seg masse. Med god mat, drikke, kaker og i det hele tatt. I morgen skulle hun feire med pappaen sin og da skulle det serveres asiatisk mat. Og det er i morgen som egentlig er konfirmasjonsdagen. Og da skal hun også i kirken. Og etter det drar hun hjem til faren sin og feirer resten av dagen sin der. Det blir nok garantert koselig det også. 

Dagens bilder er av vakre Amanda på hennes konfirmasjonsdag i dag. Jeg er sikker på at hun har hatt en flott dag. Det hørtes sånn ut iallefall. 

Og det siste flotte bilder her av Amanda er tatt av min pappa hjemme på Nedstrand hvor konfirmasjonsfesten holdt til på lørdagen. Del 1 av konfirmasjonen. 💞💞💞

8 kommentarer
  1. Jeg spør ikke for å grave, eller for å være nedlatende på noen som helst måte nå, spør fordi jeg rett og slett ble nysgjerrig på hvordan det faktisk er å ha en slik type jobb. Kanskje flere nå skulle lure også 😉 Mange steder kan man enten søke fri for slike spesielle dager, eller få bytte tur med noen. Det kan man altså ikke i ditt/deres yrke? Man er på en måte låst til sin tur? Finnes det unntak? Igjen, spør fordi jeg oppriktig er litt nysgjerrig på hvordan en slik jobb foregår. Spennende å lese om, rett og slett 🙂 Håper du får en fin dag i morgen, selv om jeg skjønner at det er vemodig 🙂

  2. Jernbanefrua..: som oftest går man den turnusen man er satt opp på slavisk. Men man kan også bytte skift innbyrdes med hverandre. Som oftest går dette greit. Man kan også jobbe inn en tur dersom man ønsker det. Men da skal ting være avklart i good tid på forhånd. Dette går an i veldig mange firmaer. Så helt låst blir/er man ikke. Det er muligheter for og si det sånn. Man kan også søke om fri. Men da er det fri uten lønn som oftest.
   Jeg for mitt vedkommende bytter aldri internt med andre, jeg foretrekker å jobbe det inn, så slipper jeg å forstyrre/rote i andres turnuser osv.
   Takk for at du liker å følge å lese hos meg. Jeg er ikke så flink til å uttrykke/skrive så det er flott at du spør. :-))

  3. Huff det er vanskelig det der!! Synd at du måtte jobbe. Utrolig trist. <3333 Det er sant det du sier. Det er beintøff jobbing og hardt arbeid.
   Samboeren min tok nylig sikkerhetskurs og dro oppi Lofoten for å jobbe som fisker. Vi fant da raskt ut hvor hardt dette var og han var syk hele perioden har var der oppe. Så han kom bare hjem tilslutt. Og jeg tror han innså hvor jævlig tøft det var å jobbe med fisking. Ikke lett tjente penger for å si det slik sånn som kanskje mange unge menn tenker. Før de hiver seg inni en slik bransje for pengene sin del haha 🙂
   Amanda så helt nydelig ut og jeg tror hun skjønner hvor viktig jobben din er. Og at det ikke er bare å ta seg fri også mister man kanskje lønn for det.
   Ønsker deg en fin dag videre!
   - Laurie

  4. Uff! Så trist ikke du fikk vært med på konfirmasjon denne helgen! Jeg tenker alike vell,,, så heldige din niese er som har familie som deg! Du har og praktiserer verdier som er i ferd med å bli borte i mange deler av samfunnet. Familie er det viktigste vi har. Selv om kanskje ikke det er like mye tid til hverandre som før, så er det jo like viktig å bry seg.
   Dette var virkelig vakkert skrevet, og gir oss alle et inntrykk av hvor vanskelig det til tider kan være å ha en så krevende arbeidsplass. Om det er noen trøst, så er arbeidet du bidrar med der ute, med på at resten(den Norske familien din) av oss kan leve i et godt og trygt samfunn, det vi kan praktisere gode verdier og familiebånd = )

  5. Laurie Deline: ja det er kjempetøft å jobbe offshore, og flere ganger og fortsatt den dag i dag lurer jeg på om jeg skulle funnet på noe annet å gjøre. Men trives så godt her så får se litt hva jeg gjør.
   Skulle gjerne vært hjemme i dag kjenner jeg. En god trøst er at jeg har fått tilsendt mange flotte bilder. Og flere av de kommer i del to av Amandas konfirmasjon i dag. Mange flotte bilder.:)
   Og tusen takk Laurie. <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg