BITER DU NEGLER.? Det er livsfarlig og kan være dødelig.!

I dag kom jeg over en artikkel om en ung mann fra England som i årevis har bitt negler. Og det er han slett ikke alene om å gjøre. Jeg gjør det samme selv og har gjort det så lenge jeg har levd. Men det er det HELT slutt på nå for mitt vedkommende. Visste du at det å bite negler er livsfarlig.? Og visste du at i verste tilfelle så er dette noe du faktisk kan dø av.? Jeg visste det ikke. Og trodde vel egentlig at det å bite forsiktig på neglene ikke hadde korn betydning. Men så feil kan man ta. Jeg fikk jo nesten sjokk av å lese denne artikkelen, så for mitt vedkommende så skal jeg aldri mer bite negler. Fra nå av blir det frem med en neglesaks eller en saks, så får de gjøre jobben. Og neglesaks har jeg jo flere av, så det er bare sløvskap at jeg ikke bruker den i stedet.

Bruk en slik negletang/neglebitende neste gang du skal klippe neglene dine. De her er veldig gode til nettopp dette. 

Det som kan skje når man biter negler er at man kan utvikle sykdommen Sepsis som er en alvorlig komplikasjon  som følge av en infeksjon, som fører til at kroppen angriper sine egne organer. Og dersom dette ikke behandles raskt kan dette føre til organsvikt og død. Og symptomene på denne sykdommen er svimmelhet, diaré og blek hud. Og jeg som alltid har trodd at dette med neglebiting ikke har vært farlig. Men bare en sånn uskyldig greie liksom. Men der tok jeg feil. Det er særlig stor fare for å få Sepsis, dersom du biter negler og du i samme slengen tar med deg len liten husflik på siden av fingeren, det er da faren for å utvikle Sepsis er størst. 

Her ser man jo tydelig av mine fingre at jeg er en skikkelig knasker av neglene mine. UUPPSS

Jeg er sikker på at mange av dere bloggere her biter negler, inkludert meg selv, ikke visste at dette faktisk er livsfarlig å gjøre. Så derfor ville jeg informere dere om dette, for å spre informasjonen om dette. Og leser du dette innlegget håper jeg du vil gjøre det samme

Uansett så er dette en viktig påminnelse for alle og en hver om at vi ikke må bite negler. Så slutt å bite negler dersom du er en av de som gjør det. Og det er utrolig mange av oss som gjør dette hver dag, eller flere ganger i uken, uten å være klar over hvor farlig og hva slags konsekvenser neglebitingen kan føre til. 

Kilde.: http://dagmagasinet.com/index.php/2018/05/08/tobarnsfar-doden-naer-etter-a-ha-bitt-negler/

Ha en fin dag til vi ses igjen. 🤗🤗🤗

15 kommentarer
  1. Hehe.. blodforgiftning, eller sepsis, kan man få av hva som helst dersom man er riktig uheldig. Selv et skrubbsår kan gi sepsis, og noen har fått det etter annen sykdom uten at det har vært noen åpne sår på kroppen. F.eks. lungebetennelse, urinveisinfeksjon.
   Man kan ikke gå rundt og være livredd for alt mulig. Men man kan selvsagt være litt forsiktig og hygienisk, særlig ved sår på huden.

  2. Stine Tjernsli Jensen: på en eller annen helseside leste jeg det. Husker ikke hvor. Men interessant lesning iallefall. Selv en liten rød flekk på huden kan være mer alvorlig enn man tror. Så egentlig så var vel ikke dette noe å le av. Syns også det likevel er alvorlig nok til at det bør/skal tas på alvor jeg.:-))

  3. Alltid lurt med kilde når du skriver om noe sånt! Jeg river/biter negler, det har jeg gjort i 25år og har ikke tenkt til å stoppe med det første heller! (fordi jeg får det ikke til rett og slett!) NHår jeg var liten truet mamma med at jeg kom til å få blodforgiftning og dø. Dette sa jeg til fastlegen min for noen år siden og hun lo ekstremt godt! Hun sa videre at det skal mye til for å få blodforgiftning av å rive/bite negler! det må jo rives/bites så langt ned at det blir sår og det skal jo litt til!

  4. Sepsis er ikke til å spøke med i det hele tatt!!! Selv om det å få blodforgiftning er en relativt sjeldent, så er det så seriøst om det oppstår, at det kan være veldig smart å ta slike ting som dette til etterretning. En av mine venner ;hadde nettop en skremmende opplevelse med Sepsis, han slet over en periode med forkjøleseslignende symptomer for så å finne ut at det var blodforgiftning. Om han biter negler vet jeg ikke, men problemer med tennene kan også være en vanlig årsak til sepsis. Han ble heldigvis frisk igjen etter et langt opphold på sykehus. Det var så ille at organenen var i ferd med å kollapse helt. Mest skremmende med denne situasjonen, var at han var (tiøsynelatende) helt frisk før det brøt ut.
   Det er enkelte ting vi ikke får nok opplysninger om, og det kan være vanskelig å innhente riktig informasjon selv også. Nyrer og lever får ofte mye juling i oss mennesker, gjerne forårsaket av stress,son igjen fører til dårlige matvaner. I andre tilfeller kan selv medisiner(man da tar for andre lidelser) gjøre mye skade. Selv sukker er en super synder, i godt selskap av gode gamle ?Kong alkohol?
   Her er det også masse ring man kan gjøre for å forebygge bare gjennom livsstil og gode vaner, som å drikke nok vann.
   Det er veldig mye fokus på tarm systemet vårt om dagen, her også er det vel linker mellom overproduksjon av enkelte typer og tarmbakterier og sepsis. Dette er et felt jeg kan fint lite om, men det er veldig spennende saker. Det er funnet linker mellom tarmen og hjernen de ikke var klar over. Tror det å være generelt litt oppmerksom på ting og selvsagt forsøke å unngå stress, kan være med på å unngå masse problemer senere i livet. Forebygge!!! Man får igjen for det. Så er det disse utenforstående tingene vi ikke kan få forandret på… som ivrig sykler, fikk jeg på en nylig tur så mye dritt i lungene fra veistøv at jeg følte meg helt uvell når jeg kom hjem. Dette var svevestøv fra biler, spesielt inne på et boligfelt jeg måtte gjennom. Helt tilfeldig, så jeg et program om hvordan de lagde jernbane linjene her i Norge, hvor de fortalte at de fleste som døde, døde av «steinlunge» som resultat av å puste inn støv under spredning. Veldig likt det vi har liggende på veiene etter hver vinter. Kan virke hysterisk ja, men det vi puster har også utrolig mye å si
   Har sett et tilfelle( serie som heter medisinske etterforskere) der en sjelden men aggressiv mugg sopp, hadde infisert et hus så ille at beborerne begynte å demonstrere masse rare symtomer som påvirket motorikken og hukommelsen. Det var toksinene i sporene som utløste prosessen, som desverre var umulig å reversere.
   En familie som skulle starte nytt og fresh, fikk livet zødelagt av en usynlig fare. Må understreke at dette var et helt ekstremt tilfelle av hvordan toksiner kan utvikle seg.
   Det er så mange faktorer vi hele tiden blir utsatt for, at man kan miste motet over mindre.
   Syntes det er kjempe flott at mennesker som Garman hjelper å sette fokus på ting som kan gjøre live lettere for mange, eller i dette tilfellet unngå å havne på sykehus. Lev vel = )

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg