Så er ENDELIG dagen her – Et HELT år med venting er ENDELIG over.!

Så er ENDELIG dagen her. Dagen jeg nå har gått og ventet på i et HELT år, er ENDELIG her. Og det jeg har sett frem til er at Eurovision Song Contest startet i dag fra Lisboa i Portugal. Og i dag var det den første av semifinalene som fant sted i Lisboa. Og det uten Norge. Norge kommer i den andre selmifinalen som går av stabelen først kommende torsdag. Altså på selveste Kristi Himmelfartsdag. Så vet dere det dere. Og den store store finalen først kommende lørdag, hvor jeg selvfølgelig regner med at vi har Norge og Alexander Rybak med. 

Jeg er en ihuga fan av Eurovison Song Contest, Melodi Grand Prix og den svenske Melodifestivalen. Og jeg har vært fan av dette, og litt mer fan av Eurovision Song Contest enn norske Melodi Grand Prix og den svenske Melodifestivalen. Og hvorfor i all verden er jeg en så stor fan av dette sirkuset.? Jo, det skal jeg fortelle dere. Det er egentlig hele greia/pakken Eurovision Song Contest. De mange elendige låtene. De noen gode låtene og ikke minst de noen veldig gode låtene også. Kostymene, sceneshowene, antrekkene, det latterlige, det tåpelige og det rett og slett kjempeteite som også er med i Eurovision, som ingen helt skjønner hvorfor er med i Eurovision i det hele tatt. Og også det uforutsigbare med denne konkurransen. Hvem vinner.? Man tror man er bombesikker på at akkurat dette landet vinner i år både hos fans, bookmakere og på diverse bettinglister. Og plutselig så er det et helt annet land enn bookmakerenes, fansens og bettinglistenes favoritt som stikker av med seieren. Og kanskje til og med et land overhode ingen hadde forventet skulle stikke av med seieren i det hele tatt vinner. Og det er alt dette som gjør at dette sirkuset er så flott og morsomt syns jeg. Så derfor en kjempestor fan av dette. 

Så er det også en gang sånn. For en gangs skyld får jeg vel kanskje si, at det i år er virkelig mange gode låter med i årets Eurovision Song Contest. Og det er det ikke ofte at jeg sier. Og flere av disse har sunget i kveldens første semifinale. Og for første gang har jeg ikke en helt klar favoritt på hvem jeg tror vinner årets Eurovision Song Contest finale. Før jeg tar den avgjørelsen så må jeg se semifinale 2 på torsdag, slik at jeg har sett alle landene i aksjon på scenen for å høre og se hva de foretar seg der. Og hvordan de gjør det også. Men av landene som er virkelig gode i år er blant annet Norge, Hviterussland, Australia, Sverige, Østerrike, Israel, Finland, Estland, Bulgaria, Hellas, Kypros og Frankrike. På bettinglistene ligger Norge på 3 plass, Frankrike på 2 plass og Kypros på 1 plass. Israel lå helt til i går på 1 plass, men har nå falt et lite stykke ned på listene. Og Norge var nummer  7 og 8 på listene ganske lenge, men gjorde så et byks til 2 plass etter at alle landene hadde gjort unna sine første prøver på scenen i Lisboa. I går havnet vi ned et hakk, og ned til 3 plass. Jeg tror det blir kjempespennende å se hvem vinneren blir. Vinner en av de ovennevnte landene så blir jeg ganske fornøyd. For dette er meget gode låter med veldig høyt nivå på låtene. Nivået er så høyt at dette har det blitt snakket mye om rundt omkring i landene. Og da blir dette ekstra morro å følge med på i år. Hvem er din favoritt til å stikke av med seieren i årets Eurovision Song Contest.? Og skal du se finalen på lørdag.? Eller det beste av alt. Skal du på et Eurovision party å se finalen.?

Og på dette bildet , ser dere de 10 landene som kvalifiserte seg til finalen på lørdag.  

Under ser dere hvilke 10 land av de 19 som sang i kveld, jeg håpet på skulle klare å komme seg til finalen. Jeg gjettet bare 6 av 10 riktige jeg. Hvor mange riktige fikk du.? Og etter kveldens resultat er utvilsomt Kypros den største favoritten til å vinne hele sirkuset i Lisboa førstkommende lørdag. Knallbra låt. Dødssexy show og artist på scenen og fengende og dansbar så det holder. Så en finale i Nikosia på Kypros neste år gjør meg ingenting. Dersom Kypros vinner så er dette aller første gang de vinner. Og det hadde jo vært morro, om enda et nytt land hadde vunnet for første gang slik som Portugal vant for første gang i fjor. 

6 av 10 riktige fikk jeg. Litauen og Finland som står i parentes gikk videre og de hadde jeg ikke på listen min. Jeg ville ha med Finland til finalen, noe jeg fortsatt vil, men lot være å ta den med, og puttet på Armenia og Hviterussland i stedet. Ettersom det er flere russiske land og naboer med i denne semifinalen. Og det er jo ofte sånn at de stemmer på hverandre…. Men slik varder ikke denne gang. Og det er jo bra da.:))

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg